0 oy
1,189 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Arkadaşlar kimler kutluyor kimler kutlamıyor

Ben yabancıyım bizim eskiden kutlanırdı bekarken  ufak yemek masası süs sadece kutlama buydu bizim için Yeni yıl yeni yıla girmenin sevinci anlamına gelir

Eşimin ailesi kesinlikle karşı gavurlar kutluyor der ben herkese saygı duyarım. Onların öyle demesi bana saçma geliyor ben kutlamadığım için değil ne alaka yani kutlamadığım halde 7 senedir kutluyorsunuz  diyor eşimin babası şakadan sözde laf sokuyor yıl başı kutluyorsunuz siz gizli gizli diyor hindi aldınız mı diyor adam neyin kafasını yaşıyorsun diyemiyorum :D inadına gidip hindi alası geliyor insanın ben kutlayan kutlamayan herkese saygı duyarım herkesin kendi tercihi

30 Cevaplar

+4 oy
(5,907 puan) tarafından

Kutlanmaz saygı duymuyorum 

image

tarafından
Evet haklısınız sanırım :) bizim akrabalar hep kutlar bişey dersem yanlış anlıyorlar eşim ve beni
(5,907 puan) tarafından
Yanlış anlasınlar vala bilibte uyarmasak bizdede günah gelir
(69 puan) tarafından
Cok doğru..
(5,907 puan) tarafından
Ayn öyle cnm
(0 puan) tarafından
Hristiyanlar yani İsa peygambere inananlar ne zaman Allah’ın düşmanları oldu yobaz olduğunuz kadar cahilsiniz sinirlerim bozuldu islamın şartlarını imanın şartlarını hatırlayın günaha giriyorsunuz
-Reklam-
+4 oy
tarafından
düzenlendi
her yıl başı ayni muhabbet aynı polemik

İnsanlar Noel kutluyo sanki. Noel 25 aralik noel kutlarsın evet günah ama yil basi ayni zamanda hicri yılbaşı da oluyo.kalkip eve ağaç.alinmiyo noel baba gelmiyo bi kere noel kutlanmıyo. Keske biraz kültürel açıdan kendimizi geliştirsek koru körüne insanları eleştirmek yerine.
+2 oy
tarafından

Ben o günü Kur'an okuyorak ve namaz kılarak geçirmeyi tercih ediyorum:angel:

Herkezin kendi düşüncesi kuzum bişi diyemesin

tarafından
Tabi ben kutlayalım demiyorum ki kendimi bile geçtim komşuları kutluyor gıcık oluyor sana ne dimi saygı duyarım ben
+2 oy
tarafından
Ben yeni yila girmeyi kutluyorum. Evime cam agaci almadim herhangi bir süs yok. Sadece geri sayim da yapicam o gece icin cerez aldik ailemle giricem. Bunun neresi gunah olucak ki
(923 puan) tarafından
Aynen bende yeni yıla girisi kutluyorum masa çerez bilet geri sayım müzik açar oynarız ailecek :)
+1 oy
(22,056 puan) tarafından

Yptgimiz hep belli eşim bi pasta alio çerez alio bebek yokkene karşılıklı içerdik :D

0 oy
(11,854 puan) tarafından

Yabancı derken nerelisiniz :D

tarafından
Azerbaycan :)
(11,854 puan) tarafından
Pek de yabancı sayılmazsn :D burda tuna34 vardı osun sen heralde
tarafından
He benim  tuna34 :)
(11,854 puan) tarafından
Hoşgeldin :)
tarafından
Hoş bulduk
0 oy
tarafından
Herkes istediğini yapar ben ortaokula giderken annem hazırlıklar yapardı arkadaşlarını çağırırdı hep berabar eğlenirdik. Ki annem namazinda niyazında bir insan. Sonuçta noel kutlamıyoruz bir yılın bitişini kutluyoruz
tarafından
Dediğim gibi herkesin günahı sevabı kendine  :) kötü gözle bakmak doğru değildir
tarafından
Sonuçta gavurlar gibi yapmiyoz kendi aramızda eğlence gibi bir şey. Tabi koronadan dolayı olmaz artık
0 oy
(1,396 puan) tarafından
Kutlamiyoruz sıradan bir gün gibi Bizim için
0 oy
(5,572 puan) tarafından
Bir kavme benzemeye çalışan onlardandır.. 
0 oy
(12,521 puan) tarafından
Kutlanılmamalı. Müslümanın bayramı değil seyranı değil. Her türlü onlara benzemekten sakınmalıyız. 
(11,854 puan) tarafından
Onlar bize benzesin dimi aşkımsu :Djdj
(12,521 puan) tarafından
Aynen ☺️
0 oy
(7,135 puan) tarafından
Haram tabiki biz kutlamıyoruz ama küçükken babam sevinelim diye çerez cips kola falan alırdı TV izleyerek onu yerdik kutlamamız da buydu işte artık sıradan bir akşamg ibi geçiriyoruz heryıl
0 oy
tarafından
Yılbaşında sorun yok sorun noel o da 25 aralıkta 
0 oy
(11,241 puan) tarafından
Yılbaşı kutlayan yabancılar bayramda kurban kesiyor mu

Ramazan bayramları kutluyor mu 

Ben o günü kutlamıyorum çevremde kimse de yapmıyor yatıp uyuyorum 
tarafından
Bende uyuyorum kutlamıyoruz da adam öyle diye diye inadına yapacağım :)
0 oy
(12,959 puan) tarafından

image

kutlamıyorum..... 
0 oy
(3,549 puan) tarafından
herkesin inancı kendine canım kimisi tamamen haram olduğunu düşünüyor ve normal bir gün gibi geçiriyor kimisi de çam ağacı da süslüyor hindi de pişiriyor biz de kutlamalıyız normal bir akşam gibi geçer alırsak kuruyemiş falan alır oturur televizyon izleriz ekstra hiçbir şey yapmıyoruz
0 oy
(7,617 puan) tarafından
 Kutlanmaz sadece yeni yıl olduğu için duanı Edip hayırlısı derim 
tarafından
En güzelini yapıyorsunuz zaten bu dünya dualar üzerine kurulmuş :)
0 oy
tarafından
Biz hicri yılbaşını kutlarız, Kuran okuyarak dua ederek  annem bekarken bizlere hediyeler alırdı güzel yemekler yapardı bugün hicri yılbaşımız derdi anlatırdı öğretirdi salavat getirirdik dualar ederdik 

Yeni yıla girmişiz kutlama yapalım sofra kuralım  kuruyemiş yiyelim oyun oynayalım aman TV de ne varmış eğlence izleyelim vs. Yok yani bizde. 
0 oy
(3,135 puan) tarafından
Ben Noel değil yılbaşı kutluyorum 25 Aralık Noel 31 Aralık yılbaşı. Yeni bir yılın başlangıcını kutluyorum yemekler yeniliyor güzel güzel sohbet ediliyor bunda günah göremiyorum. Kutluyorum yani. 
0 oy
(1,287 puan) tarafından
Biz muslumanizbizim dinimizde tabiki haram bizene isanın doğuşundan 
0 oy
(2,264 puan) tarafından
Bence haram değil. Cadılar bayramı desen tamam da yılbaşı demek 1 seneyi daha sağlıkla bitirmek demek. 2021e sadece gavurlar girmiyor mesela. Benim de bir seneyi daha geride bırakmayı kutlamaya hakkım var bence. Diskolarda içkilerle ağaçlarla değil tabiki. Ailecek birleşir yemek yer muhabbet eder birbirine sarılırsın hayatı paylaşırsın hatta dua eder namazını kılarsın. Şükredersin 1csene daha yasadigin icin

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 1,180 göst.
12 Ocak 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
+5 oy
33 cevap 1,696 göst.
2 Ocak 2025 Diğer kategorisinde admin (185,707 puan) tarafından soruldu
+10 oy
18 cevap 879 göst.
31 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 277 göst.