0 oy
1,267 göst.
Diğer kategorisinde (649 puan) tarafından
Kendi isteğimle sezeryan doğum yapmaya karar verdim vay efendim zor ayaklanırmışım,hemen sütüm gelmezmiş, dikişler hep acırmış, ayağa zor kalkabilirmişim ne bu baskı anlamadım kendisi normal doğum yaptı diye herkes mi normal yapmak zorunda insanı düşünceye ve kafa karışıklığına itiyorlar resmen her kafadan başka akıl sanki akıl isteyen varmış gibi. Yok efendim bebek doğunca tuzlanırmış korkmaması için yaa küçücük bebek narin derisi var tuz yakar çocuğu desemde lafları ağızlarına tıksam da kurtulamıyorum bu baskıdan 

37 Cevaplar

0 oy
(18,503 puan) tarafından
Sezeryan olursun olmazsın o senin kararın ama. O tuzlama olayını herkes yanlış anlamış sanırım. Bebek tuzlayalım derken tuzu alıp bebeğin üstüne bocalamiyorlar. 1 yemek kaşığı kadar tuzu su dolu leğene döküyorlar o suyla bebeğin üstüne 2 3 kere su döküp kuruluyorlar.
(649 puan) tarafından
Ben ilk defa duydum böyle bişey bana çok acayip geldi deneyen varmıdır onuda bilemem
(18,503 puan) tarafından
Ben yaptım canım. Az bişey tuz koyduk gönülleri kalmasın diye yaptım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Eğer zorunlu sezaryansa baskıya ne gerek var ama isteye bağlıysa normali denemelisin 
(649 puan) tarafından
Ilk isteğe bağlıydı ama sonradan doktora arada gözlük kullandığımı soyleyince normal doğumdan sonra sürekli kullanmak zorunda kalırsın gözlerin iyice bozulur dedi
0 oy
(814 puan) tarafından
Onlar senin iyiligin icin demis
(649 puan) tarafından
Tabiki mutlaka öyledir ama ben kendi isteğimi geçtim doktorum da normal olmasına karşı hala neyin kafasını yaşıyorlar anlamadım :)
(814 puan) tarafından
O zmn sagligin icin en uygununu sec canim
0 oy
tarafından
Kimseyi takma boşver 
(649 puan) tarafından
Takmıyorum zaten bağzıları laf olsun diye konuşuyorlar :)
0 oy
(5,444 puan) tarafından
valla kuzum keşke cesaretimiz olsa da normal doğum yapabilsek ben hemşireyim öğrenci iken 2 tane normal doğuma girdik 2 side zor doğum oldu tamam dedim benim için doğum bitti şimdi bende sezaryan olabilmek için özele gidiyorum kendi hastanemi bırakıp 

annem birşey diyo kaynanam birşey diyo baktım olmayacak son zamana doğru mecburi sezeryan diyecegimm kimseye laf anlatamam 

sonuçta bizim kararımız 
(649 puan) tarafından
Evet işte tam bunu kastettim aslında biri diyo normalde söyle olur diğeri diyo sezeryan şöyle böyle.. Doktor onermeseydi yine sezeryan derdim zor doğum yapanları çok duydum ölümden dönen var
0 oy
(3,834 puan) tarafından
kendi isteğinle yapmışsın zaten doğumunu. sen bilirsin kendin için ne istediğini. ama bebek için normal doğum öneriliyor genelde hani herşeyin doğalı hesabı. ama diğerleri için birşey diyemecegim. benim eşim tuzlanmış ve kokmuyor asla gerçekten sasirtici
(649 puan) tarafından
Yok daha yapmadım doğum kız yanlış anlamışsın 2 ay sonra doğumum :) benim erkek kardeşim var annemden habersiz tuzlamışlar çocuğu ama ayakları fazla ayakkabı içinde kalınca kokuyor yine :D
(3,834 puan) tarafından
benim eşim ne terler ne kokar bilmiyorum tuzlamayla mi alakalı ama böyle yani. ben yaptırmadım kızıma tabi. ama doğumda sağlık sorunun yoksa normal her zaman için doğru olan. normal doğurdum ve asla pişman değilim. tek dikişim vardı. bi yerimin kesilmesine dayanamazdim
0 oy
(536 puan) tarafından
Canım sakın bu tuz olayına izin verme bunun yüzünden hayatını kaybeden bebekler olmuş tuz ince deriden kana geçtiği için 
(649 puan) tarafından
Hayatta izin vermem hele bi denesinler
0 oy
tarafından

