1 paket margarin veya tereyağ (250 gr. )
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( birinin beyazı iç malzemede kullanılacak)
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4.5 veya 5 su bardağı un
İçine
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
1 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı süt
Şerbeti için
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Hindistan Cevizi Dolgulu Islak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı
Herkese merhabalar :) Harika bir kurabiye tarifim var bugün. Yumuşacık, ağızda dağılan dokusuyla ve kakao ile hindistan cevizinin müthiş uyumuyla lezzet patlaması yaşayacaksınız
Önce şerbet hazırlanır. Su ve şeker, şeker eriyene kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Tereyağ veya margarin oda sıcaklığında yumuşatılır. Un hariç diğer hamur malzemeleri iyice karıştırılır. Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan, yumuşak ve şekil alabilen bir hamur elde edilir. Hamur 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Ayrı bir kapta iç malzemesi için hindistan cevizi, yumurta beyazı, pudra şekeri ve süt iyice karıştırılır.
Hamurdan küçük boy yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Ortası açılarak içerisine yarım tatlı kaşığı kadar iç harçtan konup kapatılır. Tekrar yuvarlanır ve tepsiye konur. Bütün hamura aynı işlem uygulanır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 13 -15 dakika arası pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken tek tek soğuk şerbete önlü arkalı 3-5 saniye kadar batırılıp çıkarılır. Kalan şerbet kaşıkla kurabiyelerin üzerine pay edilir. Üzerine arzuya göre hindistan cevizi veya eritilmiş çikolata gezdirilir.