0 oy
383 göst.
Diğer kategorisinde (85 puan) tarafından
Merhaba anneler.

18 aylık bir oğlum var. Eşim de bende kendimize vakit ayırmak için sadece uyuduğu zamanları kolluyoruz. Mesela online ders videosu çekimi , uzanmak , dinlenmek , özel işleri halletmek vs. 

Hep böyle mi devam edecek. Çocuğum uyanıkken dinlenemeyecek miyim.. 

İstediği olmayınca kendini yerlere atıyor , oyuncaklarla oynamayı pek seven bir bebek değil. 

Aktivite yaparken de asla planladığım gibi yapamıyorum.  Duvara bant yapıştırıyorum mesela. Topları bantlara sabitleyecez.  Oğlum banta topu yapıştırmak yerine, duvardan bantı söküyor.  

Etrafa hiçbirsey bırakamıyorum.  Fırlatıp atıyor. Elinden alsam kriz geçirip yerlere atıyor kendini ve hiç susmadan saatlerce ağlıyor. Sesi de çok gür. 

Aylardır böyle ve hep böyle mi devam edecek. . 

Kendimi hep çocuğuma göre mi planlayacağım .. 

6 Cevaplar

0 oy
(3,725 puan) tarafından
Bir süre evet. En azından 4-5 yaşına gelene kadar bu şekilde. Ama sonrasında da o eski özgürlük yok malesef ebeveynlik zor uzun bir yolculuk ömür boyu önceliğiniz hep o olacak 
(85 puan) tarafından
İşe geri dönmeyi ve oğlumu kreşe vermeyi düşünüyorum sadece. Çalışırken daha az yıpranıyordum.
Kreş de çalıştığım binanın içinde.  Her fırsatta görmeye gidebileceğim inşallah.  Eminim ikimize de iyi gelecek.
-Reklam-
0 oy
(163,460 puan) tarafından
Aynen öyle bebisler bize degil biz bebislere uyucaz zamane bebesi bunlar
(85 puan) tarafından
Gurbetteyiz  aileler uzakta. Keşke birileri gelse bir süre baksa dedim ama olacak gibi değil. İşe geri dönmek en iyisi sanırım.
Bu arada 37 haftalık da hamileyim.  Hiç enerjim kalmıyor.
0 oy
(12,026 puan) tarafından
Evet ne yazıkkı canım benimki 5 bucuk yasında ama hala oyle. Uymazsa dinlenme lüxumuz asla yok. Bazen sürünüyorum ama elimden birsey gelmiyor. Calısırken daha rahattı valla
(85 puan) tarafından
Aynen. Çalışırken çok daha kolaymış ve rahatmış hersey. Sınıfta 26 çocuğa sözüm geçerdi,  kendi çocuğuma geçmiyor. Yeni sezonun başlamasını iple çekiyorum.  Doğum iznimi sonlandıracağım nasipse.
(12,026 puan) tarafından
Aynen oyle evdekine soz gecmez vallaha. Canım cıkıyordu calısırken ama vallahi kafam dingindi
0 oy
tarafından

2 yaş sendromu malesef inatlasmayin beraber kek yapın oğlum çok seviyo mesela bulaşık makinesini beraber bosaltin evi supurmesine müsade et mesela tabağını ver masaya götür de böyle yapınca sorumluluk almış oluyo hemde alışıyo hırçın olmaz boyama yapa bilir bant filan daha küçükler için oynamaz artık sulu boya yaptık gecen gün sevdi baya ama suyu döktük sonun da benimki de 22 aylık :D

