0 oy
157 göst.
Diğer kategorisinde (157 puan) tarafından
Arkadaşlar 5 aylık bebeğim var hemsiremiz meyve sebze ve yoğurt ver demiş meyve sebze püresi nasıl oluyor hangi meyveleri vermemiz lazım

3 Cevaplar

0 oy
(796 puan) tarafından
Genelde yoğurtla başlanır canım üç gün kuralı ile tadimlara baslayabilirsin daha sonra sebzelere geç ki önce meyve verirsen sebzeyi pek sevmiyolar havuç buharda ya da suda haşlayıp iyice ezip içine az zeytinyağı koyup verebilirsin yine üç gün şeklinde yavaş yavaş miktar arttırılır bal kabağı tatlı patates bu şekilde devam edebilirsin 
(157 puan) tarafından
Yoğurt hazırmi ev yapimimi olcak meyveyi fln nasıl hangi meyveleri verces peki
(796 puan) tarafından
Yoğurt ev yapımı olcak canım hazır verme meyve de elma muz armut verebilirsin başta ben ilk olarak muz vermistim ishaldi başladığımda onu kessin diye meyve emzikleri vardı onun içine koyup verdim kendisi yedi bı cam rende al meyveleri o şekilde verebilirsin
-Reklam-
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Canım ben ilk önce herşeyden tattırdım. Ama yedirme konusunda alerji riski çok az olan şeylerden başladım 

Elma, havuç, yoğurt. 

Mesela yumurta sarısına çok az zeytinyağı ve pekmez koydum öyle verdim. 

Ve birbirine karıştırmadım tatlarını genelde ilk 2 3 hafta tek tek verdim. 

7. Ayda kendi içtiğimiz çorbaya baharat koymadım ben mesela. Tuzsuz şekilde aldım tencereden. Onlardan içirdim. Kimisi vermez ama ben 6 aylıkken çorbalara falan ilik suyu ekledim verdim hiçte ne Kabızlık ne bişey yaşadık. 
(1,048 puan) tarafından
Benim hemşiremde öyle derdi. Ama ablamın çocukla benim kız arasında 6 Ay var.
Ablam da tek tek tatsın derken oğlu hiç bir şeyi beğenmez oldu sadece yoğurt ve peyniri kabul etti.
Ablam da ben çok geç kaldım yemek vermeye ya diye ağlıyordu :D ben biraz ondan acele ettim :D
He gel gör ki kızım 14 aylık olana kadar maşşalh 2 kase ekmekli çorba içer tekrar isterdi.
Yemek görse anında dalar yerdi.
Herkes tosun derdi hiç ayırmazdı yemeği.

Şuan sadece zeytin, kaşar, patates kızartması başka birşey yediği yok uzun süredir.
Olacağına varıyormuş demekki :D
(157 puan) tarafından
Ne bilim 5 gircek ay sonunda inşallah herkes 4 aylık Ken veriyo nerdeyse insan korkuyor işte kabız fln olmaz dimi bnm kardesimde ver yesin diyo ama işte insan korkuyor hazmedemez fln diye beni bırakmaz dimi bunları tadinca
(1,048 puan) tarafından
Zeytinyağı kat. Hem zeytinyağı kemik gelişimi, beyin gelişimine innaılamz faydalı. Hemde sindirim sistemini korur. Ben sıkıntı yaşamadım. Ki kızım kolay kabız olan yapısı var.
(157 puan) tarafından
Hakiki zeytinyağı mi yoksa yemeklere koydumuzdanmi sıkıntı yaratır mı ki korkuyorum valla :) millet 4 aylıkken veriyor bişey olmuyo bizimkiler nazik
(1,048 puan) tarafından
Ben hakiki soğuk sıkım zeytinyağı kullandım hep
0 oy
tarafından
Mevsim meyve ve sebzesi olsun 

Haşlayarak sonra ezerek verebilrsin 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 174 göst.
2 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 218 göst.
26 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde sevvalice (4,207 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 109 göst.
17 Nisan 2024 Diğer kategorisinde ebrararslan (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 106 göst.
3 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,011 soru

24,052,248 cevap

329,713 kullanıcı

...