0 oy
653 göst.
Diğer kategorisinde (580 puan) tarafından
Sabah 1 bardak süt içti ardından 1 dilim kek biraz peynir 5 6 tane patates kızartması 

Öğlen yayla çorba 1 bucuk kepçe 

Ara olarak küçük bir muz vercem 

Akşam 3 kaşık kuru fasulye 2 kaşık bulgur pilavı 

Yatmadan da sütlaç 

Sizce çok mu mama vermiyorum artık oğluma kilosu iyi yemesi de güzel ama her gece kalkıyor artık o kadar yoruldum ki acıkıyor mu acaba diye düşünüyorum. Geceleri hiçbir şey vermemek için direniyorum ama sürekli uyanıyor ne yapsam bu konuda da fikir verirseniz bana çok sevinirim suan 18 aylık 

12 Cevaplar

+1 oy
(25,177 puan) tarafından
3 kaşık 2 kaşık hesabı yapma bence ver ne kadar yerse yesin 2 kaşık pilav 1 bucuk yasında cocuga az
(580 puan) tarafından
Bazen o kadar yiyor bazen dahasını istiyor isterse devam ediyoruz ben örnek Bi menü yazdım sadece bazen o kadarı bile yemiyor mesela
-Reklam-
+1 oy
(357 puan) tarafından
Canim az geldi bana buyuk bi bebek olmus artik 2 kasik pilav 3 kasik kuru fasulye az degil mi 2 kasik hemen biter yedigini bile anlamaz
(580 puan) tarafından
Evet miktarlarını arttırmak lazım galiba
(357 puan) tarafından
Aynen canim masallah afiyet olsun tatlisa
(580 puan) tarafından
Teşekkür ederiz sağolun
0 oy
(30,065 puan) tarafından

Gayet güzel beslenmesi .

Gece süt icmezmi ver icsin

(580 puan) tarafından
Gece beslenmesine gerek yok dedi doktoru o yüzden vermiyorum geceleri
0 oy
tarafından
Az bence canım yetersiz gelir ona 
(580 puan) tarafından
Yediklerini miktarını arttırmak lazım o zaman
tarafından
Aynen ya miktar arttır yada aralarda başka şeylerde yedir kuzum senin bebişin büyümüş gece kalkmamasi gerekiyor aslında belkide doymadigi için kalkıyor yada acikiyor istersen gece süt içir biberon alıyorsa yada uyku saatine yakın yemeğini yedir
(580 puan) tarafından
Uyutmadan önce veriyorum işte bir şeyler ama gece mutlaka kalkıyor yine gece bir şeyler versem yer biliyorum sadece doktor gece beslenmesi gerekmez dediği için kestim geceyi
0 oy
tarafından
Kuzum Bana az gibi geldi yiyor ise biraz daha arttır bence 16 aylık oğlum emmiyor her 3 saatte bir yemek meyve çorba falan yediriyorum
(580 puan) tarafından
Bende öyle yapıyorum ama bazen yemiyor
tarafından
Bak ben sabah 9  da10 cicibene bir yumurta keçiboynuzu özü tahin peynir karıştırıp veriyorum öğlen bir muz bir kase yoğurt veriyorum 3 te herhangi bir çorba bir kase ekmekli veriyorum 6 da biz ne yersek ondan yiyor dolu bir kase saat 9 da pirinç unu veya muhallebi veriyorum gece de süt içiyor iki kez
(580 puan) tarafından
Bazı çorbalarla bende ekmek veriyorum sizin yaptığınız gibi muz cicibebe yumurta karıştırıp verdiğim zamanda oluyor bu sadece bugün vereceklerim araya bir şeyler sıkıştırırım yine meyve falan ama bilemedim doyuyor aslında öyle geliyor bana ama gece beslenmesi arıyor hala öyle düşünüyorum
0 oy
(5,053 puan) tarafından
Az gibi geldi kuşum doyuyor mu ? 

