0 oy
1,034 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (381 puan) tarafından
Iyı geceler kızlar. Ben 3 yıl bırlık oturdum 2 bekar genç kaynım vardı. Bazen cocugumu musaıt degılken Emzırmek zorunda kaldım. Musaıt degılken demek ıstedıgımı anlatabildim ınsalalh. Ağlıyordu mama kullanmıyordum ve o an mecbur veriyordum. Yanı cok kez basıma geldı. Hıc o sekılde emziren var mı merak ettim. Bı de cocuk ıcın bı sorun teşkil edermı. Bı defa pis sut emen çocuk asi hayırsız olur dıye duydum kafama takıldı bu gece. Bılen var mı aslı varmı bu soylentının acaba

15 Cevaplar

0 oy
(79 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Gusül abdestsiz çocuk emzirilir mi? Eğer cünüpken emzirilmişse günah mıdır, kefareti var mıdır?

Cünüplük hali, Allah’tan korkan bir mü’minin bilerek sürdürmemesi gereken bir haldir. Ancak, bayanların özel halleri böyle değildir; onların durumunu cünüplükle aynı tutmuyoruz. Cünüplük halinde haram olan namaz kılmak, Kur’an okuyup tutmak, Kâ’be’yi tavaf etmektir. Çocuk emzirilmesinin hiçbir sakıncası yoktur. Allah yardımcımız olsun.

-Reklam-
+1 oy
(392 puan) tarafından
Müsait değilken yani abdestsiz mi demek istiyorsun?. Peki sana soru yabancılar hiç abdest almiyor o zaman onların evlatlarının hepsi hayırsız mı? Böyle şeylere inanmayın. Temiz olmak elbette herzaman iyidir ancak bebek açsa dur duş alayim da öyle emzireyim diyemezsin bu hangi vicdana sığar. Bence takmayın böyle şeyleri niye hayırsız olsun nasıl yetiştirirsen öyle olur emin ol. Çocuklar ailelerinin yansımasıdır. 
(381 puan) tarafından
Bendr ınanmadım zaten. Duydugum seyı yazdım sadece. Zaten elımızde olsa kımse o durumda emzırmek ıstemz. Paylaşmak ıstedım.
0 oy
(2,033 puan) tarafından
Bende öyle çok duydum bazen gece duş alamıyprum sabaha kalıyo kafayı yiyorum o söylentiler dıydukça
0 oy
(3,153 puan) tarafından
Gögsnü yıkayıp emzir abdest alamazsan 
0 oy
(450 puan) tarafından
Ben şöyle biliyorum canım eğer acilse göğsünü yikapyip verebilirsin ama sonrasnda yıkanmak şart yani evlat hayırsız olur fln demek hiç duymadım bide banyo birmi
(381 puan) tarafından
Evet bırdı. Bıde tuvalet banyo bırdı. Mecnur herkesın uyumasını beklıyordım. Kayınlarım genc tı bazen sabaha kadar uyanık teldeydıler. Sımdı ayrıyım cok sukur.
(450 puan) tarafından
Ayy zor geçmiş seninkide ya ben 3yil oldu hala birliktrym banyom ayrı ama sıkıldım artık
(381 puan) tarafından
Sende kendı evıne cıkarsın Insalalh. Ama ınan ona sukur et.
(450 puan) tarafından
Neye sukredim
(381 puan) tarafından
Banyonun ayrı olmasına. Benkı gıbı olsaydı daha cok sıkıntı olurdu sana
0 oy
(5,372 puan) tarafından
Evet bi kaç kez oldu mecbur kalıyosun ağlıyo çocuk göğsünü yıka derler ben öyle yaptım Allah affetsin 
0 oy
tarafından

3 kez elinle gogsnu yikayip ver 

0 oy
tarafından
Pis süt emzirmek iyi değil canım bütün lanet insanlara pis süt emmiş lafıda buradan gelir herşeyi abdestli yapmak en güzeli bende birlik oturdum çok zor biliyorum ama mama ver ondan daha iyi muhtelif zamanlarda 
(381 puan) tarafından
Mama fln içmiyor. Biberon emzik te almıyor. Yanı almıyordu sımdı buyudu 1 bucuk yasında
(3,104 puan) tarafından
Dinen her hangi bir dayanağı yok soylediginizin. Gusletmesi gereken kişi gusülden once yemek de yapabilir bebegini de emzirebilir temizlik de yapabilir. Sadece bir namaz vaktinizi geçirmemesi gerekiyor. Ayrıca pis süt demek bence çok saçma. O zaman adetliyken de emzirmeyelim bir hafta mama verelim. Sonra bebeklerimiz emmeyi bıraksın. Anne sutunden mahrum kalsin.
tarafından
düzenlendi
Adetliyken bu bizim elimizde değil ama keyfe keder yapılan şeyler bizim kontrolümüz altında olması lazım mesela öyle bişey var anne önceden sağıp bırakacak sütünü onlar evli bir çift banyo elbette yapacaklar bunu kimsede yadırgayamaz zaten bir abdest almak insanın 5 dakikasını almıyor hemen işini halledip çıkıyorsun dini dayanağı şudur  temizliğin imandan gelmesi sizin içiniz rahat edecekse cenabet cenabet yemek yapmaya temizlik yapmaya çocuğu pis bir bedenle beslemeye benim tabiki diyecek lafım yok iyi geceler
(3,104 puan) tarafından
Emziren anne herşeyi önceden bu kadar ayarlayamaz. Napacak o zaman ağlayan bebeği bırakıp duşa mı girsin yada anne sütü varken mama mı versin. Mama zehir değil tabiki ama anne sütü varken niye el kadar bebeği ağlatıp bekletsin.  Elimizde olan nedene gelince de aynı şekilde bir namaz vakti gecirmeden abdest almak gerekiyor. Ama makbul olan en kısa sürede almak daha mantıklı. Benim anlatmak istediğim. Abdestsiz olunca anne sütü pis olmuyor. Hangi ayette yada hadisde yazıyor söylediğiniz. Cenabetken cocuk emzirmek doğru değil yada çocuğun ahlakını etkiliyor diye bir hadis mi var ayet mi var.  Kendi adima konuşayım sizin gibi düşünsem esimden uzak dururum.  Sonuçta benim ve esimin keyfi için el kadar bebeğin bekletilmesini doğru bulmazdim. Temizlik ve yemek tabiki yapmıyorm ama söz konusu bebeğim olunca herşeyden önce onun ihtiyacını karşılarım. Size de iyi geceler
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Açıkçası bana saçma geliyor o düşünce. Çocuk ağlıyorsa öylece bırakıp banyoya gidemeyiz. Gusülsüzken emdi diye hayirsiz olacaksa o zaman adet zamanı da gusülsüz oluyoruz. Bide lutfen o durumdaki sutune pis deme canım. Bebeğinin rızkı o. 
(381 puan) tarafından
Ne bılım kız oyle demısler sımdıye dek bende oyle dedım.
tarafından
Bana da saçma ve korkutucu geliyor. Sürekli zaten bebek sonrası bişey mi olacak korkusuyla geçiyor böyle şeyler daha da korkutuyor. Öyleyse müslüman olmayan herkesin çocuğunun asi, pislik olması gerekiyor.
(3,104 puan) tarafından
Dinen her hangi bir dayanağı yok ki. Kadın abdestsiz yemek de yapar temizlik de önemli olan bir namaz vaktini gecmemesi. Asıl yanlış olan bebeğin rızkına Allah'ın verdiği öylesine faydalı anne sütüne pis demek.  Hiç anne sütü pis olabilir mi ya.
0 oy
(6,920 puan) tarafından
Bilmiyorum bn hiç o riske girmedim babası baktı emzirmedm işimi hallettim.cok korkarım helal süt olsun diye vebaline girmeyim diye.

