0 oy
502 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Diyelim sizin sevdiğiniz biri sizin yaptığınız veya aldığınız şeyleri yapıyor  alıyor bu kıskançlık mı özenti mi iyimi bişey kötü mü sürekli böyle devam ediyor benim için sorun yokta merak etdim ve siz ikinci elden bişey aldınız onada tafsiye etdiniz oda ay yok ben almam diyor ancak  bakıyorsunuz ki birşeyler almış ve. Sıfır aldım canım bilmem ne hikayeler ancak gerçeği biliyorsunuz beni ilgilendirmez ama samimiyet var aramıza yalan girmesi üzücü yoksa ben samimiyiz sanıyorum yoksa degilmiyiz kafamda deli sorular 

10 Cevaplar

0 oy
(5,905 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

Özenmek-gıpta etmek-imrenmek bir şeye sahip olma isteği ile sınırlı iken, kıskanmak ve haset istenilene sahip olana düşmancıl duygular beslenmesine neden olur. Özenmek-gıpta etmek-imrenmek daha çok özdeşleşme ile ilişkili iken, kıskanmakve haset etmek ise rekabet/yok etme/öfke/nefret ile ilişkilidir. 

tarafından
Çok açıklayıcı oldu teşekkürler
(5,905 puan) tarafından
Rica ederim cnm

Gogle amca sağolsun :))
-Reklam-
+1 oy
(759 puan) tarafından
Kıskanmak bana göre sevmediğin kişinin iyi olmasını istememek güzel giyinip güzel yaşamasını kıskanmak 

Özenmek ise onda gördüyün bir şeyi senin de yapman almaya çalışman mesela onun gibi olmak istemen
tarafından
Teşekkürler cevap için
0 oy
(3,909 puan) tarafından

Özenmek sana özenir. Senin yaşam tarzin vs. Ondada olsun ister ama galiba anlattigin şey hem kıskanıyor hemde ozeniyor

tarafından
Umarım yanılırm değer verdiğim birisi
0 oy
(667 puan) tarafından
Ozenmek senin yaptıklarını taklit etmek ve yapmak

Kiskanmak ise senin yaptığın seyleri beğenmemesi 
tarafından
Teşekkürler cevap için
0 oy
(22,484 puan) tarafından
Kıskançlığın içinde haset var.  Onda olmasın bende olsun duygusu . Özenme ne güzelmiş ben de yapayım bunu demek. Arkadaşınız sizin yaptığınızı yapabilir. Bu çok güzel bişey bana göre. Ben de memnun olduğum şeyleri arkadaşlarımla paylaşırım ki onlar da yararlansın. Ama sizin arkadaşınız yaptığı halde yapmadım diye inkar ediyor. İçinde haset var gibi hissettim ben. Bu kıskançlık yani. 
tarafından
Umarım düşündüğümüz gibi olmaz aileden biri değer veriyorum ona
0 oy
(12,271 puan) tarafından
Bana göre kıskanmak sevdiklerimi başkasıyla paylaşmak 

Özen mek. Senin aldığın şeyleri almak senin gittiğin yerlere gitmek 

Gibi şeyler 

Yabancı insanları kiskanmadjm hiç yardımcı olamivam
tarafından
Teşekkürler cevap için
0 oy
tarafından
Kıskanmak olumsuz, zarar verici

Özenmek olumlu, yapıcı 
tarafından
Teşekkürler cevap için
0 oy
(8,060 puan) tarafından

Tuna bir geldin pir geldin kaoslar kaoslar :'(  doğrusunu bildiğin yalanları dinlemek güzel olur varsın atsın tutsun samimiyetine güvenme.☺

tarafından
Evet dinliyelim bizi ne hikayeler bekliyor acaba uygulamanın tabiatı gereği giden hep geliyor
0 oy
(2,336 puan) tarafından

Ozenmek; ay ne kadar güzel benim de olsun isterim Allah daha çok versin maşallah gibi duyguları

Kıskanmak; of keşke onun değil benim olsa gibi duygulardir

tarafından
Haklısınız teşekkürler cevap için
0 oy
tarafından
Diyelimki arkadaşın yada tanıdığın güzel bir kıyafet aldı ona da yakışan hoş bir kıyafet..

". Ne güzel olmuş yakışmış bende mi alsam acaba, giyerim rahat vs" tarzı iyimser düşünürsen bu imrenme olur 

" Allahımmm Nerden buluyor bu parayı durmadan alıyor da alıyor,  sanki kilomu mu göstermiş ne ben giysem daha  yakışırdı bana " ve benzeri yorumlarda kıskançlık belirtisi olur 
tarafından
Doğrudur :D teşekkürler ilginiz için

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 536 göst.
4 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Havva35 (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 334 göst.
1 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 39 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Emine S (18,384 puan) tarafından soruldu