0 oy
223 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bebeğim 9. Ayına girdi ama sanki 6. Aydaymis gibi yeni ek gıdaya baslamisiz gibi yiyor hala doğru düzgün yemek düzeni yok genelde huysuz olduğu için ben hazırlayıp verene kadar huysuzlasiyo yemiyo oyalayarak vermeye çalışıyorum eşim çok karışıyo kiziyo zorlama kilosu yerinde zaten emiyo aç kalmiyo diye. 12 kilo şuan. Kilosu yerinde diye zorlamamali mıyım ama böyle olursa da nasıl alışacak kafama takıyorum cok

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
9 aylık ve 12 kilo mu 
tarafından
Oğlum 8 aylık ve emekliyor 3 tane diş çıkarttı 4 geliyor huysuzluğu yok çok şükür
Baba meme dede hadi hop bay diyor
Yürümeye çabalıyor canım
Ama kilosunu bende kafaya taktım ne yazıkki aman sağlıklı olsunlarda
Hemşire armut dibine düşmüş sen zayıfsın sana öekmiş dedi bende kendimi öyle avutuyorum
Maşallahhh size
tarafından
Size de masaAllah :) bende zayıfım ama bebekken kiloluymusum. Peki ne zaman yediriyorsun emzirmeden önce mi. Mesela benimki emmek istediğinde yemek veremiyorum illa emecek
tarafından
Emziriyorum sonra yemek yesiriyorum sonra tekrar emziriyorum canım
tarafından
Emdikten sonra yiyebiliyor yani dimi
tarafından
Evet yiyor canım
-Reklam-
0 oy
(15,073 puan) tarafından
Yemek yemeyi düzeni ne zaman öğrenecek sadece kılo için vermiyoruz ki canım ek gıdayı. Duruyorsa gece o uyuyunca böl öğünlere hazırla sabah ılıt yedir. Öğlen o uyuyunca gec mutfaga bir çorba yap kalkınca içir. Meyve püre yap yedir. 
tarafından
Evet hem başka şeylerin de vitamini alması lazım. Önerin için sağol canım ağzını açmıyo çoğunlukla acaba kıvamini mi begenmyor yada soğuk olduğu zaman beğenmez mi
(15,073 puan) tarafından
Canım soğuk yemek sevmez bebeler de hatta kızım mamayı bile içmez istediği ılıklıkta değilse. Ilık olsun yemekleri ne sıcak ne soğuk ağzını da oyunla açtırmaya çalış bak kuş geldi kedi geldi oyuncağını al yanına konuşarak yedirmeye çalış. Ben kızıma Piraye kuşlar nerde annem gördün mü bobo da yesin mi kediler muz yer mi kızım diye diye bıt bıt konuşa konuşa yediriyorum bende işe yarıyor kuzum. Çok katı sevmıyo bebekler hafif püre de yapsan suyu olsun lapa lapa olmasın. Mesela şehriye çorbası sevmeyen bebe yoktur onu dene tavuk suyu ile. Eline arada bir şey ver kemirsin
tarafından
Çok sağol canım çok açıklayıcı yazmışsın. Eline ne verebilirim kemirmesi için? Korkuyorum koparıp yutar boğazına takılır diye
(15,073 puan) tarafından
Bir de emekleme işi için çocuğun yerde vakit geçirdiğinden emin ol kuzum en hızlı yerde öğreniyorlar der yere battaniye yorgan Allah ne verdiyse yuvarlansın oyuncakları diz biraz uzağına mama sandalyesi yürüteç kucak emekleme ayağa kalkmayı geciktiriyor gözlemlerime göre
(15,073 puan) tarafından
Canım o yerken yanında duracaksın sen de bırakıp gitmeyeceksin zaten ki öğürme refleksi onlarda dil ortasında baktın büyük kopardı sok hemen elini ağzına. Havucu böl parmağın kadar haşla canım brokoli haşla kıvamı parmakla sıkınca ezilecek şekilde olsun ama elinde tutacağı kadar diri olsun. Ben ekmek falan veriyorum bazen bebe bisküvisi veriyorum yanında otururken ki benim kızın dişi yok damakları öyle kuvvetli ki bebelerin şaşırırsın her şeyi yiyebilir yani yiyemez deme senin öğretmene bağlı beslenme işi.
tarafından
Evet ben biraz ihmalliik ettim o konuda
(15,073 puan) tarafından
Yok canım o anlamda demedim ben akışta öğreniyoruz her işi biz benim de ilk bebem bugün muz verdim bütün soktu ağzına zilloş ne yapacağımı şaşırdım :) geç kalmamışsın hem. Bir de maşallah kılosna 11 aylık olacak 8 kg benim minik o yemeye.
0 oy
(12,521 puan) tarafından

Hay maşallah kg suna☺️ benim büyük kız 4.5 yaşında 15 kg :D

Küçük 15 aylık en son 9.5 tu:)

tarafından
Sallamak ve taşımak zor oluyor ama sağlıklı olsunda emeklemeye başlasa belki zayıflar :)
(12,521 puan) tarafından
Aynen öyle canım önemli olan sağlıkları
tarafından
Demi demi
tarafından
Tabiki sağlıklı olduktan sonra kilonun ne önemi var

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 201 göst.
12 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Fermel02 (348 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 112 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Musmutlu (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 64 göst.
1 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melek06 (867 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 386 göst.
13 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,251 soru

24,083,631 cevap

331,332 kullanıcı

...