Kızlar dövme yaptırmak abdeste engelimidir? Siz ne düşünüyorsunuz?
Boya deri altına yapıldığı için abdestin kabul oluyor sonuçta abdest alırken biz deri altımızı yıkamıyoruz. Fakat keyif uğruna vücuduna acı çektirmen günah..
Dövme derinin altına yapılıyor derinin üzerine değil bu yüzden abdeste mani değil. Çünkü abdest alırken derimizin altından değil üstünden mesulüz. Çoğu insan abdeste mani denildiği için caiz değil sanıyor halbu ki dövmenin caiz olmamasının sebebi bize emanet olarak verilen vucudumuza zarara vermemiz değiştirmemiz.
Altina suyun gecmesine engel olursa o zaman yaptirmak kesinlikle caiz degil cunku abdest azalarindan birinde olursa hem abdeste hem de gusule mani oluyo. Ama bildigim kadariyla gunumuzde ki dovmeler altina su geciriyo bunlarin caiz olmamasinin sebebi ise insana zarar vermesi. Dinimizde insana zarara verecek hersey yasaklanmis.
Aslinda abdest olmuyor ama günümüz hocaları oluyor diyor , cok iyi arastirirsan dovme gecmiyor hala ilk gun ki gibi kaliyor derinin altında gecmeyen bisi var abdest nasil olunsun bunu düşünürsen olmayacağını anlarsin ama bazi hocalar insanin aklini karıştırıyor malesef benim esimdede 16 tane dövme var oda abdest aliyor ama kabul olur insallah söyleyerek aliyor yani Allah kabul eder belki abdestini pismansa onu biz bilemeyiz
Engel değil ama dövme yaptirani kas aldirani lanetlemiş peygamber efendimiz ..
Deri altinda oldugu icin abdeste engel degil diye biliyorum. Ama gunah boyutu tartisilir
Bildigim kadariyla abdest gciyor ancak peygamber efendimiz dovmeye ve yaptiranlara lanet etmis bende cok seviyorum vallahi gunah olmasa coktan yaptirmistim :)))
Ben bunu eyup sultan hocasina sordum ayriyetten 3 ayri hocaya da andestin geçmediği deri kurur kangren olur kıl dahi cikmaz haram degil mekruh dediler Allah in verdiği bedene zarar veriliyor çünkü. Ama abdest kesinlikle geciyor
Kalıcı dövme abdeste engel değil fakat haram geçici dövme abdeste engel birde size bir bilgi vermek istiyorum diyanet tv de hafta içi 8-9 arası diyanetten soralım programı var sizlerde isterseniz merak ettikkerinizi sorabilşrainiz bende zaten bu sorunun yanıtı ordaki din işleri yüjsek kurulu üyesi mehmet kapukaya cevapladı kesin bilgi
Bende var ve engel olmadığını düşünüyorum
Peygamber efendimiz sav "Allah'u Teâlâ dövme yapan ve yaptırana kaşlarını incelten ve güzellik için dişlerini törpüleyip Allah'ın yarattığı şekli değiştiren kadınlara lânet etmiştir. " (İbn Hacer el-Heytemî, ez-Zevacir, Mısır 1970, I, 141) demiştir.
Dövme bu yüzden haramdır kardeş Allah'ın lanetini üzerine çekmiş olursun
Benimde dovmlrim var. Abimde dovneci evet elbette gunahi var ama abdeste engel degil cunku deriden glhava almayi yada deriye su gecmesine en degil. Deri altina yapilan bi islem . Zaten deri ustu olsa v.s hava almasa tuy de cikmaz ordan mantik olarak . Ama tabi peygamber efendimiz lanetlemis bizde bi cahillik yaptirdik
Bildigim kadariyla abdeste engel degil ama caiz de değil canim vücuduna mudahale oldugu icin
Derinin altına gecmiycek şekilde ise sorun yok. Abdest kabul olur ama hiç bir dövme ile kan veremzsn unutma
1,489,698 soru
24,347,673 cevap
346,336 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın