0 oy
837 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
Silindi 

17 Cevaplar

+5 oy
tarafından
1-İsa aleyhisselam ölmedi çünkü göğe kaldırıldı.

2- İmansız amel olmaz

3-  söylenti değil bu hadiste geçiyor. Rabbimizin rahmeti. Allah o afrikadaki adam için de hayır dilerse onu müslüman eder alır cennetine. Allahın rahmetinden ümit kesilmez

Kıyamet günü evet aklımız yerinde olacak ama o günün dehşetinden herkes kendini düşünecek. Birbirinden kaçacak.

Yecüc ve mecüc kavmi yerin altında değil iki dağın arasında bir seddin altında yaşıyorlar. Allah bilir nasıl yaşadıklarını. Evet bunları merak etmen normal ama nasıl yaşıyorlar neye benziyorlar bu önemli değil. Önemli olan dinimizi çok güzel öğrenip yaşamamız ve böylece kıyamet vakti bu mahlukların bize zarar verememesi. 
-Reklam-
+1 oy
(14,194 puan) tarafından
İslam sorgulama dinidir canım sorularına cevap vermeyeceğim emin olmadığım bir şey hakkında konuşmak istemem ama araştırmak en büyük hakkımız❤
tarafından
Evet ama korkunç bir şey bazen anlam veremiyorum
0 oy
(53,889 puan) tarafından
hilosum olsa gelir hemen guzelce aciklardi inşallah görür de yazar
tarafından
İnşallah görür kuzum bir video izledim aklımda kaldı
0 oy
(163,351 puan) tarafından
Degisik ama guzel bi post
tarafından
Sağol sevdoşum çok merak ediyorum böyle şeyleri
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Valla Hristiyanların cennetten men edilip edilmediğini ben de merak ediyorum dünya iyisi insanlar var. 
tarafından
Cennetten men edilmişler. Ama iyileri cehennemde de yanmayacak öyle bir şey okudum daha önce kuzum
0 oy
tarafından

Hiç bi fikrim yok canım çok iyi bilen birisinin, cevap vermesi daha doğru olur sanırım 

tarafından
Teşekkür ederim kuzum benim naptin senin oğlanla benim oğlan aynı ayın çocuklarıydi doğurdun mu xbdhdb
tarafından
3 aylık oldu canım çok gazlı bu aralar iyi gibi ama yinede gündüz hiç uyumuyo gece iyi uyuyo
0 oy
tarafından
düzenlendi

Hayır kuzum cehenneme gidecek diye birşey yok. Mesela sen oruç tuttun oradan yırttın mesela namazını da kıldın oradan da yırttın ama gıybet ettin bunun için yanacaksın ya. Buda öyle birşey yardım yapan müslüman olmayan kişide sevaplarndan yırtıcak diğer günahlarının bedelini ödeyecek nasıl bir deprem olduğunda çoğu anne çoğu baba kendi can derdine düşüyor ise kıyamet günü de bu şekilde aslında kıyamet günü herkes kendi günahlarından kaçacak. Yecuc ile mecuc ise kısa boylu çekik gözlü basık süratli imiş bir rivayete göre Çin'de ortaya çıkacakları söyleniyor. 

