0 oy
1,003 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
.............

10 Cevaplar

+1 oy
(51 puan) tarafından
genelde doğuştan olur.otizm demek yaygın gelişimsel bozukluktur..yani bebegin bilissel olarak ayına veya yaşına uygun olmayan geride kalan davranışları vardır..genelde 2 yaşına kadar tanısi konulur.en belirgin otizm bulguları ismine cevap vermeme bakmama.herhangi bir nesneye çok odaklanma..donen nesnelere saatlerce aralıksız bakabilme..geç konuşma ve sosyallesememedir..daha sonradan oluşan ise gelişim gayet normalken çok fazla tv telefona maruz kalma..bebekle hic ilgilenmeme konuşmama şeklinde gelişebilir..internetten bebeğin hangi ayda gelişimi nasıl olmalıdır kismindan bakabilirsiniz.ama tabiki her bebegin gelişimi farklıdır..çok bariz farklar yoksa eğer otizm var diyemeyiz..
-Reklam-
0 oy
(6,466 puan) tarafından
Sonradan diye biliyorum canm 
tarafından
Nasıl oluyor peki
(6,466 puan) tarafından
Valla tam bilmiyorum ama telefon tv çok maruz kalınca oluyormuş
tarafından
Anladım canım teşekkür ederim bebeğimde mamasını telefonlar yiyor onun dışında vermiyorum ama korkuyom
(6,466 puan) tarafından
Valla canm bnm kizimdayemk yemiyor tvden aciyorum yediriyorum bnde korkuyorum ama
tarafından
Gün içinde telefona baktı için TV'den uzak tutmaya çalışıyorum telefona bakma süresinde 5 dakika ama korkuyom napacam bilmiyom kaç aylık bebeğinizin
0 oy
(3,654 puan) tarafından
Sonradan sanırım ogrerenme guclugu 
tarafından
Nasıl oluyor peki canım
0 oy
(16,048 puan) tarafından
Dogustan tabiki canim. Dogustan gelen bir bozukluk
(16,048 puan) tarafından
Belli oluyor canim. Benim arkadasimin oglunda vardi mesela. Dikkat daginikligi falan oluyor. Ben bebek magazasinda calisiyordum 8 yil calistim ve bircok egitim aliyorduk bebeklerle ilgili. Ben ilk gordugumde 1 aylik falandi bebek sonra hep gidip geldik falan. Ben dedimki ablama bu çocukta bi sikinti var. Daha buyumustu istr adini sesleniyorduk bakmiyordu goz temasi kurmuyordu yuzumuze bakmiyordu falan. Sonra doktora goturdulerki otizm varmis gercekten canim
tarafından
Benim oğlum 6 buçuk aylık ismini diyince hemen dönüp gülüyor sadece elinde ilgisini çeken bişey varsa bakmıyor normalmidir ve henüz dönmüyor ama emeklemede yok telefonla mama yiyor o yüzden çok korkuyorum ve kızınca vs yapmaması gereken şeyi yapmıyor bekliyor öylece
tarafından
Göz teması da uzun uzun kurmuyor daha küçük diyorum ama bı yandan telefonla yedi için içim hiç rahat değil
(16,048 puan) tarafından
Aslinda daha cok kucuk canim keske telefon yerine başka bir seyle ilgisini cekebilsen daha iyi olur. Doktorlar anliyor aslinda doktor kontrolune goturdugunde bi sorsana canim. Mesela biz daha 3 aylikken bile doktora gittigimizde doktor herseyini kontrol edip masallah gelisimi takip.etmesi çok iyi demisti
tarafından
Bizede öyle dedi doktorumuz bir sorun yok dedi ama ben çok korkuyom bı bakmamasinda hemen telasa kapiliyom
0 oy
(3,033 puan) tarafından
Sonradan oluyor genelde ama nedeni daha bulunmadi
tarafından
Anladım canım
(3,033 puan) tarafından
Tedhiş koymak için en az 2 yaşında olması lazim
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(34,517 puan) tarafından

