0 oy
574 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Mağlum oğlumun adı berk ama kulağına okunurken Muhammet berk olarak okundu kimlikte de tek berk yazıyo 

Asıl sorum şu geçenlerde halam dedi ki oğlun öldüğü zaman Muhammet berk olarak seslencek ama o sadece berk ismine alışıcak kendini çağırdıklarını anlamıcak sonra senin adınla seslenicek (rümeysa oğlu berk gibiymiş) o zaman onu çağırdıklarını anlıcakmış böyle. Bişey var mı gerçekten

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Kulağa okunan isim canım benim oğlumda eymen aras iki isminide kullanıyoruz :)
tarafından
Tamam sağol çok sağol :)
-Reklam-
+1 oy
(1,827 puan) tarafından
Evet dogru benim ismim de seyda ama deden sumeyye diye okumus tabıı ki anlayacağız gercek olan ahiret 
tarafından
Tamam canım sağol
0 oy
(6,074 puan) tarafından
Baba adıyla cagiriliyor diye biliyorum. Bide kimlikteki önemli değil arasira kendi isminle seslenirsin rabbim uzun ömür versin durumu anlatırsın... diye düşünüyorum
tarafından
Anlatırım tabi ki canım sağol
0 oy
(3,797 puan) tarafından
Evet kulağa okunan ismi neyse onunla çagrılacak canm ama tabi o isme alısık degil nasil olur bilmiyorum hocalara bi danışın bence bu durumu aradada muhammed berk diye seslenin o isminide bilsin bence gerçi büyüyünce anlatırsinız durumu
tarafından
Anlatıcam canım sağol
0 oy
tarafından
Kulağına hangi isim okunduysa onunla dirilecek hesaba çekilecek o yüzden çocuklara iki isim konduğunda mutlaka ikiside kullanılmalı ben büyük kızıma ravza nur küçük kızıma da zeynep ikra adını verdim ikisinede iki ismi ile hitap ederim ve çevredende rica ediyorum tek isimleriyle seslenmeyin iki isimlerini de kullanın diye
tarafından
Aslında tek isimdi ama kaynanam karıştı :(
tarafından
Kulağına ne okunduysa canım ona alıştır büyüdüğünde de gereken açıklamayı yaparsin yani isminden haberdar olsun yeter
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Canim sizin kimlige yazdirdiginiz isimden nasil farkli okundu, kim okuyup ekledi merak ettim. Cocugun buyudugunde iletisim helinde oldugunda soylersin ona. Senin ismini muhammed berk kiyduk ama kimlige tek isim yazdirdik dersin bunu arada bir tekrarlarsan cocugun unutmaz zaten. Benim bir tanidigimda ismi nur ama ikinci bir ismi daha varmis. Suan 45 yasinda ikinci ismini ben bilmiyorum ama kendisi biliyor. Ayrica olumden sonrasinda adimiz seslenildiginde bunu anlayacagimizi dusunuyorum. Sonucta hasta olan unutkan olan hafiza kaybi yasayan cok kisi var. O sorgulama da bunu anlamamamizi mumkun degil ancak yine de bir bilene sor tabi 
tarafından
Eşimin eniştesi okudu aslında tek berkti ama kaynanam karışında ortaya bu sonuç çıktı
0 oy
tarafından
Evet canım; çocugumum kulagına muhammed yavuz selim diye okundu yavuzselim diye çağırıyoruz
tarafından
Tamam canım sağol
0 oy
(3,186 puan) tarafından
Valla öyleyse ben yandim :D kulağıma başka isim okunmuş.. ilkokula başlarken annemle babam değiştirmiş :D bende düşünüyordum bı aralar ahirette ne diye cagirilacagim diye :))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 183 göst.
0 oy
0 cevap 40 göst.
31 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hclkylmz (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 260 göst.
7 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde mizgina rengin (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 202 göst.
16 Mart 2024 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,370 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,670 soru

24,075,611 cevap

330,909 kullanıcı

...