0 oy
259 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (895 puan) tarafından
Arkadaslar tilavet secdelerim birikti.hem cok yani bayagi.bunlari mecbur yapmammi lazim napsam.bilen bi hoca ark varsa danisip yazarmisinz lutfen

10 Cevaplar

0 oy
(25,179 puan) tarafından
Eminee cevap ver arkadaşa 
(895 puan) tarafından
Emine yok
(25,179 puan) tarafından
Görse yazarda tüh
-Reklam-
0 oy
tarafından
Onun kazası oluyor mu ki 
(895 puan) tarafından
Bilmiurmki
tarafından
Kazaya gerek yok canim ne kazasi secde ayetlerinden sonra yapmasi vacip oluyor. Yani kazaya gerek yok cunku o an yaomalisin sart degil biriktirip yapanda cok her hatimde 14 tane oluyor eger hatimden kaynakli diyorsan 14 den hesapla yap ama oyle degil her ayri okumamda diyo sayisini bilmiykrsan benim dedigim gibi yap 1 ay boyunca her namazdan sonra yap
0 oy
(2,866 puan) tarafından
Yapılması gerek bildiğim
(895 puan) tarafından
Sgl cnm
0 oy
(3,280 puan) tarafından
Onları yapman gerek canım bi zorluğu yok vakit buldukça yapabilirsin  
(895 puan) tarafından
Aynn cnm zor degil ama cok biriktirdim hep yaparim dedim yapamadim
(3,280 puan) tarafından
Benim de var biraz canım lohusalığım bitince yapcam inşallah ara ara yap biter nede olsa
0 oy
(2,319 puan) tarafından
Yapman gerekiyor canım. Ayrı zamanlarda namaz sırasında niyet ederek secdeni yapabilirsin. Ama zaruri bir sebebin yokken bekletmeden yapman daha iyi. Mesela her vakit bir secdeni ihya et hem kolaylık olur hem üstünden kalkar. 
(895 puan) tarafından
Ilk baslarda yapiyrdum sonra usendim yaparim sonra dedikce cok birikti yani sayisinida bilmiyrm en az 1000 vardir.acaba baska bi yolu varmidir diye sirayim dedim cnm
(2,319 puan) tarafından
Sende arada niyet ederek kıl canım zaten farz değil ama kılman daha iyi. Ki namaz kıldığın için kolay gelir oda. Ama birdaha duyunca yada okuyunca hemen kıl birikmesin.
(895 puan) tarafından
Tesekkurler cnm
0 oy
tarafından
İhtilaf var racih olan görüşe göre sünnettir. üzerimize vacip değildir. Yaparsan sevap alırsın. Hep yapmalıyız ki müslümanlar amel defterini doldurmali inşaAllah.  Doğruya isabet ettiysem Allah azze ve celledendir yanlışım varsa nefsimdendir iyi geceler
(895 puan) tarafından
Allah razi olsun cnm
tarafından
Amin canım sağolasın
0 oy
(5,327 puan) tarafından
Kuxum hesaplayıp kılman gerekiyor  bend eöyleydim hocaya sordum kaçtane ise hepsini kılmamız gerekiyo
(895 puan) tarafından
Oylemiymis ozamn ben fazla fazla yapayim cok sgl cnm
(5,327 puan) tarafından
Rica ederim kaç hatim yaptıysan onları topla zaten 14 tane tilavet secdesi var 5 hatim yapmış olsan  70 rekat yapıyo
0 oy
tarafından
Tabi ki yapmalisin. Vacip onlar sana.

Benimde oyle. Buun ourken baktim gene var :D 

Karar verdim her namazdan sonra bi kere yapicam taki birnay boyunca. Ins tamamlamis olurim 
(895 puan) tarafından
Tesskkur ederim cnm
tarafından
Rica ederim ♡♡♡
Ama blyle sorulari diyanete sorun lutfen. Burda herkes biliyor bilmiyor cevao veriyoe.
Hele bide diyorlar ya bence soyle diye. Boylw konularin bencesi sencesi olmaz
 Allah ne buyurduysa o
O yoksa sunnet
Sunnet yoksa icma vs vs vs...
Ama artik insanlar tamamen degisik seyler soyluyoe oyle yuklerin altina giriyoelar ki anlatamam..

Siz her sorunuzu diyanet fetva hattini arayaraka sorun lutfen ^^
0 oy
(1,295 puan) tarafından
Kazasi olmaz canim kac tane hatimin var 
(895 puan) tarafından
Canim hatim olanlari yaptim da bunlar sureden birikenler.
(1,295 puan) tarafından
Yok canim o zaman olmaz

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,469,195 soru

24,068,829 cevap

330,512 kullanıcı

...