(85 puan) tarafından
Bunları deneyeceğim,  çok teşekkür ederim
0 oy
(2,975 puan) tarafından
Ohoooo bacim sen bide beni duşun biri 22 aylik digeri 7 aylik anam agladi artik yapişik yaşiyoruz gece saat 3 de uyuyolar duşun artik doyurmak oynamak yikamak giydirmek temizlik ev bulasik yemek eşim ayri bi ozen istiyo pastasi boregi daha sayamadigim bi cok sey ve 3 4 yil bole devam edicek bu belkide daha fazla
(2,975 puan) tarafından
Cnm valla tum çocuklar ole
Ama sen benim oglumu gorsen kendi cocuguna şukur namazi kilarsin istetigi olmasin 1 saat 2 saat aglar öleki artik aglamaktan kusar
Sonra katilir morarir yuzu
Uyumak nedir bilmez tum gun
Sanki yorulmamiş gibi gecede 3 te uyur
Çook post actim zamaninda baka bilirsin
Ama yok olmayinca olmuyo malesef evi supururum tekrar pisligi doker kardeşinin uzerinde oturur iter istedigi olmasin kardesini vurur yemek yeriz illada ben kendim yiycem diye tutturur az oncede yapti hali masa kendi ustu başi batirmadigi yer kalmadi bi bakmisşin bezini açmis dolaniyo yikarim bez getirinceye kadar eve işer
Bi bakiyorum banyoya girmiş
Çekmeceleri dokuyo makyaj malzemelerimi açmis dokmus nasil almis onuda bilmiyorum
Daha anlatmadigim cok sey var ama emin ol bi gum gecicek buyuyecekler rahata ericez
Haa bide kuçuk oglum o daha bi beter ☺️☺️☺️
(85 puan) tarafından
Yaaaaa :)))
Allah size de bana da yardım etsin :)) hiç kızıp bağırıyor musunuz ?
(2,975 puan) tarafından
Amin cnm
Tabiki bagiriyorum sesim kisiliyo hatta
Bazen belki cekinir diye hafif kafasina vuruyorum bazen disari cikarip kapiyi kitliyorum nefes aliyorum sabir cekiyorum cunki cinnet geçircem az kaldi ☺️
(85 puan) tarafından
Kıyamam ya. Çok bağırılan bebeler büyüyünce arsız oluyormuş. Kendimi dizginlemeye çalışıyorum bende.
(46 puan) tarafından
Oğlum 7 aylık cevapları okudukça aşırı gözüm korktu :))
0 oy
(5,771 puan) tarafından
Yorumları tek tek okudum. Sanirim sen oğlunun sinirli olmasına cok takılmışsın ve kendini çok germişsin. Oglun da bu gerginliği hissetmiş daha da kötü olmuş. Once bu sakin olmayı dene. O senin çocuğun ve sen onu öyle kabul ediyorsun öyle seviyorsun. Bunu onun da anlaması lazım. Egitimcisin galiba anladığım kadarıyla, çoğu şeyi sen de biliyorsun. Sadece çocuğunu kabullenmek gerekiyor. Hersey daha kolay olacak.
(85 puan) tarafından
Evet en çok yoran kısmı sinirli olması. Görmezden geliyorum sinirlendiği zamanlarda. Bi süre sonra kendisi sakinleşip yanıma geliyor. İstediğinin olmayacağını bu şekilde öğretmeye çalışıyorum.  Sakin bir fıtratım normalde ama hamilelikle beraber tahammül seviyem baya düştü , haklısınız. Ama benim oğlum bebekken de çok sinirliydi ve devamlı bağırır şeklinde ağlardı. Hiç bir yerde oturamazdım,  her ihtiyacını karşılamama rağmen susmazdı ve ben eve hapsoldum bu yüzden. Çünkü dışarda sakinleştirmek daha zordu benim için. Yemeğe çıksak oğlum huysuzlanıp bağıramaya ağlamaya başlayacak ve biz hemen eve dönmek zorunda kalacağız. . Devamlı bunu yaşadım.

Büyüyünce geçecek diye ikna edip durdum kendimi ama hata etmişim kendimi kandırmak olmuş benim yaptığım. O zamanlar fıtratını kabul etmek yerine,  süreç olarak görüp sadece geçecek şekline odaklanmış ım bu da ayrı bir yıpranma oldu benim için çünkü büyüdükçe sinirini daha belirgin göstermeye ve zarar vermeye başladı. Sekine duası , inşirah süresi açtım evde. Haftalık hatim dinledik. Evin havası değişsin manevi olarak da doyum adına.
Pedagogla görüştüm.
Fıtrat dediler sadece.

Kabullenmekte zorlandım evet. Hamileyken daha da zorlandım..
Kendimi yeniden ikna etmem gereken bir konu bu. Farkına vardırdığınız için teşekkür ederim.
(5,771 puan) tarafından
Sana tavsiyem vaktin oldukça çocuk gelisim ve ebeveynlik kitabı oku. Özellikle doğal ebeveynlik alanıyla ilgili olanlardan. O kitaplarda sorununu da çözümünü de bulacaksın. Cocugunu nasil kabullenmen gerektiği konusunda yardımcı olacaktır.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,474,551 soru

24,140,967 cevap

334,489 kullanıcı

...