Mesela tüm küçük kıyamet alametleri yaşıyoruz. Eşcinsellik artacak Kabe' uzun binaların gökdelenlerin gölgesinde kalacak. Zina artacak müslümanlara zulümler başlayacak gayrimeşru doğan çocuk sayıları artacak kuraklık başlayacak ve kıyamet gününe yakın herkes Müslümanım diyecek lakin gerçek müslüman kalmayacak. Deccal inecek Mehdi gelecek deccal ile Mehdi'nin savaşı başlayacak deccal bir bebeği annesinin gözleri önünde parçalayacak ve tekrar diriltecek. Tövbe summe haşa rab benim Allah benim diyecek ona inanan kısımlar olacak oğlum uyuyor dalgınım bu ara yoksa daha yazardım umarım bildiklerimi doğru şekilde aktarabilmişimdir. Rivayete göre mehtinin doğduğu söyleniyor 
tarafından
Kuzum işte onu anlamıyorum Müslümanlar iyiliklerinin ödülünü alacak ama Hristiyan almayacak. Çünkü ölmeden önce Müslüman ölmesi gerek
(53,889 puan) tarafından
yağmur ozelin kapali nasılsın canim
tarafından
Yok birtanem öyle birşey ooo bu dünya iyisi ama müslüman değil atın bunu cehenneme diye birşey yok o da kendi sevapları ve kendi gunahlari ile yargılanacak iyilik mi yaptı sadaka mi verdi hepsinin karşılığını müslüman olmasa dahil alacak
0 oy
tarafından
Cunki Allahin merhameti buyuktur. Bilemeyiz namaz kilsak da kapali olsak da, belki 1 sevabimiz bizi cennete gotururken, bi gunahimizda cehennemin dibine duşurur. Islami araştirmak yaşamak gerek. Birisi soru sorumuş, mahşere kaçinca insanlar yeni dogmuş gibi çiplak olacaklar, kadin erkek hepsi, peki ayip değil mi diye? Cevap gelmiş ki, insanlar o kadar korku endişe içinde olacaklar ki, bir birlerini gormeyecekler bile. Kimisinin yuzu gece karanliği gibi olucak, kimisinin yuzu aydan aydin nur gibi. Rabbim bize o nuru nasip etsin.
tarafından
Orası öyle ama benim anlamadığım şey Hristiyan olarak ölenler sevapları karşısında giremeyecek
tarafından
Dunya imtahandir canimmm dilin kalbin Allah demiyosa, Allahi ve Resulu s.a.v inkar ediyosa o iyilik sadece dunya icin gecerli oluyor. Baksana hristiyanlar daha mutlu cunki sevaplarini Allah c.c bu dunya icin veriyor. Ama muslumanlar hepp skntida. Dunya mumine zindan
0 oy
(45,021 puan) tarafından

Onu bilmemde gerçekten kıyamet çok yaklaştı artik:ermm:

tarafından
Bende korkuyorum bazen
(45,021 puan) tarafından
Ahh ah bende hep çocuklarımı düşünüyorum ama çocuklar kıyameti o gün bilmiyceklermis bı tesellim o
0 oy
tarafından
Bu sorularının cevabını sağlam bi hoca ile sohbet edip öğrenmen lazım canım. Yoksa burda da kulaktan dolma cevaplar alırsın. Ve yüz yüze sohbet ile öğrenmen daha tesirli olur 
tarafından
Teşekkür ederim kuzum
0 oy
tarafından
Bende çok bilgi sahibi değilim ama şöyle düşünüyorum bence insanların içinde ki iyi niyet hiçbir canlıya haksızlık etmemek hep iyilikle yaklaşmak iyimser olmak zaten insan tabirinin karşılığıdir cennet cehennem Allah'ın bileceği iş . Ama zaten kıyamet böyle bir günde olabilecek birşey değil mesela kedilerin köpeklerin kuyruklarını kesiyorlar kucuck bebekleri öldürüp terk ediyorlar hani anneler çocuklarından kacacskmis ya zaten şuanda kaçan bir sürü insan var 2 günlük bebeği çöpe atan insanlar kıyamet alameti degilmi zaten . Bence biz kıyameti yaşıyoruz ama farkında değiliz Allah soznumuzu hayır etsin.
tarafından
Bu dünyada zaten başlı başına cennet cehennem
0 oy
tarafından

Sözü edilen Hıristiyan ve Yahudilerin de cennete girebileceğine dair dedikodu da bu türden bir meseledir. İçimize nasıl ve kimler tarafından sızdırıldığını, sonuç olarak ne beklediklerini izah etmeye gerek duymuyorum. Zira en uçtaki bu konuları irdeleyenlerin esasen cennet gibi bir dertleri yoktur ki cennete kimin girip kimin girmeyeceğini merak etsinler. Neticede de, onların cennete girmeyeceğini söyleyenlerden rahatsız olsunlar; onların derdi cennete girmek değil, kimsenin cennetlik olmasını istemeyen şeytana hizmet etmektir. Meselenin maalesef özü budur.

tarafından
İsa'nın ahir zamanda yeryüzüne inişi doğru mu? Kur'an-ı Kerim'de bunu apaçık belirten bir ayet yoktur. Bazı ayetlerde işaret olmakla beraber sarahat yoktur. ... İsa'nın kıyametten önce, yeryüzüne ineceği, Mehdi ve Deccal'in bulunacağı bir zaman ve coğrafyada bir müddet kalıp sonra vefat edeceği bildiriliyor
tarafından
Yüce Rabb’imiz , Allah (C.C.) Hazretleri “ (İkinci Sûr’un) Kulakları patlatan gürültüsü geldiğinde, kişi kardeşinden kaçacak, annesinden ve babasından, eşinden ve oğullarından (kaçacak)  ‘Abese-33-34-35-36’ ” buyurmaktadır.