Benim oğlum da 19 Aylık

Sabah : 

Menemen Krep Omlet Poğaça Simit Köfte Patates Kızartması Kıymalı Börek gibi şeylerden veririm

Öğlen : 

2 kase çorba ekmek içi ile yer

İkindi : 

Patates Kızartması Köfte tarzı şeyler yanına meyve suyu

Akşam :

Önce bir kase ekmek içli çorba sonra olan yemeklerden yer

Uyumadan Önce :

Bir kase çorba içirip uyuturum ekmek içli

Ara öğün olarak yemeklerden sonra verdiklerim de var meyve veririm 1 elma 1 mandalina çerez veririm onu yer 1 dilim kek bisküvi vs yer 
(357 puan) tarafından
Hep ekmek ici okudumda biraz fazla mi acaba tabi annesisin daha iyi bilirsin
(580 puan) tarafından
Ekmek yerine geçen şeyler var zaten pilav makarna VS bunlar varsa ekmek vermiyorum bende her cocuk farklı tabi ama doktor bu sekilde mi önerdi acaba
(5,053 puan) tarafından
Tam tersi ben örnek olsun diye yazdım o gün kafam ne eserse onu yapıyorum diyelim ki bu gün memenem yedi ekmeksiz doyurmaz menemen bizde ekmeksiz yersek doymayız öğlen sade çorba verdim çünkü yanına et sote ve pilav yedirdim eğer yanına herhangi bir şey vermiyorsam tek ekmek içi koyuyorum ki doysun sade çorba ile hiç birimiz doymayız akşam 8 de yemek yiyoruz 11 doğru yatıyor çorba ekmek içli oluyor ki doysun sabaha kadar rahat rahat uyusun süt peynir yumurta sevmediği için bende başka şeylerin içine katıyorum çocuk doktoruma sordum bu listeyi hem ben hem o yükseltti çünkü doymuyordu ben çok ekmek içi göremedim sonuçta ekmek olmadan biz de doymayız dediğim gibi yanına yemek yapamadıysam ekmek içi oluyor makarna vs yaptığım da zaten içine ekmek koymuyorum hemen doyuyor diğer yemekleri yemiyor evet herkesin kendi bileceği bir şey çünkü hepimizin çocuğu farklı ben yemesinden memnunum kimi annelerde ağzını açmıyor diye çocuğu yedirmiyor sonra niye zayıf diyor çevremde çok var zaten haraketli çocuklar yiyecekler ki güçlensinler biz eskiden nasıl büyüdük oğlum da obez değil Annesi olduğum için en iyisini ben bilirim 1 buçuk yaş aşısın da 11 kilo çıkmıştı çok da aman aman kilosu yok yani ben ona kilo aldırmaya çalışmıyorum yediği kadar veriyorum doğduğu zamanlar da aptamil ile besledim bir doktor ayına göre gramı çok dedi mamanın obez olur demişti olmadı o zaman da ne kadar içerse veriyordum parası beni rahatsız etmiyor yeter ki çocuklarımız doysun yediğini 5 dakika da midesi yakabileceği için o kadar harakete siz o zaman tavuk kızarttığım eli ile kendisi yiyor istediği kadar desem obezlikten uçar dersiniz oysa ki zaten o doyduğunu iyi bilir ben mutluyum yaptığım menüden :) Çünkü çevremdekiler yemiyor diyip yedirmiyorlar aç kalınca da şeker düşer doktorum demişti iyi günler sen de canım çocuğuna yediği kadar ver bak bakalım ne kadar yiyip doyuyor
(580 puan) tarafından
Aynen her çocuk farklı zaten bende örnek yazdım atıyorum 2 kaşık 3 kaşık diye belirttim ama o öğün daha fazlasını yemek istiyorsa belli ediyor zaten ona göre tekrardan veriyorum bende ama bazen bir öğün çok yerse öbür öğün az yiyor ya da hiç yemiyor mesela bugün yemedi doğru düzgün bir şey. Sizin ki kendi isteyerek yiyorsa ne güzel maşallah
(391 puan) tarafından
İyi de çocuğu güçlendirecek şey ekmek ici değil doktorun bunu önermiş ama ben de hemşireyim :)
0 oy
(8,174 puan) tarafından
Gayet ideal çocuğun kilosu normalse fazlasına alistirmayin obezite bebeklikte başlar midesini normalden fazla genisletmesine izin vermeyin .
(580 puan) tarafından
13 kilo suan önde gidiyordu en son doktorun demesine göre
(8,174 puan) tarafından
Bence hiç öğünleri artırma gayet güzel ama.bir doktor demişti ki kahvaltı da verilen süt çocukların midesinde.ki alanı kaplar yemesi gereken diğer besinlere çok yer bırakmaz bence sütü yatmadan önce versen daha normal.olur kahvaltıliklari artirsan daha iyi olur peyniri zeytini yumurtası tahini vs
