0 oy
746 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

image

Kizlar selamn alykm.

Bem ilahiyat okuyorum da. 

Alevilik konusunda bazi erkanlar varmis

Aranizda alevi olaniniz varmi? Bunu bana guzelce kafama yatacak sekilde anlatabilicek. Yada bu ortamlarda bulunann varmi cok merak ettim. Ilk kez okudum bayagi sasirdim adet gelenek goreneklerine vs.... (tartisma falan cikmasin sakin. Ben tartisma icin degil ogrenmek icin yazdim. Kimse kimseyide yadirgamasin. Herkese saygimiz sonsuz ❌)

9 Cevaplar

0 oy
(507 puan) tarafından
Ben değilim ama alevlerin icin de yaşadım biraz küçüktü ama hatırlıyorum bi kaç biseylerini yani sen sor ben biliyorsam söylerim sana 
tarafından
Bu erkanlar varmis kuzu.. Avdal musa erkani. Muharrem erkani falan. Boyle guzelce aciklamasini istiyorum ya.
Okudum ama tam oturmuyor sinavda da sorulur muhakkkakk
(507 puan) tarafından
Heee yok cagnim o kadar derinini bilmiyorum valla
tarafından
Derini lazim :D
(426 puan) tarafından
Canım ben ilahiyat mezunuyum bu konuyla ilgili bir kitabım var sana foto atayım oraları özelden
tarafından
Ay cok iyi olur
-Reklam-
0 oy
(1,468 puan) tarafından
Ben bilmiyorum  ama skntli  bir post acmissin:)
tarafından
Niye skmtili olsun kiz :)
(1,468 puan) tarafından
Bilmem ki neyse bekleyelim  gorelim   ınsallah aradigin
bilgileri  bulabilirsin :)
tarafından
Aynen ya derdim sinav benim valla :))
0 oy
(108 puan) tarafından
Yardımcı olabilirim 
tarafından
Simdi bu abdal musa erkani muharrem erkani falan varmis kuzum. Bi 5 6 tane var sanirkm bunlari bana aciklarmisin ama blyle oturcak sekilde olmali. Ozelden de yazabilirsin istersen
0 oy
tarafından
Sor cevaplayalım canım neyi merak ediyorsun 
tarafından
Haklısın öyle tabi ama çoğu kişi burada olur olmadık postlara kavga edercesine cevaplar verip linckedigi için söyledim bak benim bildigim birşey olsaydı kesinlikle cevaplicaktim ama burada herkes o görüşte değil
tarafından
Valla umrumda degil kuzum. Kimseyle kavga etmedim etmem de etmek isteyene de cevap dahi vermem :)) burada senin mezhebine benim gorusume saygisi olmayanin basta kendisine saygisi yoktur gulum. Oyle insanlari cokta takmamak lazim :)) hayatimda hamdolsun oyleside yok :)
Dedim ya ben kapaliyim arkadaslarim hep mini etekli mesela yada askiliyla gezer ben muslumanim hatta esim imam ama onun inancsiz arkadaslarida var esim diyor saygi duyuyorum karis ciksam iyice dinden soguyacak belki birgun doner diye dua ediyorum ama aramda cok iyi tutuyorum der hep. Yani bir insanin etrafindakilere saygisi yoksa zaten kendisine yoktur :) sen aleviyim dedin. Senin inancinin mezhebinin gorusunun bana ne zarari var :) yada benim gkrusumun sana ne zarari var :) dostca yasamak varken :)
tarafından
Çok doğru söyledin kardeşim gerçekten din dil ırk ayrımı asla yapmam ne ben ne esim herkesin kendi sorunu kendi düşüncesi ama öyle kişiler var ki burada yerden yere vuruyorlar inan ki geçen aşı için bir posta cevap verdim herkes kendi görüşünü söyledi bende aynı şekil ne cahilimiz kaldı ne insanlığımızı yemin ederim sana amacım kimseyle kavga etmek değil sadece herkes kendi düşüncesini söylüyor o kadar
tarafından
Tabi ki canim ya. Ne gerek var. Benim esim dogulu ben anadoluda buyudum. Kulturlerinde bazen sok yasiyorum ama saygim sonsuz o onlarin dogrusu :)
Asi konusunda da herkesin kendi dogrusu kendine :)
tarafından
Aynen canım haklısın
0 oy
(491 puan) tarafından
Apdal musanın senede bir kez töreni olur insanlar oraya gidip kurban keserler adak götürür gönlünden geçenler  

Alevilik insanın gönlünde olur ehli pirim yolu bektaşi ya Allah ya Muhammed ya Ali 