“ İzin günü kalpler (dehşetten) şiddetle çarpacaktır. Onların bakışları, korkudan zillet içindedir. Derler ki ‘ Gerçekten biz mutlaka (mezardaki cesetlerimiz dirilecek) ilk halimize geri döndürülen kimseler mi olacağız ? ’,  dediler ki ‘o zaman bu (dönüş, diriliş ) , hüsranlı bir dönüştür.( Naziat- 8-9-10-12) “.

Peki nasıl olur da ahirette kişi, çocuğundan, eşinden veya sevdiklerinden kaçar ?

“ O gün nice yüzler vardır ki pırıl pırıldır. O gün nice yüzler de vardır ki üzerinde toz vardır. Onları karanlık kaplayıverir, ( Abese- 38-40-41)”. Bu ışık saçan ve kapkara yüzler ne demektir ?  “O gün her kişinin işi başından aşkındır. (Abese -37)” buyrulmaktadır.

Bu mübarek ayetler, kıyamet ve ahiretten bir kesitin son derece canlı bir tasvirini vermektedir.
tarafından
Yecüc Mecüc Kur'an-ı Kerim'de bahsedilen fitne ve fesat yayan kötülük oluşturan bir kavimdir. Yecüc Mecüc Deccal'den sonra en tehlikeli kavimdir. Bozgunculuk ve kötülük yapan kavim olarak da bilinmektedir. Bir rivayete göre bozgunculuk yapan Yecüc Mecüc kavmi Zülkarneyn aleyhisselam'a şikayet edilmiştir. Zülkarneyn aleyhisselam'da bu kavme demir kütleleri ile dışarı çıkamayacak kadar sert bir set yapma olayıdır. Böylece Yecüc Mecüc kavmi bastırılmıştır. Yecüc Mecüc Deccal'den sonra çıkan en büyük fitne olarak bilinmektedir.
0 oy
(5,372 puan) tarafından
Bi türlü anlayamadığım konu bu benimde mesela adam Müslüman ama çok kötü biri e diğeri Hristiyan ama çok iyi yani onun niye cennete gitmeye hakkı yok bi de biz Müslüman doğduk hiç başka din araştırdık mı o adamda öyle Hristiyan doğdu bunda onun suçu ne kafamda deli sorular 
tarafından
Kuzum şöyle bir düşün biz nasıl ki Hristiyanlıği biliyoruz onlarda Müslümanlığı biliyor. Araştırmak onların elinde din tercih meselesi. İstese Müslüman olarak ölebilir. Zaten onlarda Allaha inanıyor hz. Isaya Allahın oğlu diyorlar. Ama bizim gibi inanmıyorlar.
tarafından
Canım evet ama Hristiyan bak kendin diyorsun kalbinde zerre kadar iman olmayan cennete giremez Allahı inkar et ama iyi ol fayda etmez ki bu sana
Evet Hristiyan doğdular ama Rabbim dininizi tamamlandı artık islamdan  başka din yok buyurdu ve onlarda da akıl var fikir var o hristiyanlıktan Müslümanlığa dönen bir çok kişi var demek ki bunu bütün Hristiyanlar yapabilir böyle düşünelim inşallah
0 oy
tarafından
Canım benim öncelikle hz.isa göğe yükseldiği için o inecek 

2.si bir sürü Allah’a inanmayan insan bar ama kalbi ile iman etmediği için cennete giremez önemli olan kalp ile tasdik dil ile ikrar adam yardım eder ama namaz yol küfür var zina var nasıl girsin

Kadına gelince illaki o yaptığı şeylerden kalben tövbe etmiştir ya da dediğin gibi rivayettir ama Rabbim öyle büyük ki kulum bana gelsin de ben onun günahlarını affedeyim diyor 

Kıyamet günü evet herkes birbirinden kaçacak çünkü artık kimsenin kimseye faydası olmayacak sadece işlediğimiz ameller bizi kurtaracak 

Kıyametin vaktini Peygamber efendimiz bile bilmiyordu ki bi hiç bilemeyiz sana olan sadece vesvese

