0 oy
236 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bugün 18 aylık aşıyı olduk ama bıngıldak kapanmamış ve bacakları dışa dönük yürüyor dedi doktor.çocuk doktoruna göstermemiz gerekiyormuş raşitizmden bahsetti.bebeğinde olan var mı nasıl bir tedavi yapıldı?

7 Cevaplar

+1 oy
(4,846 puan) tarafından
Bilgim yok canm post uste çıksın 
tarafından
Sağol cnm
-Reklam-
+1 oy
(5,133 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım 
tarafından
Sağol cnm
+1 oy
(3,033 puan) tarafından
D vitaminini düzenli kullandım mi canım 
tarafından
Son zamanlarda bırakmıştım..ilk kızımda da 1 yaşından sonra bırakmıştım kapanmıştı
(3,033 puan) tarafından
Güneş olduğunda bol bol çıkar D vitamininden zengin besle kapanır inşallah tabi doktora gidince oda söyler zaten
tarafından
Her gün çıkıyoruz zaten ama doktora da götürcem
+1 oy
(4,285 puan) tarafından
Kizim 2 yasinda anca kapandı bingildagi 
tarafından
Benimki de kız..1.5 yaş sonrası kapanması lazımmış dedi.çocuk doktoruna yönlendirdi acaba demir ilacına devam etsem 2 yaşına kadar kapanır mı
(4,285 puan) tarafından
Evet bol gunes ve d vitamini verebilirsin 2 yaşına kadar normal telas edilecek bir durum degil
tarafından
Korktum bir an öyle deyince..zaten her gn gazete almak için çıkıyoruz dışarı yürüyerek yarım saatte gidip geliyoruz
(4,285 puan) tarafından
Yaz olsa bezi ile dursun güneş te kum oynasın deriz ama suan hava ole degil sen d vitamini takviye yap
tarafından
Evet araştırcam hem besin olarak hem takviye edici ilaçlar kullanıcam doktora da götürcem
0 oy
(163,332 puan) tarafından
gecmis olsun hic bi bilgim yok
tarafından
Sağol cnm
0 oy
(3,818 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım aşırı d vitamini eksikliğinden kaynaklanıyormuş kas güçsüzlüğüne neden olabiliyormuş bıngıldağıda bu yüzden kapanmamıştır d vitamini kullandın mı sen

Tedavisi

Raşitizm vakalarının çoğu, D vitamini ve kalsiyum takviyeleri ile tedavi edilebilir. Doktor tavsiyesi olmadan çok fazla D vitamini kullanmak, D vitamini zehirlenmelerine neden olabilir. Bu nedenle doğru dozlama için çocuk doktorunuzun talimatlarına uymak çok önemlidir. Çocuk doktorunuz, çocuğunuzun tedavisini belirli aralıklarla istenen röntgen ve kan testleri ile takip eder. Çocuğunuzun, az miktarda fosfor alımına neden olan nadir görülen kalıtsal bir hastalığı varsa, takviye ve özel ilaçlar reçetelenebilir. Bazı çarpık bacak veya spinal deformasyon vakaları için doktorunuz, kemikler büyüdükçe uygun şekilde konumlandırmak için özel destek önerebilir. Daha şiddetli iskelet bozuklukları ameliyat gerektirebilir.

tarafından
Son aylarda bırakmıştım bir de unutuyordum
(3,818 puan) tarafından
Sen bir doktora götür d vitamini takviyesi verir büyük ihtimal bide d vitamini bakımından zengin besinler yedir güneş alsın bol bol
tarafından
Çocuk doktoruna götürcem ona göre ilaç verirler dedi
0 oy
(86 puan) tarafından
Merhaba canım lütfen cevap verir misin bebeğinin bıngıldağı kapandı mı seninle aynı şeyleri yaşıyorum bıngıldak kapanmadı
tarafından
Yok cnm kapanmadı ama azaldı d vitamini tekrar başladık güneşli günlerde dışarı çıkarıyorum

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 282 göst.
2 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Kubra n (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 117 göst.
20 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Miniklerin annesi (1,025 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 206 göst.
0 oy
1 cevap 91 göst.
3 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Mavissss93 (164 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,688 soru

24,062,268 cevap

330,188 kullanıcı

...