+1 oy
211 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Evet ek gıda zormus . Bebeğe 3 gün yiyecekleri  tattirana  kadar çok çektim yemiyor  tamam istemiyor  nasıl süreç ilerleyecek  bilemiyorum  var mı çözümünüz 

6 Cevaplar

0 oy
(2,319 puan) tarafından

Valla 15 aylık oldu ama şuan çorbayı biberonla ağzına sıkıyorum babası da oyalamaya çalışıyor :ermm: 5 aylıktan beri ek gıda için yaşadığım stresi anlatamam brnde bari vitamin alsın diye çorbayı püre yapıp biberonda zorla içiriyorum yoksa asla ağzını açmıyor.. Sende ısrarla sık sık dene inşallah yer. 

tarafından
Biberonda  kasık mama verdim asla icmiyo  su- bile icmio  ağzında tutup  döküyor.
Ay ağzını kilitlemeyi öğrenmiş,  e cem sen daha bebeksin  yemeyi  öğrendin mi ki ağzını da kilitlyosun
-Reklam-
0 oy
(3,818 puan) tarafından
İstediği kadar yedir canım zorlama zorlayınca hiç yemezler ben kızıma öyle yapıyorum bazen 15 20 kaşık yiyor bazen 5 i zor yiyor 
tarafından
1 hafta sonra 7 ay olacak, çorba daha hiç  vermedim sence sulu mu olsun  çok yoksa tabe daha mı çok olmalı, birde kaç öğün ek gıda veriyosun
(3,818 puan) tarafından
Ben henüz tam çorba şeklinde vermiyorum mesela brokoli bir havuç haşlıyorum içine bir acuç yulaf ezmesi yada bebe irmiği koyuyorum blendırdan geçiriyorum çok sulu olmadan tanede bırakıyorum çok ezmiyorum içine az zeytinyağı ve bir çay kaşığı pekmez yada keçiboynuzu özü koyuyorum öyle yediriyorum bir yaptığım bir şeyi iki gün yiyor sonra kalanını döküyorum
Günde 2 öğün veriyorum kahvaltı ve ana yemek arada meyve veriyorum bazen genellikle emiyor bu arada suyu çok seviyor yemek yerken arada su veriyorum mesela
tarafından
Çok teşekkür ederim♥️ duygu seninde ilk bebek  ama seni.takdri ettim ben afalladim  herseyde
(3,818 puan) tarafından
Yok kız afallaycak bişey ben kendim yapılmasını sevmediğim bişeyi bebeğime yapmıyorum kafama göre büyütüyorum mesela geçen pırasa yedirdim sevdi
Yulaf ezmesi bebe irmiği ruşeym tam buğday unu peymez yada keçi boynuzu özü evde bulundur yediklerini bunlarla tarlandır
Zeytinyağı yutmasını kolaylaştırıyor onuda yediklerine koymaya çalış
Gurmeanneler diye bir site var orda tarifler var bakarsan
Tuz şeker ekmek kullanmıyorum bebeğimde bize bile zararlı ona daha kullanmıyorum 1 yaşından sonra kullanırım başka bişey olursa özelden yaz bildiğin kadar cevaplarım
tarafından
Teşekkür  ederim çok sağol ♥️♥️♥️♥️
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Benim bebeğim de üç gün kuralinda istemeyerek kusarak yedi ben biraz ara verdim ek gidaya,yedinci ayına doğru tekrar başladim direk çorbalarla şuan herşeyi severek yiyor 
tarafından
Ya benimki  1 hafta sonra 7 aylık oalcal  asla yemiyor ağızini  kilitliyor
(3,141 puan) tarafından
Çorba felan da mı yemiyor,keşke bir önerim olsa da diyebilsem,benim bebeğim de su çok içmiyor mesela
tarafından
Hiç çorba vermedim daha
0 oy
tarafından
Canım bizim bebekler aynı hemen hemen galiba hepsi aynı sebeklik yapa yapa yediremiyorum
tarafından
Evet ya 1 haftaya 7 aylık olacak Ay ağzını kilitlemeyi öğrenmiş,  e cem sen daha bebeksin  yemeyi  öğrendin mi ki ağzını da kilitlyosun
Birde şu falanda ağzında bi kasık koysam zorla onu da döküyor
tarafından
Benimkide kitliyor ağzını acsada ağzına koyduğum an püfff ediyor saç baş mama cebellesiyoruz
tarafından
Ay evet :))
0 oy
tarafından
Ben elma havuç püresi irmikli yapıyorum sapur süpür yiyor masallah dene istersen pekmezle tatlandiriyorum
tarafından
Irmik  ve pkmez  hiç denemedim
tarafından
Elma havuç haşlıyorum pişince irmik pekmez ekliyorum karıştırıp robota veriyorum çok seviyor  günde iki kez çok güzel yiyor bide patatesli sebze haşlama
tarafından
Teşekkür ederim ♥️
0 oy
(3,266 puan) tarafından
Zor en güzeli mama vermekti. Yap biberona geç artik herşey değişti ona ozel çorbalar püreler bebe buskuvileri hepsini hazirla aman farkli tarif olsun cocuk sıkılmasın de baska seyler yap. Aman puturlu yemeye yatkin olsun dur parmak sebze yapiyim yesin derdi. Tamda kanayan yarama dokundun
tarafından
yaa yaran kanatti  buraları dilara♥️
Inşallah üstesinden geliriz✅
(3,266 puan) tarafından
Insallah canim ❣️

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 35 göst.
0 oy
6 cevap 168 göst.
9 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde eda1404 (247 puan) tarafından soruldu
0 oy