0 oy
304 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (99 puan) tarafından
Arkadaslar bu gün saglik ocağina gitim. Ve benim kan degerlerimin cok düşük oldugunu soyledi. hemşire hanim. 9.9 cikti gecen ay benim kan ilacim var ama kullanamiyom bu.günde kan verdim sonuclar yarin cikacakmis. Büyük ihtimalle dahada düşük cikar dedi hemsire ilac kullanamiyom. Normal kan yapici besinler hangisi.sizin bi tavsiyeniz varmi..

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Üzüm pekmezini sulandır iç sabah akşam gün içinde yap. Emzirirken yapardım hem süt olurdu hem acaip kan yapardı ilaç kullanmadım hiç 
(99 puan) tarafından
Sabah ac karnina mi yaptin canim bide kac ayda degerlerin tam oldu..
tarafından
Şöyle anlatayım çok zor doğum oldu. Doğum sonrası kan değerlerim 7 idi. Doktor ilaç yazdı ama içmedim doğumdan sonra 1 hafta da tedavi gördüm vajina dan.. Baya çektim yani ama bu aşamalarda hiç kan ilacı almadım. 1 şişe doğal üzüm pekmezini 1 bardak suya 2 yemek kaşığı kadar koyup üzerini su ile doldurdum karıştırıp içtim sonra 2 bardak su içtim  akşam aynısını yaptım. Aç yok farketmez gece içip yatınca ağzını yakar o yüzden su iç. Sonra annem 1 kavanoz marketten aldı onu yarıldım aynı şekilde. Kızım 4 aylıkken doktora gittim bal düşün doğumdan 4 ay sonra gittim kan  verdim. Normal kan değeri 12 imiş benimki 15 çıktı :)
(99 puan) tarafından
Guzel almissin benim dogumum buyuk ihtimalle 18 subatta. O zamana kadar alirmiyim.sizce siz 4 ay gectikten sonra tahlil yapmissiniz yane biraz zaman gecmis.benim bi ay kalmis doguma.kizimda dogum yaparken iç kanamam oldu durmuyodu. Doktorlar zor durdurdu.biraz korkuyorumda bunda da boyle olsa.ne yaparim diye.zaten kan kalmamis bende.
(99 puan) tarafından
Canim bide ben genelde kahvaltida ev yapimi tereyağ bide peynir tek yerim acaba bunlar kan degerlerini düşurmuyo mu.bi bilginiz varmi.
tarafından
Yok sanmam bende hep yerim öyle gıdalar.. Ben 4 ay sonra gittim ama öncesinde de kanım illa ki yüksektir çünkü hep pekmez yerim zaten. O zaman imkan oldu o zaman gittim 2 hafta öncede gittim  mesela Allaha şükür yine kan değerlerim iyiydi
-Reklam-
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Ek takviye yaptığın besinler olan değeri korur ilaç kullanmadan o kadar düşük değerin yükselmesi çok zor hatta mümkün değil 
(99 puan) tarafından
Demeyin ya inanki hemşirede soyledi boyle giderse ilac kullanmazsan dogumda sana kan takilir dedi. Korkuyorum bi yandan ama ne yapiyim elimde degil yiyemiyorum..
(7,436 puan) tarafından
Sağlık ocağının verdiği damlayı değil başka doğal içerikli damlalardan alın kullanın ve gerçekten gebelikte kan düşmesi iyi değil dikkat edin kendinize
(99 puan) tarafından
Ah canim benim. Hic sormayin Bende sürekli kansizlik var ama hamileyken sorun oluyo bu. Bide doktorun verdiği ferra sanol kan hapiymis.damla degil yane.
0 oy
(4,656 puan) tarafından
Dalak bulabilirsen iyice pişir ve ye çok güzel kan yaptı bende
(99 puan) tarafından
Canim onu duyduğum kadariyla bebekte iz birakiyor. Yane yedigin zaman elini biyere sürersen bebekte ayni orda leke gibi cikiyomus.
(4,656 puan) tarafından
3 çocukta yedim canim hiç olmadi şükür elleme sen eşin yada annen pişirsin sen ye kan hücresi üretiyor bende çok düşerdi kan değerlerim
(99 puan) tarafından
Denicem bunuda canim. Sagol
0 oy
tarafından
Kuru üzüm 

Pekmez 

Çökelek bunlar çok güzel kan yapıyor canm
0 oy
(4,656 puan) tarafından
Üzüm pekmezi kuru üzüm yeşil mercimek ıspanak kırmızı pancar kivi kan yapar bu besinlerde tüket canim 
(99 puan) tarafından
Üzümlü kek yapip yiyorum ıspanagi her hafta iki kere yaparim yemek olarak tüketirim ama faydasi yok. Simdilik
0 oy
tarafından
İlaçsız düzelmesi çok zor kuzum benim.dogumda 8 e düşmüştü iki kutu ilaç içtim biraz düzeldi bırakınca bir ay sonra 9 olmuştu yine ferrum kan ilacı rahatsız etmiyor ben onu kullaniyordum
(99 puan) tarafından
İşte benim bütün ilaclara midem bulanir.kullanamiyom o yüzden kan yapici besin olsa.yerim.
tarafından
Ama onunla çok zor kuzu pekmez keçi boynuzu domates marul hepsi kan yapar bol bol yemen gerekiyor
0 oy
(11,499 puan) tarafından

Üzüm pekmezi ve kuru üzüm kesinlikle 

(99 puan) tarafından
Denicem canim.sagol
0 oy
tarafından
Hamile misin? Eger hamileysen daha da duser ben 11.5 le hamile kaldim kan ilaci kullanmama ragmen 9.5 e kadar dustu carpinti yapmaya baslayinca kan takviyesi serum takildim gecen ay yeniden olcturdum 10.8 e yukselmis 
(99 puan) tarafından
Evet canim hamileyim bi ay var doguma. Benimde gecen ay tahlil yaptim iste.9.9 cikmis ilac kullanmadim.allah bilir simdi nasil düşmüstur hemşire uyardi özellikle. kullan dedi yoksa dogumda kan takviye edeceklermis bu gidişle
tarafından
Bana da doktorum dogumda sıkıntı yasarsin diye simdiden serum verdi sana da demek ki dogum zamani verecekler
(99 puan) tarafından
Gecmiş olsun canim sizede..
0 oy
tarafından

Canım Ben onların ilacını kullanmamıştım ilk başta hep pekmez falan yiyorum c vitamin herşey yerdim sonra kan verdim bana dediki bak kan ilacı nasılda yaramış dedi bende içmedim ki dedim ahahah;)

Sonra he düşmüş ama değerler diğer aylara göre tabi yalan biliyorum ama ben o ilacı gece yatmadan iki saat önce hiçbişey yetmezdim içer yatardım sonra ve hiç yan etkisi olmadı o şekilde sende kullanmaya çalış canm

0 oy
tarafından
Siyah üzüm kesinlikle tavsiye ederim 

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 171 göst.
0 oy
2 cevap 137 göst.
25 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Melis33 (556 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 245 göst.
31 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Melis33 (556 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 203 göst.
27 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde esila35 (50 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,470 soru

24,184,066 cevap

336,504 kullanıcı

...