0 oy
278 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

• Simdi kizlar bu hamilelikte çalışıyorsun ya sonra doğum izinune ayrılıyorsun bunun suresu ne internet baktik ama bir *** anlamadik...:D

Şimdi bu isi bize aydinlatir msiniz ? Hamileyken ise basliyca mi oluyor kac gun sigorta lazim nasil oluyordu bu isler 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Izne cikmadan en az 8

90 gün sigorta primi ödemek yani çalışma şartı var .

Bu izin doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 4 aya ayrılır. 

Herkesin ssk dan aldığı para farklıdır. 

Ben 9 milyar gibi bir para aldım. 
tarafından
Valla güzel bisey ya insallah bizde yaparız ;)
tarafından
Aynen ama ben daha 1 ocağa girince baslattim sebebi asgeri ücret yükseldi prim daha çok yukselsin diye .
tarafından
Him mantıklı kiz .d.d bakalim bizimkide acicak ama iste ben ikinciye yapana kadar olurmuyum hamile .d
tarafından
Benim plansız oldu ikinci gebelik ;))
Plânlı olsaydı birde hayat sigortası yaptirirdim kiz
tarafından
Hayat sigortasını bende düşünüyorum ilk gebeligimfr vardı ama doğuma yoktu sadece muanelerime 45 55 tl falan veriyordum...
Sonradan ogrenmisti esim bilseydk yapardik demişti..
Benim ki de planli olursa bende düşünüyorum cok güzel oluuor 16 20.tl giriyorsun muaneye doğuma falan
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yok mu bilen ya
0 oy
(17,424 puan) tarafından
8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra. Toplam 16 hafta doğum izni var.
tarafından
Kamu demiyor galiba
tarafından
Yok yok onu diyprum skk devlet veriyor 5 6 milyar isine bağlı calistigin paraya bağlı oluyor
tarafından
TM senin dedihin özel sektör ben kamu sandim
tarafından
Nasıl yani devletin verdiğini diyorum ozel mi oluyor anlamadim hic bisey
(17,424 puan) tarafından
Devlette de aynı özel sektörde de aynı izin. Aldığın maaşın belli bir yüzdesi veriliyor.  Bu parayı alabilmek için doğumdan önceki 1 yılda en az 90 gün sigortalı olmalısın. Emzirme parasını alabilmek içinde 120 gün sigortalı olmak gerekiyor.
0 oy
(1,772 puan) tarafından
Özel sektör de çalışıyorum 32 haftada izne çıktım doğum yaptım paranın yarısı yattı doğum iznim bitti 2 ay sonra kalan yarısını yatırdı şirket kimi firma toplu yatırıyor belli olmuyor 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 59 göst.
30 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Tugce12. (649 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 303 göst.
12 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aşık û maşuk.. (2,116 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 438 göst.
0 oy
5 cevap 229 göst.

Kategoriler

1,477,547 soru

24,185,113 cevap

336,574 kullanıcı

...