0 oy
835 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Ya kızlar benim 21 aylık bi oğlum var. Sorunumuz şu oğlumu çağırdığımızda bize bakmıyor sürekli başka şeylerle meşgul oluyor mesela bişey öğretmeye çalışsam beni takmıyor mızmızlanıp gidiyor burnunu ağzını kulaklarını vs.öğretmeye çalışıyorum hiç takmıyor bile. Eşimin yeğeni var 18 aylık kız herşeyi biliyor kulaklarını ağzını burnunu ve kıza bişey dediğimizde kız anlayabiliyor ama benim oğlum anlamıyor elinde bişey olsa onu bana getir diyorum ama hiç sanki sesim ona gitmiyor gibi davranıyor. Bu arada sürekli çizgi film izliyor acaba ondan mı dikkat eksikliği oluşmuş doktora götürmek istiyorum hangi doktora götürecem bilmiyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim

16 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Evet asl TV izletme ilgilen 
tarafından
Valla oyun oynuyorum bişeyler öğretmeye çalışıyorum ama huysuzlanıp gidiyor beni dinlemiyor hiç çiZgi filmde artık izletmiyecem inşallah işe yarar ya
tarafından
Kız meltoş napıyon görünmüyorsun ne zamandır . Bebiş nasıl sen nasılsın
tarafından
Mesoş valla bebekle ugrasiyom netim yok ondan ya sen napiyon son postuma bsksan
-Reklam-
+1 oy
(772 puan) tarafından
Bizimkide öyleydii oplum die seslenirdm bakmazdı işine geldiği gibi davranırdı arkadaşın kızı 2 ay büyüktü benimkinden onun oğlum kadarki hallerine bakardım benimkine bakardım sanki arada 2 ay diilde daha çok zaman vardı ama bizimkine bağırırdın bakmazdı oğlum gel telfn vercem diyince hemen döner gelirdi burnun nerde derdim hiç umursamazdı ama kendi başına oynarken sayardı hepsini erkekler biraz daha geç öğreniyo ve daha umursamaz oluyolar şimdi 2buçuk yaşına gelmek üzere nerdeyse ve ben öğretmediğim halde 1den 10 a kadar hem türkçe hemde İngilizce olarak sayabiliyor 
tarafından
Ayy canım maşallah ya gerçekten korktum içi rahatlattın yinede doktora danışacam inşallah benim oğlumda seninki gibi akıllı olur :)
(772 puan) tarafından
Yani bizimkisi umursamaz bi çocuk onu çözdüm yani inşallah sizinkinde de bi sıkıntı yoktur canım
tarafından
İnşallah cnm çok sağol
0 oy
(1,390 puan) tarafından
Kız ve erkek çocukları arasında fark oluyor. Erkek çocuklar geç öğrenebilir. Ama sen de diyorsun sürekli tv bakıyorsa olabilir bnece doktora gitmelisin. Bölümü bilmiyorum ama 
tarafından
Evet çizgi filme alışmış sürekli izliyor ya babam tv ye çok dikkatini vermiş ondan öyledir diyor
0 oy
(507 puan) tarafından
Cocuk nörolojiye götürmeniz gerekiyor diğer sorularınızın cevabını inanın bilmiyorum 
tarafından
Tm canım çok teşekkür ederim randevu alıp götürecem
(507 puan) tarafından
Ne demek inşallah ciddi bisey yoktur
tarafından
İnş cnm benim
0 oy
tarafından
Canım seni korkutmak asla istemem ama bebce vi doktora görünün seslendiginizde bakmamasi umursamamasi otizm belirtisi sayılıyor inşallah oyle busey yoktur da yaramazlığından yapiyordur
tarafından
Inşallah cnm. Telefon tablet ve tv den tamamen uzak tut. Kuzenimin kızı 2 yaşındaydı hiç konuşmazdı sürekli telfon elindeydi doktora götürdü tv tablet herşeyden uzak tuttu çocuk 20 günde öyle bu yol kat etti ki konuşmaya oyuncaklarıyla oynamaya başladı.
tarafından
Telefon tablet oynamazda tv çok izler artık kanalları silecem hiç izlemesin
tarafından
En güzeli tamamen çıkar hayatından cnm
tarafından
Ya umursamaz olduğundan dur bnim oglum 6 yasinda bı lafı en az 5 6 defa soluyorum bakmıyor takı bagirasiya çünkü dinlemek istemiyor işine geldimi yapıyor ama işine gelmiyosa hayatta takmaz
tarafından
Belki benim oğlumda öyle ama doktorada götürecem doktor bi baksın cnm
0 oy
(1,327 puan) tarafından
Kız lar ile erkek bebekler farklı oluyor. Çocuk dr u sorun varsa yönlendiriyor gerekli yere tv yi azaltın biraz farkı hissedersiniz
tarafından
Evet canım kız erkek arasında fark var diyolar ama oğlumla yaşıt akrabalarımız var onlar anneleri çağırdığında gidiyolar dikkatlerini veriyolar ama benim oğlum sürekli bişeyleri bozma oynama çabasında
0 oy
(9,920 puan) tarafından
Otızmlıler bakmaz genelde ama tv acıkken cagırıyosan bakmıyosa o normal olabılır.
tarafından
Genelde tv açıkken bakmaz çizgi filme dalar ama bazen tv kapalıykende bakmaz
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Erkek çocukları çok geç öğreniyor canım, kızım yaşını doldurdu kendini ifade edebiliyordu, oğlum 2 yaşa kadar kendini ifade edemiyordu, telefon tv tablet gibi cihazlarla fazla zaman geçirmesin canım, evde abla abi kardeş yoksa bu çok normal, çocuk doktoruna bu durumu anlat, doktoru gerekeni söyler canım, korkulacak birşey yok inşallah 
tarafından
Telefon tablet değilde tv izliyor ama fişi çıkardım artık hiç izletmiyecem ben bile izlemiyecem dizi falan çocuk tv yi unutsum
0 oy
(12,762 puan) tarafından
Açıkçası kız erkek ayrımi ile dusunmuyorum ben çünkü o aylarda gördüğüm erkek çocuklarının maşallahı olan da var olmayan da belki biraz ilgi biraz TV dir ama kızımda TV izler ne desem anlar ama kız erken anlar erkek geç öyle durum old ben inanmıyorum bı doktor götürüp TV komple kapatıp deneyin 
tarafından
Canım benim yine yazmışsın doğruları ❤️
tarafından
Zaten bugünden itibaren komple kapattım tv yi oyuncakları önüne serdim onunla oynadım şimdide görüyorum değişikliği birdenbire değişti sanki oğlum demekki çok tv zararlıymış
(12,762 puan) tarafından
Yani eğer dediğin gibi bağ kuramıyor isen faydadan çok zarar benimde TV açıktır hep ama hiç bakmaz bazen bakar
0 oy
(2,953 puan) tarafından
Peki konusuyor mu?