Bnm bildiğim iki ezan vakitleri arasındaki süreden fazla o şekil duramazsin çok günah bir de o kadar durup geceden mesela sabaha durup emzirdiginizi düşünür isek günah olması gerek
(381 puan) tarafından
O zman lar bırlık tım. Bıde tuvalet banyo bırdı. Mecnur herkesın uyumasını beklıyordım. Kayınlarım genc tı bazen sabaha kadar uyanık teldeydıler. Sımdı ayrıyım cok sukur.
(6,920 puan) tarafından
Hayırlı hayırsız kısmı biraz saçma öyle bir şey yoktur sadece günah olmuş olabilir Sabaha kadar durduğun için ona da ne diyim bilemedim beraber oturunca da eşinle kardeş değilsin sonuç da herkes biliyor mecbur gidip duşunu alacan onu düşünen birlik oturtmasn.
0 oy
(305 puan) tarafından
Eğer çocuk catlamasina  agliyorsa göğsünü yıkayıp verebilirsin ama eşin  biraz idare edebilirse abdest alıp emzirmek en güzeli söylentilere de inanma çocuğun hayırlı olup olmayacağı tamamen aileden alacağı dini eğitimle alakalı 
(381 puan) tarafından
Cocuk sımdı 1 bucuk yasında. Evı mıde ayırdım cok sukur. Ilk zamanlar oyle durumlar yasadım. Oldu bıttı artık. Ama bugun takıldı kafama nedense
(305 puan) tarafından
Bence oyleyken emzirmeyen kadın yoktur :)
0 oy
(664 puan) tarafından
Cnm oyle bi durumda anne bebegn suratına bile bakamazmıs o an baba ilgilenmeliymis ben böyle duydum ve bu şekilde yapmaya çalısirz o an esip gider sallar vs afedersinz ama ben iliskiden once emziriyorum en az 1 saat emmesine gerek kalmiyo e 1 saatte de işim bitiyo zaten ayrica bu durumu bi arkdasim yaşamış alt katta kaynanasi varmş çocuk çok aglaycinca cıkip gelirmis hemen oda aglmasin musait dglken çok emzirmis ne kadar dogru ne kadar yanliş biz bilemyiz tabi ama onun çocugu gercekten cok aksi 4 yasinda daha yeni kendini anltamaya basladi 1 senedir krese gdyo ilk zamanlar kreş bile istemedi hç durmuyodu hep aksiydi ben o duruma bagladim aklima direk o konu gelmisti dedgm gbi ne kadar dogru ne kadar yanlis ben bilemem bu benm duşuncem inslh senin cocugunda bi aksilik falan olmaz kadiniz mecbur kalıp yaptigmz çok şey olabilir
(95 puan) tarafından
Anne bebeğin suratına bile bakamaz mis mi . Yu.hhhh diyorum artık daha başka bir şey demiyorum cahillikte değil bu kör cahillik..adam da abdestsiz baba bakınca bir şey olmuyor ama anne bakamaz yasak.ya böyle uyduruk konuşanların kellesini koparacaksin direk . Emziremez denilmesi belki doğrudur ama bu kadar da değil ya inanmayın şunlara sizde.cocukta şımarık yetiştirilmiş belli ki
(664 puan) tarafından
Çocuk şımarık yetiştirilmiş derken ? Evet cahillik olabilr ilk evlendigimde bundan başka bisey duymadigim icin bu şekilde devam etti
(95 puan) tarafından
Hiç durmuyor çok aksi diyorsun ya canım bahsettiğim çocukla alakalı . Biri kişiliği o yöndedir biraz da yetiştirilme tarzı yanlış olunca aksilige huysuzluga evrilmiştir çocuk . Onu demek istedim.
(664 puan) tarafından
Evet olabilir cnm ama inanki hç şimartma yok ve o cocuk gerçekten aksi arkdasim mecbur kalmis ama anlatmasina gore 1 degl 2 degl kç defa o şekilde emzirmiş benm aklimada o geldi
(95 puan) tarafından
Olabilir cnm blki sonuçta abdestsiz emiyor kıl fln da koparilmz ya hani
0 oy
(14,201 puan) tarafından
Göğsümü 3 kez yıkayıp vermiştim bir kere denk geldi inşallah birsey olmaz 
0 oy
(95 puan) tarafından
Sadece birlik oturunca değil ayriykende denk geliyor canım.. bebek ağlıyor koşup gidiyorsun mecbur babada durmuyor ağlıyor yirtiniyor resmen belli ki emmek istiyor.. namaz abdesti al emzir hiç bir şey olmaz . Onu da yapamiyorsan göğsünü yıka emzir.
0 oy
tarafından
Öyle bişey olmadı ama Allah her halini görüyor biliyor. Elinde olsa yapmazdınsa sorun yok 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 219 göst.
8 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,298 soru

24,109,517 cevap

332,889 kullanıcı

...