0 oy
416 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından
Biraz uzun olacak Kusura bakmayın ama çok bunaldım abimin bir tane tırı var ve borcu masrafı hiç bitmiyor sürekli borç istiyor bizde de bir şey yok veremiyorum bir tane bilezik yaptım çalışırken Ama o benim geleceğim 2 tane evladım var Onu ben şu anda abime versem ne zaman geri gelecek belli değil şu an pandemie var Eşim işten çıkabilir hiç belli olmaz onu zor günler için yaptık Daha önceden 15.000 TL kredi çekip vermiştik zaten abime o ara ben çalışıyordum Ama şu anda çalışmıyorum Az önce ablam aradı Benim abim Şu anda zordayken benim o bileziğin kenarda durması hiç iyi bir şey değilmiş yarın bir gün Abim kendine bir şey yaparsa Eğer pişman olabilirim işim Ben de dedim ki eğer abim zorda ise Ayağını yorganına göre o da atsınlar ben öyle yapıyorum dedim yengem Arnavut kızlar ve her şeyin en iyisine en güzeline kaçıyor her zaman şahsen benim kocam borç durumunda ise ben her şeyin en iyisine kaçamam çok şükür evimiz var arabamız var ama bunları biz kolay yapmadık sürekli kredi çektik Yeri geldi cebimizde 1 lira para ile durduk ama kimseden borç istemedik hep kendi kendimize bir şeyler yapmak istedik her zaman idare ettik ama onlar hiçbir zaman idare etmiyorlar Ve ben bunu ablama söylediğim zaman Ablam bana kızıyor o Arnavut öyle görmüş değişmezmiş Ben de dedim ki bekarken dedim Ben de öyleydim her şeyi bol bol giderdim Ama şu anda Ben tutmayı idare etmeyi öğrendim O da öğrenebilir ama ablam bayağı bir takmış yani neredeyse Ben arabayı bile satıp abime vermem gerekiyormuş Peki ben kendim ne yapacağım biz ne yapacağız zorda kaldığım zamanlarda kimse bize destek olmadı Ne Benim ailem ne Eşimin ailesi her zaman eşimle birlikte yaptık her şeyi eşim şu anda hiç kimseye yardım etmek bile istemiyor hak veriyorum eşime kızmıyorum ama ablamın beni arayıp sürekli bu şekilde konuşması canımı sıkıyor Az önce Eşim bana kızdı Eğer Ablam bu şekilde yapmaya devam ederse araya Ben gireceğim ve o zaman daha kötü olacak olaylar benim evimde huzurumu bozma hakkı yok Ben daha önce abine yardım ettim ve sürekli ben ona yardım edemem diyor Tamam abimdir canım kanım olabilir Peki siz abinizden bir destek görmediğiniz halde onun her borç istediğinde verir misiniz elinizde sadece bir bilezik var ve iki çocuğunuz var Eşinizin eline bakıyorsunuz

19 Cevaplar

0 oy
(2 puan) tarafından

En İyi Cevap
Ablamda hç bisey yok çunku abim gbi bugun kazanir bugun yer kenara birikim dusunmezler eve bana vicdan yapiyo kanım diye yardim etmem gerekiyomuş ve bana ev hediyesi getirmediler bile ablam 20 tl ye gece lambsi aldi kacarak evlendik diye dugune bile gelmediler esimi istemiyolardi bile.

Hepinize cvp yazamiyrum kusura bkmayn hepinzdn Allah razi olsun
-Reklam-
+1 oy
(30,101 puan) tarafından

Vermemmmmmmmm..

+1 oy
tarafından
Bana mı sordu arnavut hanım alırken ona en iyisini yaparken valla kimse kusura bakmasın evde ki karısı rahat edecek die ben elimdeki bitane birikimi veremem gerekirse ablanla kes muhabbeti varsa o versin nie sen veriyosun
0 oy
tarafından
Ben colugumun çocuğumun rızkını kimseye vermem. Ablan satsın madem varını yoğunu.  Konuşması kolay
0 oy
(4,034 puan) tarafından
Herhalde vermem ne alaka o sana hiç el atıyor mu herkesin kazancı kendine anan değil baban degil
0 oy
tarafından
Ben abime kredi cektim bankqdaki paramı verdim evlndi ben çalışıyodm çok yardim ettim ama bn evlendim evime bir hediye almadı yeni evlndm düğünümde gelen borcamlarn birazını anneme biraktim gelirken ondn bitane almış gelmiş sana guvenp yapmams bence o borcu huzurunu bozmA 
0 oy
(1,318 puan) tarafından

Ablan çok konuşmasın seni niye baskiliyor sana vicdan yaptırıyor ki sen veresin , kendi versin çok biliyorsa

Ayrıca sen de el kapisindasin sürekli yardım edemezsin kimseyi dinleme elinden geleni yapmışsın. Yengen akıllı olsun kocasını sağa sola düşürmesin senin üzülecek birşeyin yok. Boşver Allah beterini göstermesin 
Kimseyi kimseye muhtaç etmesin 
0 oy
tarafından
Ablan çok biliyo madem kendi versin eğer kendinde yoksa senin olan malına kimse göz dikemez.