Sen yazıyorsun sanki benim kaynanamı anlatıyorsun gibi:D dinleme kız banada aynısını dedi sonra ben inatlastim sezeryan olacam dedim, sonra dedi o zaman genel ol yapaman yarım çok tehlikeli felan dedi yinede inadımi koydum yarım bayıldım. Tuzlamasina bende izin verdim gerçekten ter kokmuyorlar ileride, hepimizin annesi bizi tuzlamas. Tutup tuza batirmiyorlar zaten çocuğu çok az koltuk altına felan sürüyorlar 5 dakika kadar bekletip yıkıyorlar ondan birşey olmaz canım

(649 puan) tarafından
Dinleyeceğimden değil zaten insanın sabrınla oynuyorlar doğum olduktan sonra da bakamıyorsun, çocuk zayıf, kucağa alıştırma falan başlar :D
tarafından
15 gündür doğum etmişim benim kaynanam başladı, yok yanına alma yataktayken, yok kucağa alıştırma emzirecegim zaman bile kalkıyor kendisi veriyor çocuğu memeye dellleniyorum dün en son dedim bırak elime ver ben onun ağzına veririm dedim, s.alak sanmıslar heralde bizi birşey bilmeyiz sanmıslar, hele ilk sezeryan olduğum günler çocuk gece ağlayınca emdirmek için kalkardim yatakta oturur emdirirdim eşimde yanımda yatıyor kaynanam yatak odamda oturur beklerdi çocuk doysun diye. Dün baya giciklandim bende herşeye müdahil az kaldı ben tepki gösteririm ben doğurdum bu çocuğu sonuçta
(649 puan) tarafından
Ay nasıl dayanıyorsun o kadına Allah sabır versin sana
tarafından
Gitti bugün çok şükür canım kurtuldum
0 oy
(864 puan) tarafından
Vallah kendi isteğimle oldum iyi ki olmuşum normal doğum korkunç geliyor bana yapana saygı duyuyorum tabikide doğumdan sonra ağrım oldu iğneyle geçti bide ilk kalkış yürüme anı nda oldu sonra geçti 2. Gün tek başıma yürüdüm zaten ondan sonra 10 gün ufak ufak ağrım oldu oda ağrı kesici alınca kesiyordu hemen :) iyi ki sezeryan oldum canım bizde de tuzlarlar beni kardeşlerimi oğlum hep tuzladık çok değil az zaten :) yakmaz bebişi 
(649 puan) tarafından
Aynen banada çok korkunç geliyor. Zaten normal doğum yapsan da ağrı oluyor ben annemden biliyorum çok çektim diye anlattı hep 20 tane dikişi varmış hep sızlamış. Bu tuz işi nebilim kardeşimi de tuzlamışlar ama spor ayakkabı giydiği zaman yine kokma yapıyor
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Ben zoru seviyorum de geç canim. Sonuçta bu senin kararın olmalı. Zorluğunu çekecek olan sensin. Milleti memnun edecem diye uğraşırsan. Milletin istekleri bitmez. Birini yapsan başka bişey isterler
(649 puan) tarafından
Ay ne güzel konuştun :) zaten kimseyi memnun etmek gibi bi derdim yok çünkü olmayacaklarını biliyorum
(3,104 puan) tarafından
Aynen canım. Elalem grubunun istekleri bitmez. Sen kendin için yaşa kendine göre karar al bence hayat senin hayatın
0 oy
(265 puan) tarafından
Doğru olan yöntem normal doğum bünye buna göre hazırlanmış sezeryan bir ameliyat mecbur olmadiktan sonra olunmamalı bence de.Bura da kayınvaliden haklı annenin de buna yoneltmesi lazim.Herhangi bir sikinti ol.ayinca bebekte çikmak istiyor zaten.Sezeryan kolaya kaçılan bir sey oluyor kabul edilmeli ki ha sızısı acısı belki daha çoktur.Doktorlarin zaten sezeryan aşkı var çünkü olay 10 15 dk da bitiyor.
(649 puan) tarafından
Bunları diyen kayınvalidem ve annem değil ki canım hiçbişeyim olmayan insanlar
(265 puan) tarafından
Yanlış anlamışım kayınvaliden dedi sandım
0 oy
(75 puan) tarafından