(580 puan) tarafından
Yorumlara bakarak değişiklik yapacağım mutlaka ama yine sağlık ocağında Bi doktorla da görüşeyim hastaneye gitmedim uzun zamandır korona sebebiyle doktorla görüşemedik maalesef o doğru olanı söylerdi yoksa
0 oy
(14,061 puan) tarafından
Her gece sütlaç verme onun yerine süt ver doyup yatsin biraz daha verdilerinin miktarini artır 
(580 puan) tarafından
Süte göre sütlaç daha doyurucu olmaz mı içinde pirinçte var sonuçta
(391 puan) tarafından
Pirinçte şeker de var çok çok besleyici birşey değil doyurmak değil beslemek olsun ilk amacınız bence
(580 puan) tarafından
Amacım hem doysun hem besleyici olsun ama sütlaç her akşam yemiyor zaten bu yazdıklarım sadece bugün geçerli bir menüydü
0 oy
tarafından
Benim oğlumla arasın da 2 ay var bende bu şekil yediriyorum akşam yemeğini birazcık daha arttır mesela bi küçük kase pilav bi kase de sulu bi yemek yedir tok tutar alışkanlık oluyo artık gece kalkması sırf uyanıyor diye 9 da yatıyo mesela 1 gibi ya da 12 de mama yapıp uykuda yediriyorum geceler uzun acıkmasın diye yine kalkıyo emen çocuklar çok uyanır
(580 puan) tarafından
Emmiyor benimki hep mama kullandık ama artık bıraktım ben öğünlerini yemek istemiyordu mama verdiğim zaman simdi de acıkıyor mu yoksa alışkanlıktan mı istiyor anlamıyorum gündüz sıkıntı yok ama gece kalkıyor hep
tarafından
Benim oğlum da emiyor mama derken pirinç unun dan yaptığım mama onu yediriyorum ama yine uyanıyor alışkanlık bence tok olduğun dan eminim çünkü
0 oy
(622 puan) tarafından
Canım az miktarlarını artır Sabah ta süt verme midesini şişirir onun yerine taze sıkılmış mandalina yada portakal suyu ver yumurta ekmek ver sütü de akşam yatırmadan önce bir yemek kaşığı balla karıştır ver tok tutar uyanmaz
(580 puan) tarafından
Denedim gece de verdim süt ama yine de kalkıyor
0 oy
(13,670 puan) tarafından
Gece uyumadan önce sütlü cici bebe yap öğünleri güzel ama miktarları az 
(13,670 puan) tarafından
20 aylık 12,200 canım
(580 puan) tarafından
Benimki gidip evdeki tartıya çıkıyor 13 200 gösteriyor doğruysa eğer doktorda 12 küsür çıkmıştı 14 aylıkken gittiğimizde kaç kilo doğdu sizinki peki
(13,670 puan) tarafından
3,5 kilo doğdu bizim doktorumuz kiloya pek önem vermiyor boy uzaması gelişimi açısından daha önemliymiş oğlum çok tospik bir bebekti yürümeye başlayınca boya da gidince kilolar fark edilmedi
(580 puan) tarafından
Maşşalah Allah nazarlardan saklasın insallah
(13,670 puan) tarafından
Amin canım hepimizin evladını
0 oy
(3,799 puan) tarafından
Kız gece leri ver mama . Ben iki yasina kadar gece uyanmasa bile mama verdim hep .seninki daha ufak
(580 puan) tarafından
Normalde veriyordum ama doktorumuz 1 yaşından sonra gece beslenmesini kes artık ihtiyacı yok dediği için vermiyorum
(3,799 puan) tarafından
Doktorlara kalsa günde bı tabak yemek ver yeter der ler
(580 puan) tarafından
Mideleri ne ki ama belki bende az veriyorum doğrudur ama bazı arkadaşlarında bana sanki fazla gibi geldi benim oğlum Bi öğün fazla yerse öbür öğün asla doğru düzgün yemiyor mesela ne yapsam bilemedim arada kaldım öğünleri bir tık arttırmam lazım bakalım o zaman ne olacak
(3,799 puan) tarafından
Canım ya öğünü çoğalt yada aradaki zamanı kisalt

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 891 göst.
6 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mehmetcan Emir (890 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 65 göst.
10 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde ElaLii (551 puan) tarafından soruldu
+2 oy
17 cevap 444 göst.
0 oy
3 cevap 101 göst.
13 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde yaban gulu (219 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,712 soru

24,020,102 cevap

328,189 kullanıcı

...