Muharrem ayında muharrem orucu tutulur isteyen dileyen gönlünden geçiren Allah rızası için hasan hüseyinin ruhu için oruç tutarlar oruç zamanı bitince ölmüşlerin ruhu için isteyen durumu olan Allah yolunda kurban keser kan akıtır büyük kazanlarla aşure çorbası yapılır hayır edilir yetim sevindirilir öksüz sevindirilir 
tarafından
Haa bak yanlis okumusum. Bende sandim kari koca yoldas oluyor anlamamistim bunu cok saol
tarafından
Tamam ya ayrintisina gerek yok asil mesele iki ailenin birbirini dost bilmesi aile bilmesi gibi bise.
(161 puan) tarafından
Bazı ülkeler çoğunlukla alevidir. Azerbaycan'da bu ülkelerdendir. Çoğunluğu Aleviler yani Azerice şieler teşkil eder. Ama musahiplik diye bir Erkan duymadım ve şu anda böyle erkanlar kalmadığını biliyorum. Sadece en çok Muharrem erkanı var ve her yıl bütün Aleviler tarafından geçirilir. Muharrem de Aleviler bir nevi yas tutarlar. Hüseyn ve taraftarları olan şehitler için. Bu sebeble mescitlerde toplanır ağlar yas tutarlar . Sonra işte aşure yapılır tam saat 12de dağıtmak isteyenler dağıtır. Bu dönemde genelde her evde aşure pişirilir. Ama Muharrem ayında kurban kesilmez yani böyle bir adet yoktur bizlerde. 40 gün yas tutulur. Düğün bile yapılmaz bu ayda. Ramazan ayida oruç tutulur akşam gün battıktan sonra azerilerde Şam namazı denilen namazın ezanı okununca oruç açılır. Ramazan ayının 19 21 23 gecələri yanılmıyorsam əhya geceleri yapılır. Bu gecelerde sabah ezanina kadar uyanık kalinip dualar edilir namazlar kılınır. Gönülden geçenler İstenir Allah'tan. Ben böyle biliyorum
tarafından
Anladim canim cok saol ♡
(161 puan) tarafından
Bir şey değil canim
0 oy
tarafından

Aleviyim ama daha önce hiç duymamıştım:angel:

tarafından
Ahaha :D ben sana anlatayim mi :)
Saka.bi yana bilmeyebilirsin ama.buyukleriniz bilir :)
tarafından
Valla anlatsan pek güzel olur cahil kalmayalım :)  doğrudur canım büyüklerimiz bilir. Ben pek bu öğretilerle yetiştirilmedim.
tarafından
Olabilir balim :) neyse hayirlisi :)))
0 oy
tarafından

Aleykümselam canım bende ilahiyat okuyorum bu kaçıncı sınıf dersi merak ettim. Ne güzel işte. Bizde öğreniyoruz :)

tarafından
Tabi canım. Kuran kursunda yatılı kaldım diyanete ait.. Arapça vs çok seviyorum  ama unuttum gitti. Tecvit mahreç biliyorum elhamdülillah. Sadece baya tekrar etmem lazım çoktandır çalışmıyorum ara verdim bilgiler unutuldu malesef. Sivasta köydeyim
tarafından
Aah o koyler yok mu zaten. Biz konusmustuk demi daha once esinin ailesi kayserideydi. Bende kayseride koydeyim malesef. Bu yuzden zaten ilerleyemiyoruz ki. Bende ayni iste senin gibi bakalim nolcak. Ben hergun okuyorum sesli mahrecidir tecvitidir unutmayayim bide yuzune gerilemesin diye. Yuzunem cok iyi hamdolsun ins boyle devam eder. Hafizliga basladigimda da hemen yapabiliyorum sayfayi cok sukur. Ins dogum yapayim cocugim toparlansin baslicam ya
tarafından
Benim ezber baya zor bilmiyorum nasıl olacak bana da dua edermisin  :/
tarafından
Ederim tani ki etmez olurmuyum ♡ ama ismin ney melmus mu
tarafından
Mel :D :D :D
0 oy
tarafından
Burda yardımcı olacak pek kimse bulamazsın canım Alevilikle ilgili bir kitap var PDF indir ordan bak

Şimdilerde Alevi olduklarını idda edenlerin çoğunun Alevilikle alakası yok soruyorum biz aleviyiz bizde gusül yok biz bilmiyoruz bizde namaz yok oruç yok vs nerde burda alevilik özellikle şimdiki gençlik Aleviliği çok yanlış biliyor 
tarafından
Evet yaa bunu gorunce cok sasirdim
Gercekten insanlar geldigi yerdeki benliklerini unutmus. Bu alevilik icin degil her turlu mezhep din icin oyle...
tarafından
Aynen canım konu alevilik oldugu için burdan örnek verdim her mezhep ve görüş için geçerli
tarafından
Kesinlikle katilyirum sana

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,470,058 soru

24,081,137 cevap

331,214 kullanıcı

...