Yecüc mecüce gelince bir sürü kaynak kitapta bunlar hakkında bilgiler var bu kıyamet alametlerinden biri ve tabiki bu yaZdıklarım okuyup araştırdıklarım ilahiyat mezunuyum sürekli okurum en iyisini Allahu Teala bilir tabiki aklına insanın bir sürü soru takılıyor iyisi mi sen bolca bu konular hakkında kitaplar oku herkes bişey deyince insanın aklı karışıyor canım benim 
tarafından
Kuzum isanin göğe yükseldiğini biliyorum ama neden hz Muhammed değil diyorum. Sonuçta o gün ölülerde dirilecek büyük bir ihtimalle bütün peygamberler gelecek ölüler diriliyorsa eğer ama hz. Muhammed ve ilk 3 Müslüman bir odada olacaklar ve kıyametin azabından korunacaklarmiş
tarafından
Öylede canım  hz.muhammed öldü ama hz.İsanın göğe yükseldiğine dair rivayetler bulunuyor belki de bu yüzden Rabbim böyle murad etti tabiki en iyisini Allahu Teala bilir yanlış birşey söylemekten Allah’a sığınırım  hz.muhammed ve ilk 3 müslümanın odada kalıp kıyamet azabından korunacağını da hiç bir yerde okumamıştım senden duydum araştırıcam bu konuyu
0 oy
tarafından
Canım bunu kesinlikle fetva sayma sadece bu zaman kadar bildiklerimi aktarmaya çalışacağım bütün peygamberler tek bir din üzerine indirilir daha doğrusu gayesi aynıdır sadece cağın gereklerine gore eklenerek yeni bir önder Peygamberle ondan önceki din desteklenir Hz. İsa da aynı şekilde oda hıristiyanların peygamberi olarak degil hz.Muhammed s.a.v in dini üzerine olup tüm insanlığı islama davet icin gelicek yani yeniden bir peygamber gelmiyecek sapıtmış insanları döndürmek amaçlı bu neden hz İsa bunun cevabını bilmiyorum Allah bilir ama hıristiyanların yanıldığını hak dinin islam olduğunu bildirmek amacıyla asıl kendi dinleri üzerine gönderilmiş peygamberin ağzından duymak onların belki Cennet kazanmasına vesile olabilir diğer soruna gelince Rahman Cennete girmek icin şehadet şart demis islamin ilk şartı nasilki üniversiteye gidebilmek icin sınava girmek gerekir istersen 100 kitap oku bütün testlerden full çek ama o YKS sınavına girmezsen üniversiteye gidemezsin buna benzetebiliriz bence YKS sınavını şehadet gibi düşünebiliriz sonuçta teknoloji cağındayız herkes biliyorki Islam hak din hatta kur-an da bile onlar Peygamberi kendi öz çocuklarını tanır gibi tanırlar ama ona rağmen imam etmezler diye tam yazamadım hakkını helal et hatırladığım kadar yazdım bi ayet var. Iman edebilirler onlarda. O ayakkabı mevzusunu bende biliyorum bunun doğruluğunu bende bilmiyorum ama bildiğim tek şey kul hakkı dışında ne yaparsan yap samimi bir tövbeyle eğer iman etmişsen Inşallah Cennete gideceksin bu Allahin vaadi kadının günahı kendini ilgilendirir o yuzden diyorlar ya hic bir iyiliği gözümüzde kucultmeyin ne biliyorsunuz belki Allahin hoşuna gider sonuçta dinimizde bir tasi yoldan kaldırmak bile sadaka insanlar zarar görmesin diye sadakada belayı def eder en basit örneği kıyamettin saatini ise hic kimse bilemez Allah dışında ama hic bir aklî başında insanda kıyamete daha çok var diyemez cunki görünen köy kılavuz istemez umarım yardimci olmuşumdur canim
0 oy
(3,163 puan) tarafından
Dini konular çok önemlidir ve bunu yanlışta biliyor olabiliriz ondan dolayı cvp veremiyorum kimsenin vebaline giremem 

Bunu daha çok bilen alimlere sor bence
0 oy
(16,785 puan) tarafından
Birincisi cennete girmiş demişsin kadın haşa da kim vahiy vermiş o diyene ? 

Her peygambere bir görev verilmiş isa (a.s) nin  görevi de bu. Kıyamet günü kötüler zalimler kalacak sadece ve evet dünya yerle bir olacak. İslam dini arastirirsan sorularına cevap bulursun yada meali oku ama derinlere inme çünkü çoğu soru cevapsız kalır yada mantıklı gelmez  

Kıyametin ne zaman kopacağını bilmiyorum Rabbim o güne bırakmasın 

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 586 göst.
22 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde berkin (907 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 350 göst.
14 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mlknkrc (302 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 231 göst.
0 oy
4 cevap 399 göst.