+1 oy
1,055 göst.
Diğer kategorisinde (11,241 puan) tarafından
Kızlar sofrada ayrı tabakta mı yersiniz yoksa yemeği ortaya koyar aynı tabakta mı yersiniz 

Bizim köyde aynı tabaktan yenirdi şimdi ayrı tabaklar yapıyoruz herkes kendi önüne alıyor 

34 Cevaplar

0 oy
(94 puan) tarafından
En iyisi herkesin kendi ayrı tabagı olması ordan yemesi
(11,241 puan) tarafından
Aynen cnm
-Reklam-
0 oy
(16,876 puan) tarafından
Ayri tabak , kahvaltida bile servis tabagi koyarim herkes önüne alır. Birde ortaya koysam hepsini eşim yer ben ac kalırım. Salatayi ortaya koyarim ama bana bir kaşik bile kalmaz.
(11,241 puan) tarafından
Hahaha canım ya :)) biraz fazla yap kız salatayı
(16,876 puan) tarafından
Kiz koca  bir tabak yaparım. Normalde 4 kişilik aileyi doyurur o salata ama bana yetmez ne hikmetse.
(11,241 puan) tarafından
Ahahah bidahasında daha fazla yap cnm
Güzel yapıyorsun demekki adm beğenip yiyor
0 oy
tarafından
Ailemin evinde sulu yemek dışında herşey ortadaki tabakta ye ir sadece aile için geçerli ama ben öyle alıştım eşimin ailesi herşeyi ayrı tabakta yer ben çok zorlandım bide sürekli ayağa kalkıp yemek dolduruyorum ve ben sofradan kalkınca bir daha oturup yemek yiyemezdim canım çekmezdi şimdi eşimle ikimiz tekiz sulu yemekleri hariç hepsini ortaya koyarım yeriz beraber 
(11,241 puan) tarafından
Heh bizimki de öyle oldu biz aynı yerdik eşim gil ayrı yer alıştım bende ama
tarafından
Zor oldu ama bende alıştım
0 oy
(5,908 puan) tarafından
Hersey ayri tabaktadir meyvesine kadar ama esimin ailesi meyveyi ayri tabaklara koymuolar bende oyle yapmaya basladim meyveyi tek servis seklinde koyuyom annemler hep ayri ayri koyarlardi
(11,241 puan) tarafından
Ne güzel cnm ya
0 oy
(1,169 puan) tarafından
Evlenmeden önce konyada ortaya koyulurdu yemek herkes yerdi çok güzeldi. Evlendim burda herkes ayrı tabaktan yiyor. Ben ortadan yiyemem herkesin yediğinden demiş herkes. Ortadan yemek sünnettir berekettir. Neden artık hiç bişeyin bereketi kalmadığı anlaşılıyor. 
(11,241 puan) tarafından
Aynen konyada öyledir bende yakınım oraya aynı tabaktan yerdik eşim tarafı ayrı tabak yapıyor alıştım bende
(1,169 puan) tarafından
Evet geleneği hiç değişmedi oranın. Ben ilk başta alışamadım kalk otur sürekli ama artık alıştım
(3,074 puan) tarafından
Peygamberimizin yemekle ilgili bir süru sünneti var..sirf ortadan yemedik diye mi bereketsiz olduk anlamadım..
0 oy
(426 puan) tarafından
Benim soframda yemek tabağı ile çorba kasesi bile ayrıdır annemden böyle gördüğüm için belki de eşim ilk evlendiğimizde ne gerek var kaseye diyordu şimdi kendi sofra kurduğu zaman bile kaseyi koyar :) 
(11,241 puan) tarafından
Benim de. Yemek kase falan ayrı olur cnm da köyde öyle değildi
0 oy
(5,561 puan) tarafından
Yemeğe göre değişiyor mesela salatayı kendi tabağımızda yemeyi hiç sevmiyoruz genelde ortada olur ordan yeriz. Onun dışında hemen hemen her yemeği ayri tabakta yeriz.
(11,241 puan) tarafından
Aynı cnm bende öyle yapıyorum salata ortada olur
0 oy
(610 puan) tarafından
Yemekler ayri olur ama yogurt salata gibi seyler ortak 
(11,241 puan) tarafından
Aynı cnm
0 oy
(66 puan) tarafından
Aslında sünnet olan ortadan yemek hem yemek de bereketli oluyor ama şuan öyle alişilmis herkes ayrı yiyor
(11,241 puan) tarafından
Benim annem gilde aynı yenir cnm
0 oy
tarafından

Benim ailemin restoranı var biz yıllarca ayrı tabaklarda yedik öyle alıştık. Kayınvalidem ortak koyuyor ortaya o kadar zorlanıyorum ki bazen yiyemiyorum bile ayıp olacak diye birşeyde diyemiyorum. Herkes kaşığını ağzına sokuyor tekrar yemeğe sokuyor hiç hijyenik değil.

Hatta bir keresinde kalan artık çorbayı tencereye boşalttığını gördüm :(

(11,241 puan) tarafından
Ayyy. Öyle de olmaz yaaa
0 oy
(580 puan) tarafından
Salata falan ortada olur ama diğer her şey ayrı olur bizde 
(11,241 puan) tarafından
Aynı yapıyorum bende cnm
0 oy
(463 puan) tarafından
Herkesin tabagi ayri cnm hic ayni tabaktan yemeyiz
(11,241 puan) tarafından
Anladım cnm teşekkür ederm
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Tabi ki ayrı tabak cnm..agzima sokup cikardigim kaşığı bidaha sokcam baskasi da ordan yicek..bn igrenirim bna gore degil..
(11,241 puan) tarafından
Anladım cnm
0 oy
tarafından
Biz hep aynı tabaktan yeriz ailemle Müslümanın artığı Müslümana şifadır diye düşünerek ama eşimin ailesi ayrı tabaktan yiyo önceden onlar da aynı tabaktan yerdi şimdi böyle yiyorlar o yüzden biz de şimdi ayrı tabak yapıyoruz

İlgili sorular

+5 oy
32 cevap 848 göst.
22 Mart 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,279 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 401 göst.
0 oy
5 cevap 429 göst.
26 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Vesile hakan (845 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 779 göst.
19 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Eslo (800 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,464,554 soru

24,003,772 cevap

327,497 kullanıcı

...