0 oy
681 göst.
Diğer kategorisinde (18,460 puan) tarafından
Burda daha önce 2 ya da 3 kere bez hakkında post açtım. Ve karsilastigim yorumlardan bazıları örnek verecek olursam " aaa ben benim bebegim 5 aylik 4 numara kullanıyorum sen 9 aylik oğluna nasıl 4 numara kullaniyorsun?" Vb yorumlar idi. Arkadaşlar herkesin bebeği aynı kiloda değil ya da ayni boyda değil. Mesele sizin bebeğinizin boyu kısadır ve aldığı kilolar enine doğru gidiyorsa 5 aylıkken 4 numara bez kullanmanız normaldir. Ama benim Oğlum uzun boyludur ama enine doğru zayıf duruyordur o zaman 9 aylik iken 4 numara bez bize tam oluyor. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Bunu sadece benim postumda değil bez hakkında post açan herkese bu yorum 1 kez yapılmıştır. 

21 Cevaplar

+2 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Katiliyorum emine benim kizim 6 bucuk aylik olacak 2  numara dar oluyo 3  numara cok pot duruyo 

Cevremde hep.diyolar küçük bagliyon ben 4  numara bagliyom vs vs ya her bebek.bir değil 3 bile cok.pot duruyo

(18,460 puan) tarafından
Evet ya benim kizimda öyleydi. Cılız bir şeydi 2 küçük 3 büyük olurdu
-Reklam-
+3 oy
(30,101 puan) tarafından

Anlamadigim su neden açıklama gereği duyuyorsun ki ?

Her anne bunun farkındadır diye düşünüyorum. Takılmayın böyle seylere.

(18,460 puan) tarafından
Kiz takildigimdan değil ki. Geçen post açmıştım bunu da açacaktım şimdi aklıma geldi :D . Ama demek ki bazıları bunun farkında değil.
(30,101 puan) tarafından
Bos ver ya amanniyy
+2 oy
(4,234 puan) tarafından
Evet benim oglum 10 aylik 9 kilo 700 gram ve biz 4 numara bez kullaniyoruz oglumun boyu uzun bunu bana da cok kez soyleyen olmustu hâla 4 numarami kullaniyosun diye☺
(18,460 puan) tarafından
Işte bana da böyle diyenler var ama anlatamıyorum derdimi bari buraya anlatim dedim :D
(4,234 puan) tarafından
Amaan valla bosver salla gitsin benim ogluma şu halde hic buyumuyo ayni duruyo diyorlar daha ne olacaksa doktora goturuyoruz gelisimi herseyi cok guzel koye gidiyoruz hic buyumuyo bu cocuk herkes dr dan daha iyi biliyo ☺☺
+1 oy
(25,178 puan) tarafından
Ben yazdım sana öyle ama herhangi bir art niyetle değil kullandığım bez ve kalıbına göre yazdım hatta kalıba göre değişiyor demek ki bezler dedim. 
(18,460 puan) tarafından
Kuzum yanlış anlama ben bu postu sadece açıklamak için yazdım. Yoksa bana kim öyle demiş falan hatırlamıyorum. Ya da gönderme yapıyorum gibi algılanmasın ❤
(25,178 puan) tarafından
Yok yani bu bilmemekten değil bezin üstünde yazan kilolarla bebeğe kullanılan bezler uyumlu olmuyor öyle olsaydı biz hala 3 numara kullanıyor olurduk yani. Bazılaeı atar gider yapıyo ama asıl bilmeyen onlar :)
(18,460 puan) tarafından
Evet bezin üstündeki kiloyla bizim bebeler orantılı değil.
0 oy
(3,238 puan) tarafından
Her bebeğin gelişiminin bir olmadığını bilen kişi zaten böyle bir yorum yapmaz zaten canım 
(18,460 puan) tarafından
E demek ki bazıları yeni anne tam anlamıyor canım bende acikliyim dedim
(3,238 puan) tarafından
Sen anlatsan da anlamaz onlar :)
0 oy
(3,549 puan) tarafından
aynen öyle canım benim oğlum 1 yaşında ve ben hala 4 numara bez kullanıyorum elimdeki son paketi de bitirdikten sonra 4 artı Prima beze geçmeyi düşünüyorum ama benim oğlum uzun boylu kilosu da azımsanacak bir kilo değil 10 kilo 300 gram gayet iyi ama boyu uzun olduğu için kilosunu fazla göstermiyor aynı şekilde bir arkadaşımın çocuğu var onun çocuğunun kilosu da hemen hemen benimki ile aynı ama onunkinin boyu kısa olduğu için eline kilo alıyor karın ve bacak çevresi geniş olduğu için o çoktan 4 artıyı kullanmaya başladı bile her çocuğun gelişimi bir değildir
0 oy
tarafından
Aynen ya sacmaliyolar sanki biz bilmiyoruz çocuğumiza hangi bez oluyo bel bölgesi ve bacaklarina gore kilosuna gore aliniyo 
0 oy
(45,021 puan) tarafından

