0 oy
507 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Kizlar oglum 11 aylik sabah 1 yumurta labne ceyrek avakado,4 zeytin. 

oglen 1 tane muz yedirip yatiriyorum 3 saat uyur 

aksam uzeri 1 tabak corba 1 tabak yogurt. Aksam 1 tavuk budu veya o buyuklukte kiyma yada et ve ( ispanak, patetes,havuc,vb.) Seyler veriyorum

aralardada elma biskuvi veririm. 

Yatmadan 1 kasik kusburnu marmelati C vitamini cok diye 1 tatli kasigida keciboynuzu pekmezi veriyorum ama cok mu zorluyorum cocugumu 

Gunluk 6 defada emziriyorum 

Bu arada 9 aydan beri yüruyor tum evi gunluk 50 tur atiyoruz ve suan 10 kilo aylik 100 gr ancak aliyo bu yemeyle cok sukur hic hastalanmadi

9 Cevaplar

0 oy
(4,285 puan) tarafından
Yiyorsa ver tabi zorla yemek yedircem diye ugrasiyorsan yapma
tarafından
Ya kahvaltiyi felan yiyor ama tavuk et biraz benim zorl amamla yani vermesem istemez ama o zamanda cok emmek istiyo sabaha kadar 4 kere emdigini bilirim.sutum var ama artik sutten o kadar vitamin alamaz diye dusunuyorum yanlis mi sizce
(4,285 puan) tarafından
Sut bağışıklığı icin özellikle cok iyi cok süte düşkün olup ek gıda istemez ise o zaman gucten düşer ama ek gıda  yemeyip surekli sut isterse o zaman memeyi azaltmakda fayda var ama sutun varsa kesme derim
tarafından
Evet sutum var canm  ama ek gidayi aksam cok istekli yemiyo kirk taklayla yediriyorum surekli memeye yapisik yasiyo. Yedirmesem kilo verecek yedirsem cok geliyo surekli agzi dolu gibi geliyo
(4,285 puan) tarafından
Cok zorlama derim emsin o da yeter ama cok sık ederse aclik hissetmeyeyip aksam yemeyebilir
tarafından
Porsiyonunu azaltacagim canm.cogu kisi ayni seyi soyledi fikirleriniz icin tsk edrrim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Masallahhhh kiz yiyorsa o kadar  iyi 
tarafından
Canm tavuk veya eti gezdigi yerden yediriyorum yani kendi istemiyo hic ve kilo almiyo
tarafından
10 kilo yazmissin gayet iyi  20 aylik oglum 11 kilo yemiyir pesindede gezsem agzi kilit
tarafından
Ya canm oglumdan 2 ay kucuk komsumun cocugu benimkinden daha kilolu ama onunki yemedigi halde sen dusun kilo onemli degilde vitaminsiz dusecek diye korkuyorum malum hasta olsa hastaneye gidemiyoruz birde tam dis donemi 6 dis 1 ayda cikti bagisikligi dusmustur diye korkuyorum
tarafından
Yiyomus kiz niye vitaminsiz olsunki kilolu diye  vitaminli oldugu anlamina gelmiyor yiyorsa tamamdir ki yiyor kilo  almıyor  bazi cocuklar oyle bunye meselesi
tarafından
Valla canm su korona illeti yuzunden cocuk hastalanacak diye ödum kopuyo cocuga cok yukleniyorum daha iyi farkina vardim cevremde cok bebek yok hatta hic yok sadece komsumun kizi cok bilmiyorum o yuzden
0 oy
(2,123 puan) tarafından
Maşallah canım eger ylyosa sorun yok bence benim kızımda çok yiyo anlattıgın gibi ya da biraz fazla ama 19 aylık
tarafından
Canm hic kilo almiyo ama banada cok geliyo biraz kafam karisik anlayacagin
0 oy
(5,482 puan) tarafından
Maşallah kuzucuk o kadar yiyosa ne güzel. İştahlı demekki. Bazı diyet listeleri bu saydıklarından daha acımasız
tarafından
Kuzum kendi et tavuk cokta yemek istemiyo ben veriyorum gezerken
(5,482 puan) tarafından
Çok zorlama o zaman canım zamanla yer, tiksinmesin miniş
0 oy
tarafından
Kız maşallah sen ne yaptın böyle o kadar yedirme Canim ya yazık rahatsız olur hazmedemez araları uzat öyle ver yesin yine sen bilirsin rahatsız olur çocuk 
tarafından
Evet tiksinecek sonra hic yemeyecek diye cok korkuyorum
tarafından
Aynen bunu doktorlar bile söylüyor zorlamayın ki ilerde tiksinmesin:(
tarafından
Daha esnek davranacagim tsk edrrim fikir almak cok iyi oldu
tarafından
Rica ederim sağlıkla büyürler insallah ❤️
tarafından
Hepimizinki aminnn canm
0 oy
(1,396 puan) tarafından
Maşallah canım iştahlı demek yiyor hatta fazlasıyla 
tarafından
Canm istahindan degilde ben yediriyorum kilo almiyo 10 kiloda sabit kaldi
(1,396 puan) tarafından
Hayır canım sadece bağırsaklarını yorarsin  Öyle yazık bebek kızım 18 aylık 10 kilo sağlıklı olması yeterli fazla verme zorlama
tarafından
Fikir almak iyu oldu daha esnek olacagim tsk ederim canm
0 oy
(15,007 puan) tarafından
Kızım 10 aylık benzer besleniyor hareketli ve o da yakıyor 8 kg nohut tanem 
tarafından
Ayni canm valla ama vücudunuda cok mu zorlama oluyo diye dusunuyorum cocugun agzi hep dolu esinde diye bu cocuk niye surekli yiyo diye
(15,007 puan) tarafından
Kuzum yıyosa ver demek ki yakıyor hiç hasta da olmamış benimki de bir kez enfeksiyon oldu dağlara taşlara daha hastalık görmedi ben beslenme düzenine veriyorum bunu
tarafından
Beslenme cok onemli tabi emzirdigim icin bende takviye aliyorum ve cok dikkat ediyorum yedigime ictigime canm ama biraz daha esnek davranacagim cok zorladigimi hissediyorum
(15,007 puan) tarafından
Sen bilirsin kuzum akşam öğünü nü hafiflet biraz istersen
tarafından
Evet zaten digerlerini isteyerek yiyo sadece et tavuk cok geliyo canm birde hergun istisnasiz olunca porsiyinu azaltacagim
0 oy
(3,725 puan) tarafından
Yiyorsa maşallah çok çok iyi. 16 aylık kızım asla bu kadar yemez 
tarafından
Aksamlari  et ve tavugu biraz zorlamayla yiyor canm yani cokta istemiyo
(3,725 puan) tarafından
Yani istemiyorsa zorlamak iyi değil bağırsaklarını yorar. Benim kızım sabah pek kahvaltı etmez bir iki zeytin yer kahvaltıdan 1.5 saat sonra avakado muz yer sonra öğlen uykusu uykudan uyanınca meyve püresi yer. Akşamda bir kase çorba bizim yediklerimizinde tadına bakarsa o kadar burada okuyunca cidden kızımın aç yasadigini düşünüyorum:) ama zorlasamda yemez benimki ve bu kadar az yemesine rağmen bir kilo fazlası var dedi doktorumuz aktif olarak anne sütü alıyor halen
tarafından
Cok emiyo benimkide canm 4 aylikken 8 kiloydu ama 5 aylik emekledi 9 aylik tam yürudu tam ortalamada heralde ama oncesi cok olunca simdi bagisikligu dusecek diye surekli yedirme derdine dustum ngaliba :)
(3,725 puan) tarafından
Bebeğinin kilosu normal bence ne kadar yiyorsa fazlasını ısrar etme. Dengeli beslensin anne sütü de alıyormuş zaten daha ne olsun
0 oy
(140 puan) tarafından
bence çok değil yediği kadar ver cnm yemeyen daha zor emin ol. kusturarak tiksindirerek vermedikten sonra hiç bişeycik olmaz :) 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 662 göst.
23 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 369 göst.
11 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Cangul19 (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 173 göst.
5 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 399 göst.