0 oy
257 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Kızlar ya benim yiğenim 52 günlük doğduğundan beri sarılığı vardı çocuk doktoruna götürdüler oda demiş anne sütünden kaynaklanıyor takip edelim diye ama hala gecmedi baska doktora götürdüler o doktorda neden. Bu kadar geç kaldınız 13 bucuk cıktı yatış yapmam gerekiyor demiş fototerapi içiin başına gelen varmi kaç gun yatirirlar bide kesin fayda edermi 

7 Cevaplar

+1 oy
(13,307 puan) tarafından
Tek tedavisi o demekki sütün yetmemiş canım ağlamıyor muydu? 3-5 gün arası kalır o değerlerde korkma sakın yapacak bir şey yok şuan. En güzeli o onun için. 
(678 puan) tarafından
Sütün yetmememisyle alakası her zman yok benim sütüm oğlumun yüzüne fışkırıyordu her emzirmemde  çokta güzel emiyordu ama 2 ay uzamış anne sütü sarılığı oldu
(13,307 puan) tarafından
Doğrudur canım süt olmayınca oluyor diye biliyorum
tarafından
Benim değil canım ya yeğenim benim annesi de emziriyor ama sık sık
tarafından
Peki nasıl geçti sizinki canim
(678 puan) tarafından
Emzirdim bol bol öyle geçti başka hiç birşey yapmadık
-Reklam-
+1 oy
(3,834 puan) tarafından
gecmis olsun canim. cok bi bilgim yok ama o tedavi olunca genelde cabuk iyileşme oluyor. bana da sure biraz uzun gibi geldi. bi arkadaşımın oglu da ayni şekilde uzayan sarılık nedeniyle tedavi gordu ve iyilesti bi kaç gun içerisinde. ana onlarin 50 gün falan degildi 
tarafından
Inslalh geçer sagol
+1 oy
(4,679 puan) tarafından
Benim 2 bebegimin de 3 ay sürdü  canım. Bizim de kan gurupları  benden farkli olduğu  için cok uzadi. Ama 13 bucuk yatirilacak kadar cok değil  16 dan sonra alıyorlar.  Gecene kadar mama versin her halukarda gecer  korkmasın.  Benimkilerin 16 ya çıkıp  iniyor  sonra yavas yavas milim milim... biz de yattik ilk cocugumda fototerapide 7 ye kadar düştü  çıktığımız  gün  11 e geri çıktı.  Yani bizde pek işe  yaramadı.
0 oy
tarafından
13 buçuk çok yüksek değil ki doktor yatırmak için büyük tepki vermiş gibime geldi doktor. Fototerapi fayda eder bi iki güne toplar emzirsin bebek doymuyorsa mama da verin geçer Allah ın izniyle. Geçmiş olsun
tarafından
Yuksek degilde acaba uzadığı için mi yatiricak
tarafından
O olablir kuzum.
0 oy
(678 puan) tarafından
Benim oğlum 10 yıl önce olmuştu uzamış anne sütü sarılığı ama yatırmadılar devlete mı görürdünüz bizi özelde yatiricaklardi  hemen devlete götürdük orda 1 kademe düşük çıkınca yatırmadık ama yarım saatte bir emzirdim hep 2 ay boyunca sonrada öyle alıştı mahfoldum uykusu hiç düzene girmedi  
tarafından
Ozel e götürdük yatış yapmadı takip adelim diye bir baska doktorda yatış yapalım demiş
0 oy
(3,895 puan) tarafından
Bizimde neredeyse 3 ay sürdü sarılık.Anne sütü sarılığıydı.
tarafından
Nasıl geçti peki canim sizinki
(3,895 puan) tarafından
Çok stresliydi ilk çocuktu bayağı stres yapmıştım ben aslında korkacak bir şey yok 3 ay boyu değerleri düşüktü.Yavaşça gözlerinde çapak oluşarak attı en son gözlerinde azıcık vardı şükür o da geçti.
tarafından
Ya bunun gozleride akiyor hep çapak oluşuyor o zman atıyor mu
(3,895 puan) tarafından
Evet bu şekilde atıyorlar sarılığı gözlerde sarı sarı büyük çapaklar oluşuyor siz temizledikçe yenisi oluşacak sarılık bitene kadar devam edecek.Şu an çocuğum 3 yaşına geldi gözünde hiç sarı çapak oluşmaz mesela arada beyaz küçük çapaklar oluyor.Sarılık günlerini atlattık şükür inşallah siz de atlatırsınız sabredin inşallah geçecek :)
tarafından
Sağol canım insallh geçer
0 oy
(4,679 puan) tarafından
Hortlayan postu oku cicim  ;D üstte. 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 1,237 göst.
0 oy
7 cevap 670 göst.
0 oy
8 cevap 337 göst.