0 oy
486 göst.
Diğer kategorisinde (3,135 puan) tarafından
Ya kızlar, kızım 10 aylık çok sık pişik oluyor. Arko krem kullanıyorum çok iyi geliyor en fazla ikinci sürmede düzeliyor ama neden çok çabuk pişik oluyır onu çözemedim. İki üç günde bir olur çok nadir 1 hafta pişik olmadığına denk gelirim. Son iki aydır bu şekilde. Afedersiniz altına yaptığı gibi açarım hatta gün içinde iki kere ılık suyla da yıkarım. 

Bu şekilde olan var mı

12 Cevaplar

0 oy
(3,074 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Yediği besinlerden olabilir mi peki..mesela mandalina,portakal vs.asidik besinler pisik yapar..mesele bnm ogluma simit de pisik yapiyo yani susam..onun disinda bn sebamed kullaniyirum hic pisik olmuyo cok nadir yani o da biraz fazla süryom geciyo
(3,135 puan) tarafından
Mandalina sıkıp suyunu içiriyorum. Ondan olabilir asitli olduğu için. Bundan sonra onu takip edeyim bi ondan mı değil mi diye. Sebamedi de deneyeyim. Bu zamana kadar arko kullandım çok iyi geliyor başka krem kullanmadım hiç.
Çok teşekkür ederim canım
(3,074 puan) tarafından
Muhtemelen mandalina yapiyo cnm asidik cnku..limon da yapar mesela..belli bi süre verme bnce gözlemle..arko iyiyse degistrme sen bilirsin tabi..bn de hep sebamed kullandim pisik onleyici o zatn..olmasini engelliyo..
(3,135 puan) tarafından
Mandalina ihtimali yüksek birde birkaç arkadaş dişten dolayı olabilir demişti o da yüksek ihtimal. Birde üşütmüştü biraz nane limon kaynatıp verdim hepsi karışınca demek ki oluyor
(3,074 puan) tarafından
Bütün asidikleri almis minnak cnm üst üste gelmis cok..dis de kimisinde pisik yapiyo aynen..ama tahminimce sennki yediklerinden
(3,135 puan) tarafından
Aynen asidikleri verdim ama aynı gün içerisinde mandalina verdiysem gündüz. Gece de nane limon veriyordum veya birsonraki gün. Büyük ihtimalle yediklerinden oluyor
-Reklam-
+1 oy
(1,013 puan) tarafından
Poposu cok hassas demek ki
(3,135 puan) tarafından
Galiba öyle ama önce böyle değildi sonradan oldu
+1 oy
tarafından
Dişten ilaç kullanıyorsanız ondan ek gıdadan tuvaleti asitli oluyorsa pişik yapar 
(3,135 puan) tarafından
Emzirmiyorum benden geçmez.
Diş hiç aklıma gelmemişti bi arkadaşta dişten olur demiş.
Annem  de idrarı asitlidir demişti ama asitliyse daha önce neden olmuyordu ki
tarafından
Pişik için hametan kullanıyorum ben birde ona bakın isterseniz gün içindede sık sık hava alsın bezini değişticeğiniz zaman hemen kapatmayın bezden kaybaklıda olabilir
(3,135 puan) tarafından
Aslında hemen kapatıyorum hava almıyor ama poposunu yıkadığım zaman bir iki dk açık bırakıyorum ama sürekli değil
tarafından
Sık sık hava aldırın o zaman pişik yarı yarıya iniyor birde nemli kapatmayın altını
(3,135 puan) tarafından
Hava aldırırım artık her bezini değiştirdiğimde. Kapatana kadar nemi kalmıyor kuruyor  bundan sonra daha dikkatli olacam inşallah artık olmaz
+1 oy
(5,908 puan) tarafından
Yediklerinden olabilir enfeksiyon olabilir
(3,135 puan) tarafından
7 buçuk aylıkken sütten kestim emmiyor kızım. Enfeksiyonu hiç düşünmedim virüs korkusundan doktora da götüremiyorum
(5,908 puan) tarafından
Kndi yediklerinden olabilir canim
(3,135 puan) tarafından
Olabilir canım. Çok teşekkür ederim
+1 oy
(3,209 puan) tarafından
Mandalina veriyor musun bebeğine?
(3,135 puan) tarafından
Aynen valla bende sevindim :)
(3,135 puan) tarafından
Bu arada çok teşekkür ederim ilginiz için
(3,209 puan) tarafından
Ben ilk tarhabasını aklım sıra beslesin diye biraz katı kıvamlı yapmıştım ne bileyim öyle olacağını ihtimal de vermedim. Sonra sulu yapmaya başlayınca tekrar etmedi.
(3,209 puan) tarafından
Sağlıkla büyüsün kuzucuk :)
(3,135 puan) tarafından
Çok katı da değil sıvı da değil normal dozda yapıyorum.
Amin inşallah bütün bebekler sağlıkla büyüsün hiç hastalanmasınlar :)
+1 oy
(163,559 puan) tarafından
Sudocrem kullaniyom her bez degismeden snr daha hic pisik olmadi kuzey
(3,135 puan) tarafından
Maşallah kuzeyciğe :) inşallah bundan sonra da hiç olmaz.
Ayy bi kere sudocrem alacaktım eltim çok bilmişlik tasladı o krem kullanılır mı mahvedersin kızı dedi almadım.
(163,559 puan) tarafından
Sudocrem en iyi pişik kremlerinden biri bacim al asla pisman olmazsin
(3,135 puan) tarafından
Karantinamız bitsin alalım canım
+1 oy
(54,193 puan) tarafından
islak mendili.yikada.kullan canim
(3,135 puan) tarafından
Öyle deneyeyim canım. Ondan olabilir diyr düşündüm ama  Ama 10 aydır sürekli aynı ıslak mendili kullanıyorum.
(54,193 puan) tarafından
ek gida da etkiliyor bez islak mendil diste canim hepsine dikkat et
(3,135 puan) tarafından
Bunların etkilediğini bilmiyordum dikkat ederim bundan sonra hepsine. Tek aklıma gelen idararı asitlidir ondan olabilir düşüncesiydi
(54,193 puan) tarafından
bizimde cildi hassas islak mendili yikamazsam hemen pisik yapiyor canim
(3,135 puan) tarafından
Ciltlerinin çok hassas olması kötü birşey
0 oy
(577 puan) tarafından
Islak mendil kullanıyormuş in canim
(3,135 puan) tarafından
Evet ama sürekli aynı markayı kullanıyorum hiç değiştirmedim.
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Yedikleri den dolayı olabilir salçalı ya da baharatlı yiyorsa ya da diş çıkarma dönemi de olabilir
(3,135 puan) tarafından
Bebeğime salçalı veya baharatlı birşey vermiyorum kullansam da  kuru nane tek kullanırım.
Emzirmiyorum bebeğimi 2 aydan fazla oldu
0 oy
(30,261 puan) tarafından

Dişten dolayı ve yediklerinden dolayıda oluyorr

(3,135 puan) tarafından
Aynen canım olma ihtimali çok yüksek. Bunlar aklıma gelmemişti birkaç arkadaş söyledikten sonra düşündüm etkisi yüksek
0 oy
tarafından
Islak mendil yıkayıp kullan canım, havalan dır altını sürekli zeytinyağlı sabunla yıka altını bide, geçmiş olsun 
(3,135 puan) tarafından
Islak mendili yıkayıp kullanacam artık ya da mümkün mertebe kullanmayı azaltacam. Poposunu yıkadığım zaman zeytinyağlı sabunla yıkıyorum sıvı sabunu kullanmak istemiyorum. Çok teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 92 göst.
0 oy
7 cevap 348 göst.
8 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Siyah.incii (1,570 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 82 göst.
4 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ayca6273 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 435 göst.
10 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Damla berna (2,675 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,184 soru

24,179,436 cevap

336,261 kullanıcı

...