0 oy
247 göst.
Diğer kategorisinde (589 puan) tarafından
Kızlar hatırlarsınız bebeğim hastanede demiştm. Bebeğim Çarşamba günü hastaneden çıkıcak Allah'ın izniyle. Benimde karantinada son günüm olucak. Çarşamba günü sabah erkene ev dezenfektasyonu yapan birinin tuttum. Dezenfekte edildikten sonra evi temizlemeye gerek yok dedi. Yaptıran var mı böyle bişey. Dendiği gibi temizlemeye gerek yok mu. Evi havalandırın yeter dedi sadece. Sizce işe yarar mı korkuyorum bebeğime bişey olur diye.

Bide siz seversiniz kaynana dedikodusu :-D kaynanam inatla gerek yok çok gereksiz bilmem kimse korona geçirdi yaptırmadı noldu sanki diyip duruyo. Birazda inat yaptım gibi. Eşimde benim gibi düşünüyo oda yaptıralım bebeğimiz gelicek dedi. Allah'tan anasını dinleyen biri değil

6 Cevaplar

0 oy
(1,404 puan) tarafından
Canım için rahat etmiycekse yaptır. Ne olur ne olmaz 
(589 puan) tarafından
Eşimle ikimizde korona olduk öyle doğum yaptım çocuğum 10 gündür hastanede korona yüzünden kucağıma bile alamdım o yüzden korkuyorum bişey olur da gene alırlar çocuğumu diye. O yüzden yaptırmak istiyorum
(1,404 puan) tarafından
Yaptır canım bende olsam bende yaptırdım sonuçta virüs yüzeylerde belli süreler yaşayabiliyor. Nerede ne olacağını bilemezsin.
(589 puan) tarafından
Aynen öyle ondan korkuyorum işte
-Reklam-
0 oy
(4,692 puan) tarafından
Bence için nasıl rahat edecekse öyle yap 
(589 puan) tarafından
Valla yaptırırsam içim rahat edicek
(4,692 puan) tarafından
O zaman yaptır sen boşver kaynanacığını
0 oy
tarafından
Ben de yaptıracak tm ama o ay olmadı her yeri çamaşır suyu ile sildim odamı 3 gün havalandırdım yikaya bildiğim ne varsa yıkadım ama yine de sil bence her yeri eve bebek geliyor 
(589 puan) tarafından
Çamaşır suyu bana dokunuyo malesef midem kaldırmıyor. Bende öyle düşündüm ama zaten yeni dopum yaptım çok ayakta duramıyorum ee yardıma gelicek kimsede yok virüs bulaştırırız diye korkuyorum
tarafından
Virüsü öldüren tek şey çamaşır suyu uzun süre petek de bile yaşaya biliyormuş çünkü yine sirke ile dokunduğun yerleri filan prizleri sil bence
(589 puan) tarafından
Yapmayı denerim en azından teşekkür ederim
0 oy
(5,482 puan) tarafından
Bizimkiler dedemin eve yaptırmıştı ama belli bi süre her yeri açıp havalandırmak gerekiyomuş. Ama bilmiyorum o yapanlar nasıl yapıyo
(589 puan) tarafından
1.5 saat kapalı kalsın sonra 45 dk havalandırın dedi
(5,482 puan) tarafından
Anladım canım, sağlıklıca gelsin minik evinize
(589 puan) tarafından
Allah razı olsun teşekkür ederim
0 oy
(37 puan) tarafından

Karantinadan çıkalı 2 gün oldu ben de soru sormuştum buraya ama içim rahat etmedi dezenfekte ettirdim evi miis gibi oldu içim rahat etti yalnız dezenfekteyi sıktıktan sonra çok dikkatli olun kapı kollarını 5 dk sonra bezle silin dedi bezle sildiğim halde parmaklarımın uçları yanmıştı anlamadan değdirdim sanırım 10 dk sonra yerleri vileda ile silin dedi terlik giymeme rağmen nasıl becerdiysem topuklarım yandı kaşıntıdan öldüm krem sürünce geçti hemen.. =) bunlara dikkat edin ev virüslerden mikroplardan arındı miiss gibi oldu :)

(589 puan) tarafından
Benim konuştuğum adam sağlığa bir zararı yok silmenize temizleme nize de gerek yok dedi ama büyük ihtimalle benim içim rahat etmeyecek ben gene bir süre sonra en azından havalandıktan sonra bebeğimle temas edecek çoğu yeri tekrar üstünden geçmeyi düşünüyorum
0 oy
tarafından
Yaptırmak daha iyi tabi aslında önden bi temizlik arkasına dezenfektasyon işlemi olsa çok daha mikemmel olurdu ama dezenfekteden sonra temizlemeye gerek kalmiyo birde o işlem yanlış bilmiyorsam 3 ay gidiyor bebeğin enfeksiyondan mı yetiyordu sanki öyle hatırlıyorum yani oyleydiyse muhakkak ekstra özen gösterilmesi lazım bebeği izole etmen lazım öyle el yüz yıkamadan kimse hunharca saldırmasın çocuğa özelliklede kaynanan onlar çok sever salya sümük öpmeyi 
(589 puan) tarafından
Bebeğimin doğumda yüzü sıkıştığı için solunum sıkıntısı vardı ve ben zaten önden herkese peşin peşin söyledim ben bile çocuğumu maskesiz kucağıma almayı düşünmüyorum çocuğumun riske atamam diye zaten misafir kabul etmeyeceğini de söyledim ayınvalidem de haklısın maske ile bir süre dolaşma mız lazım çocuğun yanında dedi İnşallah öyle yaparlar
tarafından
Hadi inşallah canım benim dediği gibi yapsın canımızı yisin ") bir şey d solmaz inşallah bebise
(589 puan) tarafından
İnşallah canım inşallahhh

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 203 göst.
17 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Merveruzgar (1,030 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 161 göst.
20 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Nisan KC (4,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 138 göst.
24 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu