0 oy
1,074 göst.
Diğer kategorisinde (2,265 puan) tarafından
Kizlar uyuyun uyuyun uyuyun çocuktan sonra mümkünatı yok güzel uykunun. 5 buçuk aydır uykuya hasretim . Başka ne önerirsin kizlar yeni anneciklere 

30 Cevaplar

0 oy
tarafından

Uyuyun uyuyun ve uyuyun başka tavsiyem yok :D

(2,265 puan) tarafından
Sende bendensin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yan gelip bol bol uyuyun biliyoruz  uyunmuyo bol bol keyif kahvesi çayı  icin yemeklerinizi sakin sakin yiyin valla cocuktan sonra bildigini aç  geziyoruz❤ Ama iyiki varlar o karindaki sevincin binbir katı 
(2,265 puan) tarafından
Kesinlikle canım Rabbim bizlere bağışlasın dertlerini göstermesin
0 oy
(357 puan) tarafından
Hamileler simdi uyuyorlardir bunlari kalkinca okusunlar artik bizde 5.5 aydir uyku yok malum :)
(2,265 puan) tarafından
Ay kalbime dokundu resmen yorumun. Aynı bizde 5bucuk aydır uyku yok  eskiden bu saatte eşimi yolcular 11e kadar uyurdum nasıl özledim ah ah
(357 puan) tarafından
Ne kadarlik oldu canim bebegin 5.5 mu :)
(2,265 puan) tarafından
171 gün cnm senin
0 oy
(3,033 puan) tarafından

Boşuna uyuyun falan demeyin uyumuyor hamileykende hele son aylar uyku depolansa keşke ama maalesef :D tavsiye olarak 

Korkmayın rabbim doğum anında kolaylık veriyor duanın gücüne inan bol bol kendinize ve sizin gibi hamile olanlara dua edin 

Kimsenin kotu doğum hikayesini dinlemeyin kibarca uyarın anlatmak isteyenleri :) 

Bebek bakımı ve emzirme ile ilgili bolca bilgi edinin emzirme danışmanlarını takip edin onlardan faydalanın çok işinize yarayacak emzirmek büyük bi nimet çünkü 

Doğuma gitmeden önce mutlaka korse alın doğumdan sonra yürümek çok zor oluyor korsesiz ama korse hem dik yürütüyor hemde rahat yürüyorsunuz acımıyor 

Bide göğüs uçlarınız için kalkan veya kapak edinin mutlaka krem kullanmanıza gerek bile kalmıyor tabiki doğru emzirirsek 

Daha birsuru var aklıma gelen önemli şeyler bunlar :)) rabbim hayırlısıyla kucağıniza nasip etsin 

(2,265 puan) tarafından
Maşallah canım doğumdan once okunması gerekenler gibi olmuş
(3,033 puan) tarafından
En önemli tavsiye bunlardı valla :Dd
0 oy
(626 puan) tarafından

Herkes korkutmuş yeni anneleri, ben iyi örnek olarak yazıyım o zaman:angel:

Benim bebeğim maşallah çok uslu. Ben ayrı odada yatiriyorum, telsiz var ve yan oda sesi gelince yanına gidiyorum. Kesinlikle ilk doğduğundan beri ayrı odada yatırın ve uykuya dalmadan yatağına bırakın. 5aylik olcak bebeğim, kendi kendine uyuyabiliyor.Sabah 6 7ye kadar uyuyo. Nadir bir kere uyanır.Sadece ilk üç ay uykusuz kalınıyor,iki saatte bir emmesi lazım. Benim bebegim emip uyudu hemen, ben uyandiriyordum. O dönem de sıkıntılı geçmedi.

Oyun halısı alın çok oyalıyor, ben oraya bırakıp işimi yapıyorum.

Hasret kaldığım şey dışarıya eskisi gibi rahat çıkamıyorum, emzirme derdi oluyor. Bazen sagdigim sütü istemiyor beyefendi :)Ek gıdaya az kaldı o zaman daha rahat olur.Zaten şu ara dışarıya çıkılmıyor, havalar soğudu. Sağlıkla gelsin bebişler:kissing:

