0 oy
673 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Annem hasta dua edin lutfen iyilessin (bobrek hastasi ve kalp hastasi)

Surekli vasiyetini tekrarliyor babani ve ailesinden kimseyi cenazeme koyma analik hakkimi haram ederim diye bizim burda boyle seyler cok ayip napicam ben ya anne nasil yapariz diyorum.beni ilgilendirmez yazi vericem gidip diyor uzmek istemiyorum ama allah korusun bisey olsa napicam siz napardiniz sebebim onlar gelipde sevinmesnler ölümde diyor

16 Cevaplar

0 oy
(164,092 puan) tarafından
Teyzenin hakli sebebleri var demekki vasiyetse yapcan koymiycan baci
tarafından
Ya beni kimse dinlemez ayrica yani babam beni dinlemez kavga cikad esimdd sinirli birbirne girer her yer
-Reklam-
0 oy
(12,272 puan) tarafından
Nasıl içini yaktılar sa kadının ne desem boş canım ama vasiyete uyulması gerekli diye biliyorum
0 oy
(3,669 puan) tarafından
Valla vasiyetse  yapmak lazım acık acık de kadın istemiyor 
tarafından
Gelir onlad yuzsuz olmasalar annemi bu hale sokarladmiydi kovsan gene gelirler keske baska bisey isteseydi
(3,669 puan) tarafından
Ne diyim ya Allah yardımcın olsun
0 oy
tarafından

Annen vefat etse gelene sen gelme sen yaklaşma desen ortalık karışır cenaze evi kavga evi olur ki bu ölünün vasiyeti sebebi ile olursa oda azap çeker. 

Fetva alınması gereken bir mevzu bu dersi görmedim henüz o yüzden net bsey diyemiycem
tarafından
Sagol canim yardim etmeeye calistigin icin
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Vasiyet ediyorsa yerine getirmek gerek,  babana başka birilerine de söylesin
tarafından
Her tlf da yakin olan herkese diyir babamda dahil onlarada soyluyor olume gelmeyin diye
(2,075 puan) tarafından
Tamam canım Allah korusun ozaman birinden biri vasiyetini dile getirir, yayılması gelmelerini istemedikleri kişiler için daha iyi olur
0 oy
(418 puan) tarafından
Kim bilir nasıl canını yaktılar. Yoksa insan kocasından vazgeçermi? Insallh sağlığına kavuşur. Bende annemi kaybettim 14 ay oldu ama acısı hiç geçmiyor inanki. Ve benim annemde bi kaç kişiyi söyledi göstermeyin yüzümü diye biz 3 kardeşiz sadece bize gösterdiler. Inan çok kötü oldum feryadını hissediorm insallh iyileşir kısa zamanda.
tarafından
Insallah kardeslerim kucuk kucuk napariz bilmiyorum
(418 puan) tarafından
Çok zor büyük olsanda farkeden birşey olmuyor ama küçükler için daha zor. Inşallah iyileşir. Kendimi gördüm sende. Bende rabbime çok yalvardım. Ondan bundan yardım istedim sürekli. Yok vakit gelince ne yapsan boş oluyor insallh annen iyileşir size bagislasin rabbim anneni insallh.
tarafından
Insallah umarim iyilesir yoksa bi kardesim tipta o kurtardi hayatini bi sekilde okulu bitirir yardim ederiz bi kiz bi oglan var oglani ben yanima alicam annem dedi kizida abim babam bakmaz kardeslere hem bakamazda esim anlayışlı allahtan kabul eder cok sukur umarum uzun guzel saglikli bir omru olur annemin
(418 puan) tarafından
Inşallah ya
0 oy
tarafından
Annen kendi babana söylesin birde ailesinden birine onlar kendi yaysın sonuçta vasiyet ama belki kızgınlık ve öfkeden söylüyor tam bilemem ama kendi söylesin anne beni dinlemezler de. 
0 oy
(2,676 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canm bnmm bnm annemde hem kalp hastası idi hemde böbrek şeker VS vardı olmadı kurtulamadı gecem yıl vefat etti

Bnm annemde o kadar demişti dayının karısını amcanı ve babaanneni sakın alma cenazeye dedi dirime gelmeyen ölüme gelmesin dedi durdu öyle 

Annem öldü hepsi geldi hoş geldin demedik hiç birimiz ama saolsun ananem kızdı herkesin içinde bağırdı utansınlar diye ama kovmadı yine biz sustuk bişey diyemedik 
0 oy
(2,005 puan) tarafından
Aynısını annemde babam için diyo sakin gelmesin mezarima 
0 oy
(9,921 puan) tarafından
Annene soyle kinden arınsın.
tarafından
Cektiklerine ragmen az soyliyor
(9,921 puan) tarafından
Peygamber efendımızden bıle mı cok cektı annen sence canım v3 peygamberımız (sav) nin onlara kotu karsılık vermedıgını bılıyosundur ben ona ıstınaden dedım Yuce mahkemeye havale etsin kı Allah versın cezalarını
0 oy
(618 puan) tarafından

Canını takmışlar demekki:(

0 oy
(5,941 puan) tarafından
Demkki haklı  sebebleri var vasiyet  bu yapmak  gerekli diye  biliyorum  ama gelene de  nasıl  git  dersin  birsey  diyemem yani  cenaze evinde  kavga  çıkar  gelme  git  dersen 
0 oy
(54,513 puan) tarafından
engelleyemezsin ki gelmelerini Allah sifa versin canim
0 oy
tarafından
Vasiyeto yerine getirmek gerek ben olayim koymam cenazeye ne ana tarafını ne baba tarafını hiç bir günümüzde yanımızda değiller ne iysii ne kötüsü ölümüze de zaten gelmezlerse gelecek olanıda ben koymam 
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Senin gücün nasıl yetsin bunu yapmaya gelene nasıl engel olucaksın ki annen umarım bu düşüncesinden vazgeçer, canını yakmışlar üzmüşler demek ki ama buna senin gücün yetmez onları cenazeye sokmama gibi birşeyi nasıl yapabilirsin ki. Sen annenin haram ettiği hakkıyla kalırsın malesef. Umarım annen iyileşir sağlığına kavuşur, ne kadar haklı sebebi de olsa böyle bir durumda keşke bunu değil de ebedi gideceği yeri düşünse. Allahım şifa versin. Bunu annene anlatıp vazgeçirmen lazım bence bir şekilde 
0 oy
tarafından
Dediğini yapacaksın mecbur aile büyüklerinden biri ile konuş durumu anlat

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,493,871 soru

24,407,094 cevap

350,616 kullanıcı

...