0 oy
784 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
düzenlendi

Merhaba.

Oğlum 11 aylık. 1 aylıktı doktora götürdüm genel bi kontrol olsun diye idrarda enfeksiyon çıktı doktor yatıracam dedi bende delik deşik edecekler üniversite hastanesi diye kabul etmedim özele götürdüm ultrason çekildi antibiyotik iğne verdi doktor neyse o zaman geçti sonrasında pandemi derken bir daha 6. Ayında götürdüm tekrar kültür tahlili yapıldı enfeksiyon. Böyle olunca doktorumuz böbrek reflüsünden şüphelendi velhasıl kelam sonuç oğlumda böbrek de idrar kaçağı var o gün bugündür biz her ay tahlil yaptırıp koruyucu antibiyotik kullanıyoruz ve bu 3 yaşına kadar böyle devam edecek. 

Bugün antibiyotik bitmek üzere diye aile hekimine mesaj attım bakın görsele koyuyorum konuşmayı.

Sizin aile hekimleri de böyle bi yapardı yoksa zahmet edip 2 sene daha kullanacağımız ilacı yazar mıydı? 

Serbest saat oglumun uyku saatine denk geliyor. Bu arada birde 6 aylık hamileyim. Bunu biliyor...:ermm:

20 Cevaplar

0 oy
(18,463 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Ben gidemediğim durumlara hemşireye mesaj atıyorum yazdiriyorum hatta bazen aldırıyorum bile
-Reklam-
+4 oy
(7,436 puan) tarafından
Bir sağlıkçı olarak söylüyorum ne olursa olsun antibiyotik uzaktan yazilmamali doktorun dediği haklı sizin gibi bir sürü hasta var evet kendinizce haklısınız ama antibiyotikler için bas bas haber yapıyorlar ben doktor olsam yazmazdim açıkçası doktora da böyle birşey söylemezdim  en basiti örnek vereyim benim aile ebemiz görümcem ona bile uzaktan asla birşey yapmasını teklif etmem 
(7,436 puan) tarafından
Bu arada raporu varmı canım raporluysa eğer yazmak zorundalar ben o kısmı atladım
tarafından
Elimde olsa da keşke vermesem bu ilacı. Lanet olsun ki vermek zorundayım. İnan bırakacak biri olsa zaten 10dklık mesafe gider gelirim ama birde yasak var normal zamanda değiliz ha ben bu ilacı başka bir doktora yazdırdım zaten mesele değil ama zor durumdayım gerçekten. Geçmiş reçeteleri antibiyotik dolu.
tarafından
İlaca rapor çıkarmıyorlar ama elimde bu hastalığı olduğuna dair böbrek filmi raporu var
(7,436 puan) tarafından
Anladım canım çok geçmiş olsun
+1 oy
tarafından
Uzaktan ilaç yazılması yasak mesleğin den men bile edile bilir şöyle düşün Allah korusun ilaç yan etki yaptı bisey oldu sen direk doktor dan şikayetçi olursun o yazdı diye oda kendini riske atmıyor 
0 oy
(4,034 puan) tarafından
Benim aile hekimim de böyle yapardı ben doktor olsam ben de böyle yapardım isteğin çok garip
tarafından
Nesi garip. Ben bunu 2 sene kullanacağım. Çocuğun durumunu biliyor ve tekrar söylüyorum. Sırf nedir gidip sıfatimı göstermek mi mesele. Napacam ben o ilacı başka elimde raporu var çocuğun üstelik yazılan şimdiye kadar ki reçeteleri.
(4,034 puan) tarafından
Baska başka bunu duyan insanlar doktorlara gidip kendi istedikleri ilaçları yazdırmaya calisiyorlar o doktor senin durumunu bilse bile bunun önünü açtığı zaman diğer insanlar gelip ama başka hastaya yazmışsınız diyecek. Senin gibi gidemeyen yaşlılar da var. Kadın tümden önünü kesmiş ki bu iş yayilmasin herkes gelip ilaç talep etmesin
tarafından
Gidemeyen yaşlıların ayağına zaten kendileri gitmek zorundalar. Benim kimsem yok kaldı ki muhatap olacağım kimse de yok. Yanına bile sokmuyor kadın kapıdan kafayi uzatıp şunu yaz deyip çıkıp gidyorsun
0 oy
(13,671 puan) tarafından
Doğru olanı yapıyorlar canım ben ebemle abla kardeş gibi oldum ona rağmen bı şey olduğunda gelmen gerekiyor doktorla görüşmen gerekiyor diyor
tarafından
İyide bacım. Yasak üstüne yasak geliyor cidden kimsem yok bıracak kendisi biliyor doğum için bile memlekete gidiyorum. Şöyle 5 dk birakayim da markete gideyim desem o bile yol yani. Ben bu ilacı yazdırdim sadece yaptığına sinir oldum. Zor da olmasam zaten neden böyle bişey isteyelim ki. Ha birde normal zamanda olsak.
(13,671 puan) tarafından
Onlarında uyması gereken kurallar var canım ellerinde olsa onlarda evden ilaç yazarlardı
tarafından
Yazan yazıyor ben yazdırdım zaten ilacı da sizinkiler né yapıyor onu merak ettim
(13,671 puan) tarafından
Benimkiler de asla yazmıyor
0 oy
tarafından
Çocuğu götürmek zorundasın o doktorun öyle yaptığı bi yakalansa mesleğinden bile olur 
tarafından
Çocuğu bu durumda götürmek zorunda değilim . 1. Si yasak var 2. Si kronik hastalık durumda şuan
tarafından
O doktor da ilaç yazmak zorunda deil ozman
0 oy
(990 puan) tarafından
Aysun hanım günaydın  dün eczaneye göndermiştim  alamamış reçete gormeden vermem demiş  bana bi magnezyum yazabilir mi feray hanim