Anne baba dede falan diyormu mesela benim oglumda 22 aylik anne su ver yemek ver kalk falan diyo 

Dandili ninnisini soluyo. konuşmasi nasil?

Tabiki bencede bi doktora gotur cnm insallah hiç bi sorun yoktur
tarafından
Anne diyor baba diyor çiçek diyor cuco tavuklara diyor mama diyor yani su istiyor. Sar sar sar  makarayı şarkısını söyleyince ellerini birnirine sarıyor cee şarkısını söyleyince yüzünü kapatıyor şaka yapıyor canım ama doktorada götürecem
(2,953 puan) tarafından
Konuşuyormuş ne guzel cnm icini ferah tut ama doktoru ihmal etme
tarafından
Tabiki kesinlikle götürecem
0 oy
tarafından
Çocuğun yapisya ilgili o benim bı kız bı oğlan oleydi kaç yaşına geldiler daha halaaynilar derslerde bile olrler bı kız bı oglanda zehir gibi 16 aylık abisinden çok şey öğrenmeye çalışıyor Merakli da istiyor ogrenmdyi 
tarafından
Her çocuğun gelişimi farklıdır tabiki cnm bi sorun olmasında geç öğrenirse öğrensin
0 oy
(13,671 puan) tarafından
Hep mi böyleydi ya da ne zaman bu durumu fark ettiniz bana hiç normal gelmedi oğlum 22 aylık çok uzun süredir dinler anlar yapar çizgi film kaç saat izliyor
tarafından
Hep böyle değildi bi kaç aydır böyle hatta odamıza tv aldığımızdandır böyle cnm çizgi film  çok sever bazen 10 dakika bazen 15 dakika izler çok dikkatini çekiyor çİzgi film büyük ihtimalle o yüzden öyle olmuştur tv yi kapattım zaten artık hiç izletmiyecem
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Seslenildiginde oyuna ya da tv ye dalip bakmiyosa sknti yoktur ama genel olarak seslendiginizde hic bakmiyosa sonti cnm..mutlaka bi doktora götür..
tarafından
Tv kapattığımızda bakıyor ama bazen tv kapalıyken bakmıyor ama eminim çizgi film dikkat eksikliği yarattı onda
(3,074 puan) tarafından
O kesin zatn cnm..cizgi film otizmi tetikleyen bisey zatb
0 oy
tarafından

Işine gelmiyor da olabilir :D Benim oğlan da öyle 22 aylık işine gelince gösteriyo işine gelmeyince kaçıyo hemen biliyo ama göstermiyo bende tv yi kapatıyorum hemen kumanda ile acıyo bide ac diyo bana

tarafından
Benimki aç demiyor cnm yani tv yi kapatsam hiç açmasam ağlamaz oyuncaklarla falan oynar
0 oy
tarafından
Tabi ki de çizgi filmden kesinlikle doktora götür otizm başlangıcı bile olabilir. Ekrandan uzak tut bir ağlar iki ağlar unutur ekran çok zararlı çocuklar için
tarafından
Ağlamıyor canım v kapalı olsa umrumda değil oyuncaklarla bizle oynar ama doktorada götürecem tabi
tarafından
İnşallah kötü bişey çıkmaz canım
0 oy
(439 puan) tarafından
Gelişimsel pediatri bölümü var canım o bölüme götüreceksn 

Onlar orada ilgileniyo cocukla oynuyo sorular soruyorum hareketlerine bakıyo ona göre karar veriyo 
tarafından
Çok teşekkür ederim cnm bulunduğum ilde araştırıp götürecem

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 208 göst.
7 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 103 göst.
26 Ocak 2023 Diğer kategorisinde & Madamcoco & (2,199 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 518 göst.
9 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Nurgizem (274 puan) tarafından soruldu