(2,265 puan) tarafından
Maşallah canım. Benimki beşiğinde değil kucağımda uyuyor hele şu ara dişten mi bilmem iyice beter oldu dün sadece 40dakika uzanıp uyudum onda da kolumdaydı. Onun dışında ben oturarak  uyurum o da kucağımda. Uyku desen doğduğundan beri sürekli uyanır gündüzleri en uzun uykusu 20dk geceleri bir kez 3 saat uyusa şükrediyorum 3 saat uyuduktan sonra saat başı yarim saatte bir uyanır
(626 puan) tarafından
Zormuş canım Allah sabır versin düzelir inşallah. Ben ilk günden beri ayrı odada yatiriyorum. Çok olmaz diye söyleyen oldu ama çok iyi oldu. Hatta bazen yanıma aldığımda uyanıyor dengesi bozuluyor. Bebeklerin uykusu hafif minicik sese uyaniyorlar. Ayrı oda en güzeli o yüzden. Şimdi uyanınca ağlamıyor bile kendi kendine oynuyo yatakta. Belli saatlerde uyaniyor düzenimiz var. Ben herşeyi ayrı odada uyumasına bagliyorum. Uykusunu güzel aldığı için gündüz de huysuz degil, daha hiç mizmizlanmadi bugüne kadar. Gaz sorunumuz da olmadı şükür.
(2,265 puan) tarafından
Maşallah canım. Başından öyle yetiştirdiğin için alışmış. Ama ben de eşim de biraz pimpirikliyiz. Eşimin özellikle engelli bir ablası var yemek yerken sürekli boguluyor o yuzden eşim bebeği uyurken gündüz bile yalnız biraktirmaz
0 oy
(1,519 puan) tarafından
Kaynananizin nasıl değiştiğini göreceksiniz aynı evde iseniz şimdiden onu getir bunu götür deyip alistirin ve bol bol yayın bazen de aç kalacaksiuz yemk yiyin ❤️
0 oy
tarafından
Sakin ama sakın yeni dogdugunda sekerli su verilmesine izin vermeyin ilk anda süt gelmiyor bi mama alin siringayla veyatta biberonla besleyin sütünüz gelince verin onun yüzünden lohusaligim bana haram oldu kizim sarılık oldu hastanede yattı 
(2,265 puan) tarafından
Ah şu yanlış bilgiler çok üzüldüm canım  benimki de erken doğumda kuveste kaldı Allah kimseyi yavrusundan ayirmasin
tarafından
Amin canım omrumdeki en sıkıntılı zaman ne zaman deseler o günleri derim:(
0 oy
(671 puan) tarafından
O doğduktan sonra herşey hayal oluyor sıcak yemek yemek bile hayallere karışıyor uykular haram oluyor sabah beslere kadar :) tuvalete gitmek bile bazen imkansız oluyor :) şimdiden hazırlıklı olun kızlar yeni hayatınıza :) ama herşeye rağmen o kadar güzel birşey ki anne olmak rabbim bütün olmayanlara o sevgiyi o duyguyu yaşatsın aratmasın kimseye 
(2,265 puan) tarafından
En kötüsü de tuvalet sanırım insanı çok sıkıştırıyor:) kesinlikle Rabbim herkese tattirsin bu duyguyu
(671 puan) tarafından
Allah'tan benim kayınvalidem varda rahatlıyorum biraz o konuda ama yinede eskisi gibi olmuyor
(2,265 puan) tarafından
Evde birinin olması önemli gerçekten bazen altıma yapacam diye korkuyorum
0 oy
(782 puan) tarafından

Valla ben istemesemde cook uykum geliyo zaten doguma bile uyuyarak gidicem diye korkuyorum hic gecmedi bende uyku yogunlugu dogunca hic uyuyamiucam heralde allah o yuzden simdi bolca uyu diyo :)

(2,265 puan) tarafından
En güzelini yapıyorsun canım. Hicbir şeye karışma ev işlerinde de bir destekçi bul tadını çıkar uykum var uyanamıyorum de. Bebişin benimkine çekerse yandın ne gece ne gündüz kalıyor. Ama kimi bebek var gece uyuyup sabah uyanıyor. En çok onlara özeniyorum bence çok şanslılar :)
0 oy
(151 puan) tarafından
Benim de çok tavsiyelerim var ama en önemlisi ve benim en çok muzdarip olduğum şeyi söylemek istiyorum,  26 ay emzirdim 26 ay uyumadım sakın ama sakın bebeğinizi memede uyutmaya alıştırmayın..
(2,265 puan) tarafından
Bu da bana gelsin. Ben de öyle yaptım gerçekten çok zor

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 385 göst.
27 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Elaumut (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 302 göst.
31 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 1,325 göst.
24 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu