0 oy
486 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar eşim evlendikten sonra baya kilo aldı kocaman bir göbek yaptı birde şeker tansiyondan korkuyor dün gece yataktayken yılbaşından sonra diyete girmeyi düşünüyorum bu gidişte tansiyon, şeker çıkacak dedi bende bilen bilir hamileyim ama bende en son 20 haftalıkken gittiğimde 73 kiloydum daha fazla almak istemiyorum kilo diyet yapsam diye düşünüyorum sanki eşim zayıflayınca ben onun gözüne batacakmışım gibi hissediyorum bebeğimi etkilermi?

15 Cevaplar

0 oy
(1,894 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Sen koyu bı diyet listesi uygulama tabiki ama yediklerine dikkat edebilirsin. Mesela hamur işi yemezsiniz yağlı tatlı şeylerden uzak durabilirsin. Zaten hamilesin aç birakmadan kendini biraz dikkat edebilirsin ama bunu kilo verme amacıyla değil tabiki aşırı kilo almamak için yapmaya çalış. 
tarafından
Beni anlayan biri çıktı bende diyet yapmak istiyorum dedim ama tamamen aç kalarak değil kilo aldırıcı gıdalardan uzak durmak istiyorum
(1,894 puan) tarafından
Diyet deyince bizim insanimiz aç kalacagini sanıyor çünkü. Alakası yok bı diyetisyene bile gidebilirsin hamileler için özel liste hazırlıyorlar. Yediğimiz ekmeğin böreğin pastanın zaten bizi besleyici sağlıklı bir değeri yok ki. Doktoruna danışıp sağlıklı beslenmeni sağlayacak bir liste verebilirler sana
tarafından
Ya canım ben sadece daha sağlıklı bana kilo aldıracak gıdalardan uzak durmak istiyorum sanki aç kalıcam greve girdim dedim:D
(1,894 puan) tarafından
Ayrıca eşinden etkilenmen ve böyle hissetmen de çok normal bı duygu. Benim eşim de benim yanımda daha iyi durmak için spor yaptı kilo verdi bunu da gayet açıkça söylüyor bence hiç utanılacak birşey değil, kadın veya erkek insan beğenilmek istiyor. Tatile gittiğimizde gezdigimizde eskisine oranla daha az yoruluyor daha sağlıklı hissediyor. Şuan hamileyim doğumdan sonra da beraber yürüyüp diyet yapicaz diye konusuyorz da eşimle. Bence amaaan can boğazdan diyip salmak yerine böyle birbirini desteklemek daha güzel ben mutluyum bu durumdan :)
tarafından
Benim eşim beni böyle beğeniyor ama ben istiyorum ki onun gözünde daha zarif durayım hemde desteklemek amaçlı düşündüm sizinde düşünceniz güzel beni çok iyi anladiniz çok teşekkür ederim:)
-Reklam-
+1 oy
(7,117 puan) tarafından
Doğumdan sonra bir kısmi gider zaten ama 20 kilo alirsan bunu bebek almış olmuyor mantıklı olarak. Dengeli, sağlıklı ve düzenli beslenmelisin.  Kadın doğuma kadar 20 kilo almış mesela örnek vereyim 7 kilo gitti sadece diyor. Kalan kilolar gitmez çünkü sen kendi bünyene yağ olarak depolamis oluyorsun. Hamileligim de sadece 7 kilo aldım doğumdan sonra 5 kilo falan gitmişti. 
0 oy
(45,021 puan) tarafından
Hayır canım sen niye yapıyorsun senin şu an güzel beslenmen lazım bebeginin kilosu gelişimi bunlar onemli
tarafından
Eşim işe gittiği için sabahları kendime kahvaltı hazırlamıyorum çok düzenli bir beslenmem yok eşim gelince bazen yiyiyorum bazen yemiyorum ama meyvemi eksik etmiyorum sanki eşim kilo verirse benim kilom onun gözüne çarpar gibi hissediyorum
0 oy
tarafından
Tabi ki etkiler. Diyet yapman gereken tıbbi bir durumun olsa bile doktor gözetiminde yapmalısın
0 oy
(1,676 puan) tarafından
Sen yapma canim hamileyken kilo aliniyor zaten normal ben 23 kilo aldim dogumdan sonra 10 kilo gitti zaten bebegin sagligi daha onemli bosver verirsin zaten 
tarafından
Gidermi sence doğumdan sonra
(1,676 puan) tarafından
Bebegim su an 7 aylik diyet falan yapmiyorum emzirdigm icin ve 15 kilo gitti gidiyor yani bebege bakarken merak etme
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Hamileyken diyet yapılmaz sağlıklı beslenmeyle zaten kiloyu alman gerektiği kadar alırsın yürüyüş yap hamilelik için de sağlıklı bir durum.esinin gözüne batmak ne demek ya sen hamilesin eğer gözüne kiloyla güzel goruneceksen öyle dusuneceksr zaten hiç olmasın 
tarafından
Belkide eşim böyle düşünmez belkide ben mi psikolojik açıdan böyle düşünüyorum bilemedim ki
0 oy
tarafından
İnsanlar hamile iken özel beslenme oluşturuyor bebek gıdalansın diye. Senin eşin için diyeti düşünmen garip 
tarafından
Psikolojik olarak kendimi hiç iyi hissetmiyorum bu sadece şuanda değil evlenmeden öncede düşüncem böyleydi malesef
0 oy
tarafından
Tabiki etkiler...
0 oy
tarafından
O göbek hemen inmez canım sen de doğurursun o zamana kadar daha az kilo yapan şeyler yersin

Ben kaşar, kefir, meyve, kuruyemiş ve yumurta yerdim eşim gelene kadar akşamları da çorba salata yine kefir ve meyve sadece 5 kilo aldım
0 oy
(2,462 puan) tarafından
Hamileyken diyet yapan bi tanıdığım vardı ama onda pko vardı bi de gebelikte şekeri çıkmıştı. Eğer böyle sağlık problemin varsa bile doktor gözetiminde yani diyetisyenle yapman gerek canım
0 oy
(536 puan) tarafından
Eğer günlük alman gereken kalori miktarını alırsan şekeri unu fazla yağı paketli gıdaları bırakırsan bebeğe yararı olur
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(2,209 puan) tarafından
Çok kilo dogumu da zorlaştırır hamileliğinin zor geçmesine de sebep olur. Sıkı bir diyet değil de ekmeği tamamen kes mesela ekmeğin bebeğe faydası yok. Kilo almada en büyük etken ekmek biliyorsun. Öğünlerini meyvelerini atlama fakat porsiyonlarını küçült. 2 elmada 1 elmada aynı vitamini verir bebeğe fazlasına gerek yok
tarafından
Zaten sıkı diyet yapmak istemiyorum hamur işi ekmek abur cuburu kesicem herşeyden dozunda yiyicem
0 oy
(11,499 puan) tarafından

Ben diyet yapıyorum ama şeker için bebiş sağlıklı onu etkilemiyor ona göre diyet listesi yazdı zaten. Ben hiç kilo almadım 17 haftamdayım 4 haftalıkken başlamıştım

0 oy
(3,725 puan) tarafından
Ben mecburiyetten diyet yaptım hamileliğimde şekerim sınırda çıkmıştı çünkü. Protein ağırlıklı beslenip şeker beyaz un ve hazır gıdaları tamamen hayatınızdan çıkarırsanız zaten kilo almıyorsunuz
0 oy
tarafından
Cok ta sey yapma bence sekerden ve hamur isinden uzak dur yetet
tarafından
Öyle yapicam canım

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 419 göst.
0 oy
5 cevap 435 göst.
19 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 119 göst.
28 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Adohitlerin annesi (348 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 243 göst.
19 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Prensimibekliyorummm (196 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,749 cevap

328,960 kullanıcı

...