Herşeyden önce kendi istediğini yap ama sezeryan konusunda seni düşündüğü icin demiştir aynı gün aynı hastanede arkadaşımla dogum yaptık o n9rmal yaptı ben sezeryan dogumdan 2 saat sonra geldi yanıma ven daha ayağa bile kalkamiyodum zor gercekten ama tercih meselesi tuzlama konusunda bende aynı fikirdeyim tuzlamadan ölen çocuk bile varmış cahillik bu ya ne tuzlaması
(649 puan) tarafından
Düşünmeyi geçtim canım biraz korkutma var sanki ve kendini üstünleştirme yani normal doğum yapınca daha anne oluyorsun hesabı :)
(75 puan) tarafından
Ufff ne alaka valla çok cahiller benim çatım dardi sezeryan oldum ne yani anne değilmiyim sen asıl doğum yapınca gör kuzum her kafadan ses herkes akıl vercek yaşlısı genci cinnet gecircek gibi oluyo insan ben hala aynıyım erkek çocuğu soğuk havaya çıksın bisey olmaz derler çıkartırsın çıkarma hasta olur derler daha neler neler
(649 puan) tarafından
Şimdi bile başladılar yani ilerde neler olur Allah bilir şu virüs çıktı da gelen giden olmuyo çok şükür yoksa çocuğun 40 çıkmadan damlarlar
(75 puan) tarafından
O acıdan şanslısın bizede gelen giden oldu 40 çıksın bi bekleyin dmi hemen geldiler benim misafirle uğraşmaya halim yoktu bide onlarla ugrastim tabi herkes akıl verme derdinde sinirden çıldırıyodum
(649 puan) tarafından
Cahil işte yeni doğum yapmış lohusa kadının yanında ne işleri var sinir oluyorum böyle insanlara zaten o psikoloji bebek bakımı falan alışmaya çalışıyorsun yetmezmiş gibi başına gelip öğüt vermeye çalışıyorlar evden kovsan sen saygısız olursun ama onlar bunları düşünmeden yaparken çok saygılı
0 oy
(946 puan) tarafından
Canım sen yurt dışında nerdesin acaba? 
(649 puan) tarafından
Bulgaristandayım şu an yazın Edirne'de oluyoruz :)
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Oyyy inan okurken bayılmışım:))) allah sabır versin balıklı Kiz bu tuzlancak:)))
(649 puan) tarafından
Bilmiyorum artık ne gibi görüyorlar :D
0 oy
(5,910 puan) tarafından
Senin kararın senin hayatın kimseyi ilgilenfirmez ama birazda saygılı ol koca karı ne demek bu şeyleri annem deseydi şans onadamı koca karı derdin
(649 puan) tarafından
Bunları diyen annem ve ya kayınvalidem değil hiçbişeyim olmayan insanlar....kimse onlara yorum hakkı tanımadan bi zahmet burunlarını sokmasınlar herşeye sevmem ben böyle şeyleri :)
(5,910 puan) tarafından
Haaa tamam o zaman istediğini diyebilirsin :))

Çünkü anne olsun kaynana olsun böyle birşey demek güzel değil
0 oy
(3,725 puan) tarafından
Ben bir normal birde kendi istegimle sezaryen doğum yaptım. Sezaryenden çıkar çıkmaz kızımı emzirdim direk sütüm geldi ertesi gün kendi kendime lavaboya gidebiliyordum 6 günlükken 15 dklik mesafeye yürüyerek gittim geldim. Banada dediler bir tane normal doğurdun bunu niye sezaryen yaptım çatır çatır dogursaydin. Bende dedim ki ben birincisinde yeterince çatırdattim birdaha gerek görmedim. Ağzı olan konuşur bu konuşmalar hiç bitmez daha neler neler diyecekler boşver gitsin 
(649 puan) tarafından
Iyi güzel cevap vermişsin almıştır cevabını ikinciye hiçbişey diyememiştir :D

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 918 göst.
10 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 627 göst.
29 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 221 göst.
27 Mart 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu