0 oy
1,386 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Herkese merhaba kızlar. Bugün sabah 10.10 da randevum vardı etlik Zübeyde hastanesinde Ankara'da oturanlar bilir. Bebekte sorun çıkmadı kan aldılar benden benim tansiyonum yüksek çıktı 15.9 . Sonra şeker yüklemesi yapıldı tekrardan baktılar tansiyonum 18.9 olmuştu. Hemen yatış işlemi olsun dediler. Kontrol amaçlı gözetimimizde ol dediler korkulck birşey yok her ihtimale karşı dediler. Onayladım. Yatış işlemlerini yaptırdım eşim arabanın tekeri patlamıştı onu yptrmaya gitti patronun arabası benim işlerimi halledip işe gidicekti. Yatış işlemi beklemedigimz için eşim halledip gelirim dedi şeker yüklemesi olduktan sonra zaten 1 saat bekle demişlerdi bende gitmesine izin verdim. Apar topar yatış işlemi olunca eşim 7 dkkaya kadr ordaym dedi evrakları yavaş doldurdum eşimi görmeden içeri girmek istemedim. Hastane kiyafetlerini giydim . Doğuma gider gibi hazrladilar. O an eşim geldi gözlerim doldu kalmak istemiyorum burda dedim eşim belki çıkarsın 1-2 saate bebeğimiz için dayan dedi tamam dedim. Eşime sarılıp öpüp içeri girdim. Knaal yolu açtılar tansiyonuma baktılar 14.8 dediler. Oturup bekleyn dediler . Tam karşımda doğum yeri vardı ilk müdahale ordan yapılıyor sanırım anlamadım. Kadın bağırıyor doktor azarlıyor ne bağırıyorsun nefesini tutup ikincaksin off puff yapıyor 3-4 tane doğum için kadınlar geldi hepsinede aynı davrandı 2 doktor değişti. Sonra sıra bana geldi. Ne olacak alttan muayene mi diye sordum evet hem normal ultrason hem alttan dedi bende düzgünce durumu anlattım tansiyon için doktor yatış diye söyledi ordan baktılar açılma yok risk yok dediler dedim ki alttan bakılmadi ordan normal ultrasndan baktı. Ama bir sorun olsa söylerdi doktor dedim. Bana bagirmadan konuş azarlama dedi bana. Bende ne azalaması düzgün bir şekilde açıklama yapıyorum size dedim. Ben doktorum hemşire değilim uzatmayın uzmanin dedi bende sinirlendim ben size bagirmadigm halde bagirmayin diyorsunuz kendiniz beni azarlayip bağırıyorsunz bunu yapmya hic birinizin hakkı yok dedim. Onayım yok dedim. Kanamam yok suyum yok 26 haftalık hamileyim. Her gelen orda çok bağırdı etkilendim istemedim lattan muayane önceden yapmışlardı 1 hafta kask ağrısı çekmiştim. Neyse biz tartışırken başka doktor geldi amann boşver muayene olmak istemiyorsa olmasın diyor kaşi gözü ayrı oynayrak bende ne biçim insansınız hiç mi Allah korkunuz yok olayı bilip bilmeden şu uslubunuza bakın dedim. Sus bayan diye bana bağırdı sana mi sorucam bu nasıl hastane benim burda ne işim var diye diye bağırdım. Dogumhanedeyim hem doktorlar bir olmuş bana konuşuyor hem kadınlar doğum yapıyor inliyorlar seslerini duyuyorum. Alt tarafı tansiyon sıkıntım var. Beni burdan çıkarın dedim dahada çok tansiyonum çıkacak dedim. Dilekçe yazdirirken yine aynı doktor geldi. Telefonu masaya tak diye koydu yanimda oranın ebeside var oda görüyor olanları. Bnaa diyor kii çok sinrleniyrm böyle şeylere normal dogumu nasıl yapacaksin diyor bana üstten üstten. Suratsizca . Bende sizi ilgilendirmez dedim nasıl yapacaksam yaparım. Halen gelmiş lafı uzatıyor. Dilekçede söylediklerimi yaz dedi bebegimin olumden kendi ölümümden ben sorumluyum eger birşey olursa diye yazdırıp imza attırdı. Kendi isteğimle taburcu olmak istiyorum diye yazdırdı benim adima. Bende azarlandigim için yatış istemedim diye yazdım off yaa böyle birşey yazamazsiniz soyledklerimin dışında dedi. Bende ebeye sordum istedigimi yazamazmiyim madem dilekçeyi ben yazıyorum dedim ebede yok canım herkes bu şekilde yazıyor dedi yaz ki hemen taburcu ol dedi sırf taburcu olmak için yazdım tekrardan . Sonra eşim gelip aldı beni. Orda 2-3 saat kaldım ama lanet olsun. Bagirmadigim halde bana bagirmazsn diyor. Normalde de soru sorulmuyor bunlara sorsan insan yerine koyup cvp vermezler. Birde utanmadan onlar bana bağırıyor 2 bayan doktor. Düzgünce konusulsaydi bu şekilde olmazdı. Ağladım orda 2 canlı insanım burda hepimiz öyleyiz nasıl azarlayip bagirirsiniz nasıl insansiniz diye... Hastanedn çıkıp anasagligina geldim 11.8 tansiyonum. Heyecan ve panik olunca yükseliyor tansiyonum.

O esnada kendi doktoruma gitmeyi unuttum birdaha ne zaman gitmem gerek bilmiyorum. Şeker yüklemesi sürekli yapılması şart mı ? 1 kere bu yetiyor mu yükleme ? 

Uzun oldu kızlar kusura bakmayın... Halen etkisindeyim normal doğumların... İnsan kapıyı kapatır bu nasıl hastane nasıl insanlık anlamış değilim :woot:

34 Cevaplar

0 oy
(648 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun kuzummm ya bende ilk doğumu orada yaptım bilmeden gittik bilseydim gidermiydim hayatımın en zor gününü orda geçirdim .Piskolojik baskı cabasi,iftira,olmayan birşeyi oldu diye göstermek onlarda.

Duygularını aldırmış değil gayette duyguları var çok karaktersiz insanlar genel olarak söylemiyorum her platformda bas bas da söylüyorum bana yapilanlari ,ve her yerde de mağdur görüyorum aynı sizde olduğu gibi , herkese boyleler onlar hepsi bir araya toplanmış zihniyetsiz annelik nedir bilmeyen insanlar . Çok güzel doğuran hic sesini çıkarmayan kadına bile bağırdılar bunlar , bebeğin ismiyle dalga gecmeler,sırf saçı boyalı diye hor gormeler, insanların kilosu ,ile dalga gecmeler(şişko bile dediler). Ebenin elini tutuyor  ,kadın doğuruyor bebeği sonuçta degilmi ebe oradan beni tutmazmisin lutfeğenn dokunma bana demesi e sen niye ebesin ! Tabiki tutar seni ne var bunda.Yalandan  kadına çatin dar ,suyun bitmiş , sevk ediyorum demeleri.Halbuki normal dogumu teşkil eden hiçbir şey yok suyu bitmemişkiiii!!! Dogumhaneye giderken kadının el çantasına tekme atmaları itmeleri , niye yaptın ki bunu,eline ne geçti .Seninde kızın bir gün anne olacak dogumhaneye girecek onundami karşısına senin gibi pis kalpli ebeler çıksın ister misin ha !!!!!!!! 

demem o ki kuzum kesinlikle oraya gitme her yerden gücün yettiğince sesini duyur ,duyur ki bizim gibi mağdurlar olmasın...
tarafından
Valla sen yazarken içim sızladı insanlık dışı hareketler bunlar kadın elini tutmuş ne var bunda çek elini tutma demeler... Allah hepsinin belasını versin gerçekten. Hep suçlular hem güçlüler. Hamile arkadsm yok cevremde ama olursa ilerde kesinlikle zubeyde hastanesine gitme diyeceğim ... Allah ıslah etsin hepsini... Zor ama ..!!!
-Reklam-
0 oy
(3,550 puan) tarafından
canım benden sana tavsiye imkanın varsa kesinlikle özel hastaneye git devlet hastanelerinde sürekli bu durum var maalesef uğran hastaya da muayene olmaya gelen hastaya da resmen köpek gibi davranıyorlar Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın o sağlık çalışanlarını işini hakkıyla yapan herkese saygım sonsuz ama bu şekilde insanları sürekli azarlayan insanlara üstten bakan insanlara karşı da hiçbir zaman hakkımı helal etmiyorum
tarafından
Bende hakkımı helal etmiyorum.. yasattiklarini yaşamadan olmesinler inşallah .. !!!
0 oy
tarafından
Hemen e devlete girip cimere bu konuyu yazıp soruşturma başlatılmazsa medyayı çağırıp olayı duyuracağınızı yazın görsünler bakalım insanlara nasıl davranmaları gerekiyor  siz susarsanız başkası susarsa mecburen orda doğum yapanlara daha beterini yapacaklar direk cimere yazın onlar gereken soruşturmayı yapar merak etmeyin. Başka bir hastaneye gidip tansiyonunuza baktırın. 
tarafından
Baktırdım canım. 11.8 çıktı hemşire normal tansiyonun dedi..  sürekli gidip baktircam. Girip bir bakayım siteye. Şahidim kimse olmazda meslektaşları diye . Birbirlerinin arkasını toplarlar. Kanıtım olmaz.
tarafından
Olsunlar merak etme soruşturma oldu mu dize geliyorlar bidaha şikayet olmasın diye korkarlar sen sadece cimere yaz cimere yazılınca dikkate alınıyor. Sağlık bakanlığını arama boşuna onlar hiçbişey yapmıyor.
0 oy
tarafından
Her hastanede var öyle ayarsizlar ben ilk gebeliğimde bebeğimi kaybettim sık sık muayene giderdim ağrım sancım olunca bir keresinde bekliyorum kadın canlı kürtaj yapıyor hareket etme diye bağırıyor üstümü başımı kan yaptın diyerek yine... Kadın canım nolur yapma acıyor diyor doktor bana canım deme bu ne samimiyet diye tekrar bağırıyor kadın evladına mi yansın canının  acisina mi kadın sık sık hamile kalan okuma yazması olmayan hatta kaçıncı çocuğu dahi olduğunu karistran bir kadın sanırım bu nedenle küçumsediler. Sıra bana geldi ben de ilk hamileligim bana bagirmayin çok korkuyorum dedim bu kez şok oldum. Demesinmi tamam canım korkma gel yat falan filan sevineyim mi kadına yapılan zulüm bana  yapılmadı diye bilemedim . 
tarafından
Ayy o kadincagiza yazık. Ne günahı var çok üzüldüm sana davrandığı gibi davransın. İsterse 10cu gebeligi olsun bu kimseyi ilgilendirmez hadsiz.. nasıl bir hale geldik böyle yaa yazıklar olsun...
0 oy
tarafından
Ara sağlık bakanlığını şikayet et devlet mi özel mi? Bi de başka hastane varsa mutlaka git hastaneye tekrar muayene ol
tarafından
Karnımı doyurup siteden girip yapıp bakicam canım aklıma geldikçe sinrlenip acikiyorum :))
0 oy
(963 puan) tarafından
8 haftalıkken pandemiden dolayı sadece orası bakıyor canım mide bulantısı icin gittim 8+5 'di bebeğim kalp atışı yok dediler direk kürtaja alacaklardı eşimi aradım gece saat 2ydi baska hastaneye gidelim dedim özel bi hastaneye gittim ultrason acik olan iyiki demisim kalbi atan bebeğimi alacaktı orası hic iyi bi hastane değil ondan sonra da asla gitmedim hic memnun kalmadım kimseyede asla önermiyorum orayı aşırı ilgisizler 
0 oy
(6,920 puan) tarafından
Kayseri'de yaşıyorum bu platformda sürekli bu hastaneyi herkes kötülüyor hala nasıl gidiyorsunuz anlamıyorum kaç kişiden duydum O hastane çok kötü bir hastane doktorları çok kötü diye çok kötü davranıyorlar diye...devlet hastanesi mi orası özel mi onu bile bilmiyorum sadece burada adını duyduğumdan biliyorum

Ben devlette doğum yaptım ama o kadar iyi bir kadını ki çıt dediğini duymadım yani insan olmak var doktor olmak var Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın

alttan muayene olmaktan neden korkuyorsun o kadar acıtan bir durum değil aslında sanırım seni muayene eden kişi çok acıtmış yoksa ağrısı da o kadar uzun sürmez çok şaşırdım buna da 
0 oy
tarafından
Yüzde 80 devlet böyle. 

Aklın varsa özelde ol derim .

Yazık ne çektitmisler sana
0 oy
(4,687 puan) tarafından
Çok zor bu devlet hastanelerinde kendini anlatamamak süs kes dur hep bir azarlama
0 oy
(253 puan) tarafından
Banada herkes zübeyde hanıma git çok iyi falan dedi internetten bi bakiyim dedim yorumları okudum şok oldum senin başından geçen şeyler farklı durumlar ne şikayetler okudum eşimde gördü gördüğümüz yorumlardan sonra.ozel hastaneye girmeye başladık ve dogumum özelde oldu seninde Allah yardımcın olsun canım sinirlenmekte çok haklısın 
0 oy
(6,848 puan) tarafından
Devlet hastanesi degilmi cnm hepsi aynı. Bı kere yapılınca şeker yüklemesi normal.ise yapılmıyor diye biliyorum bende öyle olmuştu.ozelde 3e haftm.acil yatış verilsin iyiki özelde yapmışım diyorum hizmet çok iyiydi. İlk bebegimi 18+5kalbindurmustu devlette doğurdum çok çektim orda asla devlete Allah düşürmesin yani
0 oy
(1,573 puan) tarafından
Ya bu hastaneden bende çektim. Allah yardımcın olsun. Ben normalde koruya giderken şehir hastanesine detaylıya gittim orası buraya yönlendirdi. Bebeğim sakat doğacak en iyi down gözleri görmeyebilir neler neler. İlk şehir hastanesi sonra burası. 13 ay önce doğum yaptim sapasaglam. Zubeyde hanımda konseye yonlendirdiler aldir bilmem ne aldirmak istemiyorum diye dilekce verdim yine kendileri yazdırdılar yazdıktan sonra eve git dusun kararını degistirebilirsin dediler. Allah vicdan versin ne diyim
0 oy
(2,123 puan) tarafından
Zübeyde hep öyle canım keske hacettepeye gitseydin melek gibiler şeker yuklemesi bir kere yapılıyo canım ama doktor bida isteyebilir benden istemisti yaptırmak istemedim imza attırdı
0 oy
tarafından
İşte tam da bu yüzden Kadın doktora gitmem. 

İlgili sorular

+1 oy
40 cevap 1,177 göst.
19 Temmuz 2025 Ev & Yaşam kategorisinde zeyneb34 (965 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 526 göst.
6 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 165 göst.
+1 oy
5 cevap 113 göst.
3 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (266 puan) tarafından soruldu