Amaaaan bosver burdaki hic biseyi takma;)

0 oy
(2,241 puan) tarafından
canim niye acikliyonki benim kizim 19 aylik olcak 4numara kullaniyorum kilosu normal ama boyu uzun 4 numara oluyo yani :) yegenime de 2bucuk yasinda 4numara kullaniyolar 
0 oy
tarafından
Canım ne takılacaz ya bunlara benim kızım 18 aylık ben hala 4 numara kullanıyorum 5 numara alsam olur mu olur ama 4 numarada küçük gelmiyor içerik açısından adet fazlalığından dolayı daha geçmek istemiyorum 5 numaraya bunlar karşılaştırılacak şeyler değil 
0 oy
tarafından
Benim kızım 1.5 yaşında 4  no bez kullanıyoruz fındık kadar kıçı var ")) 
0 oy
(163,325 puan) tarafından
Kime kizdin bacim sen
(18,460 puan) tarafından
Kimseye kızmadım canım sadece öyle anlattım  :D
0 oy
(5,908 puan) tarafından
Valla benimki 6aylik sleepy kullanioz 4 numara guzel.oluor ama cok iz yaptigi icin 5 aliom buyuk oluor biraz ama olsun herkesin bebegi farkli her bez ayni olmuor bide
(18,460 puan) tarafından
Evet bezler farklı oluyor bebeklerin kilolarında değişiklik oluyor. Bide sleppey nin 4+ bezi yok mu canım. 5 büyük geliyorsa onu al kullan
(5,908 puan) tarafından
4e geri gececem canim ya buyuk kullanmak iyi degilmis
0 oy
(5,397 puan) tarafından
O zaman ben yeni doğan bebeğime kaç numara alayım veya 1 numara olandan kaçli  paket almalıyım 
(18,460 puan) tarafından
Kuzum o da bebeğin doğacağı kiloya bağlı. Mesela benim kızım 2970 gram doğdu 1 numara bez bayağı büyük geliyordu. Bende 0 numara prematüre bez aldırdım. Kızıma nerdeyse 2 buçuk ay 1 numara bez kullandım. Ama Oğlum da 4250 gram doğdu 120 li bez aldım onu bitirdim 2 numara geçtim hemen
(5,397 puan) tarafından
Anladım canım o zaman ben kiloya göre alırım teşekkürler ❤
0 oy
tarafından
Oglum 4 aylik oldugundan beri 5 kullaniyoduk bu ay 4 aldim cunku zayifladi ve boyu uzadi her bebek ayrı
(18,460 puan) tarafından
Genelde erkekler kiloyu boyuna veriyor zaten
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Benim kızım 17 aylık ben hala Bim in 4 numarasını kullanıyorum büyük bile oluyor 
(18,460 puan) tarafından
Benin kızım da 22 aylık 4+ kullanıyorum
(1,309 puan) tarafından
Her çocuk farklı oluyor işte
0 oy
(1,805 puan) tarafından
Aslinda kilodan ziyade her bezin  kalıbı da farklı mesela biçok kisi sleppy kullanio sleepy 3 numara ile prima 2 numara ayni boyutta bicok bez böyle boyut farki var
(18,460 puan) tarafından
Evet bezden beze kalıplarda fark ediyor
0 oy
tarafından

Bombe söylüyorum:)

Benim oğlum 17 aylık hala 4 numara kullanıyorum:)

0 oy
(7,436 puan) tarafından
Bende yorum yapmıştım sana o gün ama elestirmek için falan değil fikir sunarak yazmistim sen aciklamani yaptın zaten 
(18,460 puan) tarafından
Kim ne yorum yaptı hatırlamıyorum. Ben bu postu sadece aciklik getirmek için açtım. Gönderme yapmak için değil canım
0 oy
(53,842 puan) tarafından
☺️☺️aa ben 5 numara kullaniyorum ☺️☺️

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 101 göst.
0 oy
3 cevap 109 göst.
0 oy
1 cevap 92 göst.

Kategoriler

1,468,296 soru