0 oy
366 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (946 puan) tarafından

Et yapma konusunda hiç iyi değilim yemediğim için ama eşimin canı istedi, nasıl pişirmem lazım eti yumuşak olması için? 1 defa denedim ama kayış gibi olmuştu :D

9 Cevaplar

0 oy
(163,546 puan) tarafından
Tuzunu pisimce az pisip ocagi kapatinca 1 tutam kekik at bi yemek kaşıgida tereyagi
(946 puan) tarafından
Sağol canım peki ne kadar sürede pişer tahmini
(163,546 puan) tarafından
Kısık ateste35 40 dk
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canm duduklude pisir lokum oluyo
(946 puan) tarafından
Düdüklüden korktuğum için almadım ben eve canım
tarafından
Kiz alis vala super oliyo et
0 oy
(1,170 puan) tarafından
Eti ilk attıgında  tava baya kızmıs olsun sonra biraz yag koy öyle at. Suyunu salmadan pişerse yumusak olur. Mühürliyceksn yani canm arkalı önlü. Eger olmazsa sıcak su koy yumusayana kadar pişsin. Oda olmadı limon sık :Dd ama lezzetli olması icin mühürlemen lazım. Yada maribasyonda yapabilirsin soğan suyu süt yopurt yag filan bekleteblrsin icinde. Bunlar eti cürütür ve lezzet verir yumusarda
(2,071 puan) tarafından
Kız et konusunda baya ustasin sen :D
(946 puan) tarafından
Anladım denicem canım sağol
(1,170 puan) tarafından
Yapa yapa ögreniyoz bizde canm:D
0 oy
tarafından
Dökümlü tenceren var mı ben suyunu koyuyor kısık ateşte pişir pamuk gibi oluyor tuzunu suyu bitince atıyor azıcık kızar bitti
(946 puan) tarafından
Yani su mu ekliyim pişirirken, kendi suyuyla pişiyor mu
tarafından
Evet canım ben öyle yapıyorum
0 oy
(1,038 puan) tarafından
Ben eti tencerede 3 saat pişiriyorum mükemmel oluyor lokum gibi hemde 
(946 puan) tarafından
3 saat mi benim o kadar vaktim yok şuan ama :D
(1,038 puan) tarafından
Valla 2 3 saat suda kaynatıyorum ben canım et bu anca pişiyor
0 oy
tarafından
Yumuşacık bi et için kavurma yapacaksanız 2  2 buçuk saatte en kısık ateşte kendi suyuyla mis gibi pişiyor yumuşacık ağızda çiğnemeden dağılıyor kısık ateş olduğu için et epeyce suyunu bırakıyor tabi önce kuyruk yağı eritm3niz gerekiyo üstünede kuşbaşı etleri atıp kapağını kapatıp en kısık ateşte en az 2 buçuk saat bisiyin suyunu çekince tadına bakin ben böyle yapıyorum 
0 oy
(5,782 puan) tarafından
Dudukluye atıp en küçük gozde saatlerce hasliyorum canım. Cok az sunkoyuyorum içine yavas yavaş pişiyor cok güzel oluyor. Sonra da yemehininyapip güvenle fırına veriyorum. Cok güzel oluyor.
0 oy
(45,024 puan) tarafından
Pişerken bı şişe soda dök.onla kisikta pişir pamuk gibi oluyo
0 oy
(3,209 puan) tarafından
Mühürleyip içine soğan  ve top karabiber koyuyorum sonra düdüklüde az suyla 9 dakika pişiriyorum suyunu çektiriyorum.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 205 göst.
0 oy
4 cevap 162 göst.
+1 oy
2 cevap 132 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Canlarm51. (261 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 329 göst.
8 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (1,400 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,476,813 soru

24,174,462 cevap

336,035 kullanıcı

...