Yazdım 39 dkka sonra e reçete kodu telime mesaj geldi gelmedi sanmış beni aradı vermek için. Mecbur yazacak geçmişinde o ilaç varsa. Millet dışarı çıkmayın diyor kadına bak
0 oy
(3,998 puan) tarafından
yani gidip yazdirmaniz gerekir diger turlusu yasak , haberlere bile cikti canim ,zahmetle alakasi yok gercekten . 
0 oy
tarafından
Benim de duzenli kullandigim kan ilacim var bittikce yazdiriyorm bi gun kendimi hic iyi hissetmedim ve hemsireye msj attim doktor bey yazabilir mi diye hep yaptigi biseydi yani ama gelmen gerekiyo dedi ve zor da olsa gitmistim
tarafından
Yasak döneminde mi oldu?
tarafından
1 ay kadar oldu benim
0 oy
(7,117 puan) tarafından
Doğru olanı yapmış doktor. Bizim ki de yazmazdi ki uzaktan ilaç yazdırmak olmaz zaten. Tabii doktor insiyatifine kalmış ama büyük çoğunluk hastayı görmeden yazmaz .
tarafından
Doğrusunu bende biliyorum ama bide durum var ya hani zor durumda olmak gibi. Yasak gibi salgın gibi çocukla hamile dışarı çıkmak gibi yüksek riskli bölgede olmak gibi yanına gidince içeri bile almiyor kapıdan içeri sokmuyor kafayı uzatıp ben geldim antibiyotik yazar misin deyip çıkıp gidecem bu yani olay
(7,117 puan) tarafından
Yine de hastayı görmek istiyorlar haklı olarak diyorum ben de. Yoksa anladım ne anlatmak istediğini .
0 oy
tarafından
Ben hamileyken bi iki kere boyle yaptirdim hemsiremiz vasitasiyla ilac yazdirdim yani çünkü hemsiremiz ve aile hekimimiz hamile oldugum icin gelmememi soylediler sonra artik boyle yazamicagini ben gitmesem bile esimin gidip yazdirmasi gerektiğini soylediler oyle yaptik biz seninde eşin gitsin cnm yazdırmaya 
tarafından
Eşim ağır sanayi de çalışıyor. Özellikle bu ara izin alma gibi bir durumu olmuyor.
0 oy
tarafından
Brn ariyorum tlf yaziyor gitmiyorum bile kod soyluyor eczaneden aliyom
tarafından
Valla herkes birkaç kişi dışında herkes kitabına uygun yapıyor herhalde bu işi :)
0 oy
(2,123 puan) tarafından
Dogru olanı yapmış doktor ayrıca universite hastaneleri mükemmel ben dogumumu orda yaptım kızımı gözüm kapalı teslim ederim 
(2,123 puan) tarafından
Hayır canım hangi hastaneden bahsediyosun bilmiyorum ama tertemiz ve bildigin degil aksine daha çok ilgililer tabi senin düşüncen bişey diyemiycem
tarafından
Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi bi araştır hastaneyi sonra konuşalım. İlgilerinden sorun yok ama biliyorum hastaneyi herkes şikayetçi ve pandemi döneminden öncede sürekli hastane enfeksiyondan kırılan bi hastane
(2,123 puan) tarafından
