0 oy
3,040 göst.
Diğer kategorisinde (93 puan) tarafından

Benim fırınım altı çok çabuk pişiriyor. Markası luxel börekçi. Kek yapmıştım iki üç gün önce. Kabarsın sönmesin diye ilk 20 dk açmadım. Isısı da 175 derecede idi. Ancak kekin altı biraz yanmıştı. Nedeni ne olabilir? Alt üst pişirdiğimde altı ve üstü eşit sürede pişmiyor. Altı hemen yanıyor. :(

7 Cevaplar

+1 oy
(444 puan) tarafından
Dereceyi biraz daha düşürebilirsiniz 150 derece yap tam alta koyma ortaya koy kek tepsini bazı fırınlar malesef böyle yapıyor bende önceki fırınımda çok sıkıntı çektim ağır ağır pişsin kekin sen bir dahakine 150 derece dene ve ortaya koy inşallah o şekilde yanmaz :)
(93 puan) tarafından
Ortada pişirmiştim zaten ama Bi dahaki sefere ısıyı düşürüp öyle deneyeyim :)
(444 puan) tarafından
Öyle deneyin:)
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Benim fırın da luxell bimden almıştım geçen sene

.ilk kek yaptığımda benimki de yandı altı ve üstü.ben şöyle yapıyorum dereceyi düşük tutuyorum mesela 170 derece ddiyorsa 160 yapıyorum alyın hızlı piştiğini kızardığını bildiğim için alt kapatıyorum derece dişürüyorum 150 falan oluyor üst kızarınca da biraz daha düşürüyorum..en son 5 dk kala ikisi tekrar açıyorum ısı kaybetmesin diye o şekilde yaptım çoğu kez 
(93 puan) tarafından
Evet alt kesinlikle daha hızlı pişiriyor.
0 oy
tarafından

Canim altina isiyi engellicek bisey koy bence yada biraz durunca alti kapat üst  pişsin  benimkide alti pisirmiyo ankastremin:ermm:

(93 puan) tarafından
En iyisi biraz pişince altını kapatmak sanırım
0 oy
(6,848 puan) tarafından
Kek kalibin siyah mi cnm ? Altına tepsi köy öyle pişir istersen cnm belki çok ısı alıyordur
(93 puan) tarafından
Yok siyah değil
0 oy
tarafından
Benimki de aynı marka ama hiç öyle yapmiyo ya bilemicem canım 
0 oy
(6,372 puan) tarafından
Cnm fırının koyduğun yer duzmu acaba ben dezgaha koymuştum braz ***** duryırdu hep yakardı bıde pişirmezdı fırını dümdüz dezgaha koydum artık iyi pişiyor 
(93 puan) tarafından
Düz ama yaktı anlamadım ben de :(
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Alt rafa yakın koyuyor olabilirmisin canım 
(93 puan) tarafından
Ortada pişirmiştim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 539 göst.
12 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Rabia... (566 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 76 göst.
23 Mart 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,368 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 204 göst.
14 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 171 göst.
14 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,782 soru

24,129,678 cevap