0 oy
468 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2 puan) tarafından
Merhaba hanımlar size bir sorum olucaktı. Eşimin annesi bipolar (kisilik bozukluğu) hastası ve ben bunun genetik olduğunu öğrendim kaynım da da olduğun dan şüpheleniyorum. Benim de 1 yaşın da bir kızım var ona da geçe bilir mı acaba bunu nasıl öğrenirim aşırı huysuz ve asla yanım dan ayrılmıyor ben yanındayken bile kucağıma gelmek istiyor ne yapicam bilmiyorum bu konu hakkında bir fikriniz var mı ?

13 Cevaplar

0 oy
(30,147 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

İlk defa duyduk bu hastalığı geçmiş olsun umarım değildir kızın daha çok küçük şimdi anlayamazssin bence

(2 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hiç bilgim yok Rabbım yardımcınız olsun inşallah 
(2 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(184 puan) tarafından
Onu anlamak için yaşı daha çok küçük büyüyünce belli eder ama inşallah yoktur 
(2 puan) tarafından
Inşallah çok korkuyorum çünkü hiç iyi bir hastalık değil
0 oy
tarafından
Canım hemen ona bağlama çocuk daha küçük öyle davranması normal güzel düşün güzel olsun inşallah öyle değildir 
(2 puan) tarafından
Inşallah
0 oy
(963 puan) tarafından
Boyle bi hastalık bence genetik değil-dir canım iyice araştırdın mi
(2 puan) tarafından
Araştırdım hatta eşimin teyzelerinde bile var kaynimda  da var o yüzden şüphelendim zaten
(963 puan) tarafından
Genetik olduğunu ilk defa duydum insallah yoktur kızında varsa da zaten küçük daha belli olmaz ki
0 oy
(774 puan) tarafından
Bipolar kişilik bozukluğu gibi değil çift kişilik gibi birşey anı duygu değişimi erken mi bilemem ama çocuğunda bunu takip edebilirsin mesela aniden gülerken ağlamayız yada ağlarken gülmeyz gibi 
(2 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim
0 oy
(3,209 puan) tarafından
Ruhsal hastalıkların hepsi genetiktir depresyon bile. Ama bunu kafaya takma öyle olacak diye birşey yok. Ayrılık kaygısı yaşıyordur hemen çocuğa teşhis koyma. Bu tanı için bence psikiyatrist bile şimdi birşey söylemeyemez sonuçta kendini ifade bile edemiyor. 
0 oy
tarafından
Şüphelendiysen bı psikiyatriste götürmekte fayda var erken tanı erken müdahale..
0 oy
(7,617 puan) tarafından
Bipolar bozukluk kuzenimde var ve ömür boyu ilac kullanacak genetik malesef stres vs yaşamaması gerekiyor (bu dünyada pek mümkün değil) bi kere atak geçirmişti şahit oldum keske olmasaydim korkunçtu %100 kızına geçer diyemem canım güzel bir ortamda büyütün takdir allahin
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Bende genetik oldugunu biliyorum bence bir dokrora gorurup anlat canm.
0 oy
(815 puan) tarafından
Canım bildiğim kadarıyla psikolojik rahatsızlıklar anne tarafından geçiyor genetiği anne taşıyor eşinden çocuğa geçmez senin ailede varsa senin çocuğuna o şekilde geçer
0 oy
(3,074 puan) tarafından
1 yasinda cogu cocuk annesinin dibinde zatn cnm anlayamazsin zatn..ins.biseyi yoktur o zamanla cikar zatn..
0 oy
(1,634 puan) tarafından
Evet genetik ama psikiyatri konusunda çok bilgili değilim. Ailemde olmadığı için araştırmadımda. Ama genetik olduğu kesin.

Benim eniştemde var ve küçük kızı da bipolar.

Ama şunu söyleyeyim senin bebiş daha küçük. Biraz büyüyüp aklı erdiğinde takipte ol. Farklılık hissedersen bi doktora danış.

Şuan çok erken bilemezsiniz

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 383 göst.
19 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde yag_murr (619 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 408 göst.
13 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sengul81 (684 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 314 göst.
13 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sengul81 (684 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 228 göst.

Kategoriler

1,473,601 soru

24,127,114 cevap

333,799 kullanıcı

...