Heryer aynı olcak diye bişey yok gerilmenede gerek yok ayrıca trabzonda yaşamıyorum o yuzden bilemiycem dedim zaten
tarafından
Yok gerilmedim yanlış anladin dümdüz yazdım hastanenin durumunu
(2,123 puan) tarafından
Dedigim gibi her hastane bir olmuyo ben ankaradayım hacettepe hastanesi cidden dört dörtlük oranın hakkını yedirmek istemedim :)
0 oy
tarafından
Kayinvalidemler watsaptan mesaj atiyorlar ilaclarini onlarda yazip recetenin resmini atiyor sonra o receteyi kayinvalidem gil eczaneye atiyorlar ilac kendi geliyor doktorlari buraya gelmeyin buraya korona olup gelen cok sizede bulasir watsaptan ulasin bize demis kac aydir hic gitmiyorlar
tarafından
Normal olan da bu dönemde bu  bence ama karşıt görüş çok :)
0 oy
(17,093 puan) tarafından
Bizim aile hekimi muayeneye bile gitmeden telefonda istediğimizi yazıyordu sağolsun. Bir iki kez gelmeye gerek var mi diye sormuştum yok küçük bebeğin var gelme boşyere demişti.
0 oy
(1,325 puan) tarafından
Valla benim aile hekimim her vitmainim bittiignde mesaj attim . randevu bile almadan yazdi bana. Recete numaraisni da mesaj atti. Hamileyim. Hemde calsiiyordum. Aradigimda da yardimci oldu hep mesaj attiigmda da . ayrica senin gitmemen onun yararina bir hasta eksik gorur yazip gnderse recete numarasini ne var sanki. Anlayissiz.
0 oy
(772 puan) tarafından
Benimkinden Allah razı olsun yazardı yaa sonuçta durumumu anlattım ettim halden anlasa yazardı die düşünüorum 
0 oy
(6,396 puan) tarafından

Aile hekimimiz arkadasimiz hic boyle problemler yasamiyoruz:)

tarafından
Memlekette annemin kapı komsusu aile hekimi ona bile diyorum yazıyor :)) allah razı olsun ondan
(6,396 puan) tarafından
Aynn ne  olacak sanki gulcemalini mi gormek istemis anlamadim ☺
0 oy
(2,493 puan) tarafından
Asla ama asla yazmazdı. Bizim kasabada da kızarlardı doktora yazmıyor diye ama ben hak verirdim doktora.
0 oy
tarafından
Hamileligimin son ayiydi mide yanmasi ilacim bitmis 7 aydir her ay gidip aldigim.ilac. artik gidemeyince hemsireye mesaj attim yazamam dedi. O yuzden normal yaptiklari. Karnim burnumdaydi geri cevirdi. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 467 göst.
22 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 238 göst.
7 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hayatnur (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 442 göst.
2 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Svgidrmzz (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 903 göst.