Vermek istersen sen verirsin ablanla da mesafe köy o neymiş öyle bileziğin olmasaymış ne yapacaklarmış 

Abin sana güvenerek mi borç yapiyo salla gitsin 

Çok mantıklı düşünüyosun boşver sakin verme vicdan yapip
0 oy
(2,266 puan) tarafından
Eşin ve sen sonuna kadar haklısınız canım her istediğinde vermek zorunda değilsiniz madem paraya ihtiyacı var tırı varmış satsın işini halletsin 
0 oy
(4,148 puan) tarafından
Ablan bol keseden atiyo laflada onun biseyi yok mu cok istiyosa  o versin
0 oy
(14,190 puan) tarafından
Ablan elinde ki herseyi satsin versin madem senin evinin parasına senin çalışıp yaptığın bilezige kimse karışamaz suç sende kardeşim karıştırma evinin içine bu kadar vermiyorsam vermiyorum bu benim kararım eli bolluktà da olsa vermem vermem yani kimse hesap soramaz madem abinin durumu bu kadar zorda dikkat edecekler o zaman farzet ki bilezik yok o zaman ne olacak  
0 oy
(7,117 puan) tarafından
Biraz da ablan destek çıksın o zaman herkesin çoluğu, çocuğu  var geçim kolay değil bu devirde.
0 oy
(53,842 puan) tarafından
yarida biraktim bitirmedim de ablan kredi cekip versin vermek zorunda degilsin
0 oy
(5,133 puan) tarafından
Vermek zorunda değilsiniz eşin haklı ablanda çok biliyorsa kendi yardım etsin 
0 oy
(3,818 puan) tarafından
Sen kredi çekip borç verdiğinde geri geldi mi o para gelmedi bende ablana bunu derdim önce o benim paramı versin ben yeri gelir gene veririm abime diye 

Ha kuzum şunu da dim evimin huzurunu babam dahi olsa bozdurmam bırak abi ablayı boşver açma telefonlarını ablayın ararsa da bunun için arıyorsan hiç arama de kapt telefonu abin sana güvenerek evlenmedi bırak boşver kimseye de verme bileziği gerekirse borcum vardı bozdurdum de gitsin 
0 oy
(591 puan) tarafından
Kimseye bısey vermek zorunda degılsınız canım eşin o 15 bın TLyı bile cekıp vermemelıydı bence sizden yuz bulmuslar ki hep boyle yapıyorlar ayrıca kusura bakma kuzum ama abinde götüne güvenip alsaymıs Arnavut gelini o bı muhabbet mı var ya o Arnavut gelini oyle gormus degısmez ne demek herkes baba evinde har vurup harman savuruyo ama evlenip cocuk olunca hersey farklı oluyo ablan cok meraklıysa ceksın kendi adına kredi versin ne ayıp kusura bakma ama gercekten enayi yerine koyuyorlar sızı ne kadar canın kanında ols boyle her bası sıkıstıgında para isteyemez kimse sonycta herkesin evi ayrı yolu ayrı 
0 oy
(19 puan) tarafından
Valla bnde abimden bişey görmedim büyük mevlalar vermedim üç beş kuruş verdim geri vermedi eger benim ablam olup bana böyle deseydi çok istiosan herşeyin sat abime destek ol der teli kapatırdım elindekine göz dikmişler hiç canını sıkma abin kardeşse sen nesin hayret bişi
0 oy
(6,972 puan) tarafından
Abla bu benim ve esimin bilecegi is, artik karismazsan memnun okurum derim. Esinin de rizasi yoksa kimse zorlayamaz.
0 oy
(6,048 puan) tarafından
Okurken sinirlendim. Asla asla ve asla vermeyin. Esinizde çok haklı. Ayrıca varsa vari yoğu ablan satsın ne münasebet benim ablam benle bu şekilde konuşsa arama mesafe koyarım. Sizin kolunuzdaki bilezige güvenerek mi borç yapıyorlar. Çok borcu varsa satsın tirini borcunu kapatsın. Kendinizi aileniz bile olsa kullandirtmayin lütfen. 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,468,292 soru

24,056,270 cevap

329,921 kullanıcı

...