0 oy
8,631 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar kaynanam vermişti her sene verdiğinin suyu bitiyo kendi yaptığı hiç bisey olmuyo kendi yapragı var topluyo her sene bende yardım ediyorun oda bana veriyo 1 bidon geri kalanı satıyo az önce sarıyim dedim içi filan yaptım bi baktım üstleri bem beyaz olmuş gram su kalmamış koku yok ama tuhaf olmuş bozuldu herhalde benimle dalga geçiyo resmen üst katım da kendisi ben onların evine gitmiyorum kocası ile konuşmuyorum 1 yıldır bu kötü olmuş dedim diyo ki tepsiye dök ben gelicem hala diyorum ki kötü olmuş bu ben yemek yapıcam yarın yaparsın diyo sonra da sen bi kaba koy sıcak suya diye dalga geçiyo benimle resmen çocuk gibi oynattı beni o kadar sinirlendim ki bidonu fırlatıp atasım geldi

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Genelde öyle üstü beyaz oluyor zaten yıka kullan bişey olmaz 
tarafından
Altlarıda olmus baya var
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hiç bişey olmaz kaynar suya koy çıksın tuzu. Sonra da yapacağını yap gerisini dondurucuya kaldır hiç bişey olmaz
tarafından
Ama her yeri beyazlanmış kötü gibiydi hic böyle olmazdı bende geri bıraktım
tarafından
Bişey olmaz canım inan.
0 oy
(608 puan) tarafından
Yıkayınca geçer o beyazlar birde arada kontrol et canım suyu bitince tuzla su kat üstüne bişey olmaz
tarafından
Cok tuzlu zaten su katiyim diyorum kaynanam yok atma diyo surekli
(608 puan) tarafından
Tuzluysa su sadece koy suyu bitince öyle beyazlar oluyor üstünde alttakiler sağlamdır atma yaprağını
tarafından
Bıraktım oyle yaptığına çok sinirlendim sadece anlamıyorum ben böyle işlerden inadına gelmedi bize bakmak için
0 oy
(506 puan) tarafından
Bişey olmaz ki canım beyazladiysa üstten al ılık suyla yıka kullan. Zaten salamura ekşi olur yani çöp olmamıştır merak etme 
tarafından
Her yeri öyle olmuş ama ilk defa böyle olmuş yaprakları kötü gibi geldi bende geri bıraktım
0 oy
(2,074 puan) tarafından
Sıcak suya köy biraz. Eğer erir gbi olmazsa kullanılır bişey olmaz. Arada kontrol edip salamura tuzuylw su eklemek gerekiyo bı dahaki sene kontrol edersin. Yada kuru basım yap direk daha çok dayaniyo.hem daha kolay
tarafından
Kaynanam yapıyo her sene aşırı tuzlu yapıyo zaten tuz da sıkıntı yokda suyu bitiyo ben diyorum su koyim yok diye yaprak sonra kötü oluyo hep siyahlasmaya başlıyo sonra diyo yok sen kapağını kapatmıyosun benimkide suyu yok kötü olmuyo diyo
(2,074 puan) tarafından
Yaprağı kendin topluyosan kuru basım yap. Topla hiç poşete koymadan yıkamadan 1 kglik bidona bas kapat ağzını. Hiç bsey ekleme. Çok rahat oluyor
0 oy
(3,135 puan) tarafından
Yok su koy bidonu çalkala düzelir. Ama sürekli suyuna bak bı kaç günde bir
tarafından
Valla cok sinirlendim attım öyle kenarda duruyo her sene öyle yapıyo su koymama da izin vermiyo kendim para ile alıcam inşallah yaza doğru
(3,135 puan) tarafından
Sakin ol içine su koy geçer o beyazlık
tarafından
Bozulmuş yarısını çöpe attı kaynanam erimiş hep kötü olmuş
0 oy
(568 puan) tarafından
Yıka tek suyla dondurucuya koy
tarafından
Bozulmuş kaynanam geldi 1 saat sonra filan baktı yarısını çöpe attı 1 kg filan sağlam kalmış yani 5 kg bidon dan
(568 puan) tarafından
Tüh ya valla bende dışardan aldım hep
0 oy
(45,023 puan) tarafından
Bişey olmaz kız yıka gidiyo 
tarafından
Bozulmuş baktı şimdi kaynanam bana inanmıyordu erimiş hep kötü olmuş yarisin dan çoğu çöpe gitti
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Suyu azaldikca sen ekleyeceksin canım.  Paflanmis dediğin kadarı ile. Eger çürüme varsa yaprağı ayırırken bile parçalanır. Parçalanmiyorsa yıka güzelce bastır. Sarmadan 1 gece suda bekletmen daha iyi olur. Tuzunu alır su.
tarafından
Bozulmuş yarısı çöpe gitti kaynanam su eklettirmiyo inatla her sene aynı şey oluyo neymiş benim ki olmuyo diye kavga ediyo benimle o sürekli sarıyo ben ayda 1 filan yapıyorum suyu yok dediğin gibi tabi bozulur

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 205 göst.
31 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 228 göst.
0 oy
11 cevap 319 göst.
9 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,444 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 97 göst.
26 Temmuz 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu