0 oy
495 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Bilmiyorum bana katılanınız olur mu çevremde de burda da çok kişi bu sebebten dert yanıyor. Ama bana göre aileden bir şey beklemek bana saçma geliyor yani o yuvayı 2 kişi kuruyo herşey o iki kişiye ait olmalı bütün emeği maddi manevi aile ister yardım eder ister etmez biz eşimle yardım kabul etmedik bu sebebten.  İki tarafta çalışsın para biirktirsin evlensin kimseye de bi minneti olmaz diye düşünüyorum.  Aylar içinde şak diye evleniyorlar sonra o olmadı bu olmadı diye dert yanıyolar 1 2 yıl çalış biriktir paranı al mis gibi herşeyini kafan rahat olsun . Çocuk içinde mesela aynı şekilde belli bi birikim yapılıp çocuk sonra yapılmalı bence  ( koruduğu halde olanlar var onlar için demiyorum bunu ) siz ne düşünüyorsunuz ?

12 Cevaplar

+1 oy
(13,439 puan) tarafından
A dan z ye kadar dugun takilarina varana kadar esimle ikimiz yaptik bizde
tarafından
Bizde öyle yaptık
(13,439 puan) tarafından
Benim annem tek ben ona bisey birakmak istemedim asla ki yapacagini yapti yine saolsun dugun takisina kadar bi emekli maasiyla. Ama buyuk esyalarimi beyaz esya iste supurge falan yatak odami bulasik makinami kendim aldim. Gerisinide eşim aldi. Onunkilerinde durumlari iyi degildi bilezige kadar aldik verdik taktilar. Ama onemli degil hicbisey saglik olsun yeterki
tarafından
Aynen öyle sağlık huzur mutluluk olsun inşallah
-Reklam-
+1 oy
(163,372 puan) tarafından
tam benim kafadansin
tarafından
 ❤  bizim gibi düşünen çokmuş
0 oy
(14,195 puan) tarafından
Ben çalıştım eşyalarımı aldım öyle de yapmak zorundaydim annem tek ona borç birakamazdim eşim ailesiyle beraber yaptı çünkü onlar eşimin tek yapmasına izin vermediler 
tarafından
Ne kadar güzel anneni zora sokmamışsın
0 oy
(489 puan) tarafından
Ben de çalışıp kendim yaptım her şeyimi. Eşimle de mobilya taksitlerini sonra ödedik. Ama ailenin desteği evvela manevi bir güç de veriyor. Ama çocuk konusunda çocuk rızkı ile gelir sözüne harfiyen katılıyorum. Bizzat yasadm
tarafından
Tabi ki rabbim rızkını veriyo ama insan çocuğu için herşeyi istiyo plansız olursa çoğu zaman yetersiz kalındığını gördüm
0 oy
(912 puan) tarafından
Kesinlikle haklısın biz de öyle esyamiz düğün masraflarimiz hepsi bize aiitti . Çocuklarımızin da tüm ihtiyaçlarını kendimiz aldık . Evimizi arabamızı kendimiz aldık . Çok da iyi oldu evimi eşyalarımı gördükçe hep mutlu oluyorum bunlar bizim emeğimiz diye :)
tarafından
Aynen bizde insanın kendi emeği daha kıymetli oluyor
0 oy
(1,894 puan) tarafından
Eşimin babasi yok zaten herşeyi kendi yaptı ben de onu bunu isterim diye şartlar sunmadm hiç. Ama sağolsun bı eksik olmasn diye de uğraştı. Ailem de bana takılarını yaptı, çalıştığım için çeyizimi Nişan masraflarini falan hep ben yaptım hiç ailemden istemedm. İyiki de böyle oldu ailelere yuklenmeyi ben de doğru bulmuyorum
tarafından
İnsan yuvası için karşılıklı emek verince güzel oluyor
0 oy
(874 puan) tarafından
Ben çalıştım eşimde birikim yapmış bizde ikimiz yaptık eşimle hep herseyi gönlümüze göre aldık 
tarafından
Ne güzel işte ağız tadıyla oturun inşallah
(874 puan) tarafından
Amin canım inşallah sizde rabbim yuvanizdan huzuru eksikmetmesin inşallah
0 oy
(1,297 puan) tarafından

Bir mendil bile kalmadı kimse herşeyi eşimle ikimiz yaptık ama hiç değilde bir hediye ne bileyim bi altın olsun bie beyaz olsun esimin ailesinden bekledik şahsen maksat düğün hedjliyesi çorbada tuzumuz bulunsun hesabı yok yok diyip durdular. ;)

tarafından
İnann en güzeli mendili bile senin alman takılma bunlara boşver
(1,297 puan) tarafından
Yok takilmıyorum zaten en azından başa kalkacak bişeyleri olmaz :D
0 oy
(6,189 puan) tarafından
Evet saçma annen,baban evlenmiyor eşinle sen evleniyorsun.Paran yoksa evlenmezsin o yaşa kadar para biriktirirsin öyle evlenirsin
tarafından
Aynen öyle
0 oy
(7,931 puan) tarafından
Kredi çekip herşeyi eşimle ikimiz yaptık.Kimseden yardım isteöedik  hiç kimsede yardım edelim demedi.4yıl sonra kredimiz bitiyor
tarafından
Rabbim yardım etsin tez zamanda bitsin inşallah
(7,931 puan) tarafından
Amin teşekkürler
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Kafalar bir desene sonuna kadar haklisin eşimin ailesi birsey almadı etmedi dedikelrinde bu genç yaşında ne bekliyorsun diyorum zaten bu yaşınıza kadar herşeyde arkamızda olmuşlar bir yerlere getirmişler birde neden onlara tekrar yük olayım ki 
tarafından
Aynen öyle bak burayı yazmak istiyodum atlamışım bizlere zaten belli yaşlara kadar emek veriyolar belli  yaştan sonra bizler destek olmalıyız
(7,436 puan) tarafından
Kesinlikle canım tam elimize işimizi alıyoruz pat diye evlenip gidiyoruz ne faydamız oluyor ki onlar bizi okutmak için gece gündüz çalıştılar bize belli etmemek için şimdi onlara birşey alacak olsam bile asla kabul etmezler
0 oy
tarafından
İyi güzel diyosunda çalışmayan napsin bence ailenin vermesi değer verdiğini gösterir gurur bence karşı tarafa bak ben kızıma değer veriyorum veya oğluma değer veriyorum göstergesi herkes gücüne göre bence kesinlikle yapmalı ki her evlat da anne babasından bekler beklenmeli
tarafından
Artık köyler de eskisi gibi değil ama haklı olduğun nokta da var burda bunu düşünmemiştim.  Ama çok beklenti var canım çoğu insan için şunu alsınlar bunu da alsınlar gibi ailelerden gereksiz beklenti çok istisnalar tabiki vsr dediğin gibi köy yerleri falan için
tarafından
Ya bak ben Asla anneme şunu alın bunu alın demeudm doğumda bişey beklemedim ama gerçekten insan gönül hoşluğu istiyor hele oğullarına yapıp kızlarına yapmadıkları zaman çok zor insan in çok zorhna gidiyor
tarafından
Burda bir kız evlendi tanıdık ailesi üç kamyon çeyiz yapmış . Benim babamjnda gayet durumu iyidi müdür babam . Ama bana aldığı tek şey  bulaşık ve çamaşır makinesi ben kendimi değersiz hissettim kızın çeyizini görünce çok içime oturmustu .. abim evlendi bütün evini dizdi babam ikiside evlat goya
tarafından
Senin dediğinde ayrımcılık var kim olsa bozulur canım
tarafından
Evet var bekleyen herkesde bu yüzden bekliyo canım eminim

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 747 göst.
29 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde geberikgelin (2,449 puan) tarafından soruldu
+2 oy
27 cevap 1,276 göst.
0 oy
66 cevap 2,457 göst.