Doğuştan oluyor sonradan olması başka hastalık sebeblerinden oluyor

tarafından
Mesela nasıl
(34,517 puan) tarafından
Gelisim sıkıntısı olabiliyor radyasyon çok fazla etki ediyor
Anlama bozukluğu oluyor bakma işitme vs
tarafından
Telefon televizyon gibi yani anladım canım teşekkür ederim
(34,517 puan) tarafından
Evet rica ederim
0 oy
(566 puan) tarafından
Genetik bir rahatsızlıktır yani doğuştan gelir çevresel etkenler derecesini artırabilir örneğin çok fazla tv izlenimi ilgisiz ebeveyn tutumu otistik belirtiler gözlenmesine sebep olabilir 
tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(5,941 puan) tarafından
Doğuştan gelen birsey tabiki canım 
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(2,583 puan) tarafından
Benim kuzenimin cocugu 3 yasindan sonra oldu tam otizm degil otizim baslangici dendi 7 yasinda simdi duzelemedi daha egitim aliyo
tarafından
Neden oldu peki TV telefon bakan bı çocuk muydu ve 3 yaşından sonra oldunu doktorlar mı dedi
(2,583 puan) tarafından
Evet bir cok doktor teshisi koydu.tv telefon tek basina buyumek cevresinde kimse yoktu hep evde. Cok akilli cok guzel bi cocuktu.3 yasinda durmus motor becerileri konusan cocuk geriye gitmeye basladi konusmadi hiperaktif bi cocuk oldu simdi konusuyo pek anlasilmiyo ama insallah daha iyi olacak egitim aliyo cocuk gormek onlarla olmak iyi geldi zamanla daha iyi olur insallah. Hiperaktivitesini durduramiyorlar
tarafından
Ya Rabbim şifa versin kuzuma inşallah bizimde çevremizde kimse yok ama ben ilgileniyorum herşeyi anlatmaya çalışıyorum kitap okuyorum ara sıra oyun oynuyoruz vs ki daha 6 buuck aylık koşup oynayamiyoruz ama elimden geleni yapıyorum
(2,583 puan) tarafından
Amim canim annesi perisan simdi boyuna sokaktalar yaz kis ama iste zamanlar duzelcek Insallah. O cok izliyordu ya tv kapandimi tele geciyordu. Bende 1 yasina kadar izletmedim ama artik aciyorum belirli saatlerde tv yi. Telefon hic vermiyorum.bizde disari cikamiyoruz malesef virus yuzunden haftada iki kere park bossa goturuyorum. Evde oynuyoruz  Konusuyorum surekli.uyuyunca anca yemek yapiyorum
0 oy
(151 puan) tarafından
Doğuştan gelen bi rahatsızlık sebebi bilinmiyor fakat erken teşhisle çok iyi eğitilebilinşr eğer otizm varsa tv telefon daha kötü raddeye getiriyor yani sağlıklı bi çocuğu tv telefon otistik yapmıyor . Emzirirken dikkat edin gözünüze bakıyorsa sıkıntı yok demektir 
tarafından
Emzirmiyorum ama mama yerken gözüme bakıyor veyatta uyurken göz teması ile uyuyor ismini diyince de ara ara bakıyor eli meşgul değilse bakıyor oyuncak varsa sadece duyuyor gülüyor normalmidir
(151 puan) tarafından
Göz teması varsa sorun yok,  benim 3 yaşındaki oğlum bile her ismini ismini söylediğimde bakmıyor , oyun oynarken bakmaz mesela bazen canı istemez bakmaz bunlar kriter değil . Otizim de dönen şeylere sürekli bakma , değişik el kol hareketleri yapma vardır elini sürekli çırpar , hece tekrarı yapar mesela ba ba ba ba gibi hece tekrarlar . O yüzden çok kafaniza takmayın rabbim evlatlarımıza sağlık versin inşallah

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 1,019 göst.
19 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 169 göst.
27 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Azrasudd (313 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 141 göst.
0 oy
0 cevap 58 göst.

Kategoriler