Herkese merhaba kızlar. Bugün sabah 10.10 da randevum vardı etlik Zübeyde hastanesinde Ankara'da oturanlar bilir. Bebekte sorun çıkmadı kan aldılar benden benim tansiyonum yüksek çıktı 15.9 . Sonra şeker yüklemesi yapıldı tekrardan baktılar tansiyonum 18.9 olmuştu. Hemen yatış işlemi olsun dediler. Kontrol amaçlı gözetimimizde ol dediler korkulck birşey yok her ihtimale karşı dediler. Onayladım. Yatış işlemlerini yaptırdım eşim arabanın tekeri patlamıştı onu yptrmaya gitti patronun arabası benim işlerimi halledip işe gidicekti. Yatış işlemi beklemedigimz için eşim halledip gelirim dedi şeker yüklemesi olduktan sonra zaten 1 saat bekle demişlerdi bende gitmesine izin verdim. Apar topar yatış işlemi olunca eşim 7 dkkaya kadr ordaym dedi evrakları yavaş doldurdum eşimi görmeden içeri girmek istemedim. Hastane kiyafetlerini giydim . Doğuma gider gibi hazrladilar. O an eşim geldi gözlerim doldu kalmak istemiyorum burda dedim eşim belki çıkarsın 1-2 saate bebeğimiz için dayan dedi tamam dedim. Eşime sarılıp öpüp içeri girdim. Knaal yolu açtılar tansiyonuma baktılar 14.8 dediler. Oturup bekleyn dediler . Tam karşımda doğum yeri vardı ilk müdahale ordan yapılıyor sanırım anlamadım. Kadın bağırıyor doktor azarlıyor ne bağırıyorsun nefesini tutup ikincaksin off puff yapıyor 3-4 tane doğum için kadınlar geldi hepsinede aynı davrandı 2 doktor değişti. Sonra sıra bana geldi. Ne olacak alttan muayene mi diye sordum evet hem normal ultrason hem alttan dedi bende düzgünce durumu anlattım tansiyon için doktor yatış diye söyledi ordan baktılar açılma yok risk yok dediler dedim ki alttan bakılmadi ordan normal ultrasndan baktı. Ama bir sorun olsa söylerdi doktor dedim. Bana bagirmadan konuş azarlama dedi bana. Bende ne azalaması düzgün bir şekilde açıklama yapıyorum size dedim. Ben doktorum hemşire değilim uzatmayın uzmanin dedi bende sinirlendim ben size bagirmadigm halde bagirmayin diyorsunuz kendiniz beni azarlayip bağırıyorsunz bunu yapmya hic birinizin hakkı yok dedim. Onayım yok dedim. Kanamam yok suyum yok 26 haftalık hamileyim. Her gelen orda çok bağırdı etkilendim istemedim lattan muayane önceden yapmışlardı 1 hafta kask ağrısı çekmiştim. Neyse biz tartışırken başka doktor geldi amann boşver muayene olmak istemiyorsa olmasın diyor kaşi gözü ayrı oynayrak bende ne biçim insansınız hiç mi Allah korkunuz yok olayı bilip bilmeden şu uslubunuza bakın dedim. Sus bayan diye bana bağırdı sana mi sorucam bu nasıl hastane benim burda ne işim var diye diye bağırdım. Dogumhanedeyim hem doktorlar bir olmuş bana konuşuyor hem kadınlar doğum yapıyor inliyorlar seslerini duyuyorum. Alt tarafı tansiyon sıkıntım var. Beni burdan çıkarın dedim dahada çok tansiyonum çıkacak dedim. Dilekçe yazdirirken yine aynı doktor geldi. Telefonu masaya tak diye koydu yanimda oranın ebeside var oda görüyor olanları. Bnaa diyor kii çok sinrleniyrm böyle şeylere normal dogumu nasıl yapacaksin diyor bana üstten üstten. Suratsizca . Bende sizi ilgilendirmez dedim nasıl yapacaksam yaparım. Halen gelmiş lafı uzatıyor. Dilekçede söylediklerimi yaz dedi bebegimin olumden kendi ölümümden ben sorumluyum eger birşey olursa diye yazdırıp imza attırdı. Kendi isteğimle taburcu olmak istiyorum diye yazdırdı benim adima. Bende azarlandigim için yatış istemedim diye yazdım off yaa böyle birşey yazamazsiniz soyledklerimin dışında dedi. Bende ebeye sordum istedigimi yazamazmiyim madem dilekçeyi ben yazıyorum dedim ebede yok canım herkes bu şekilde yazıyor dedi yaz ki hemen taburcu ol dedi sırf taburcu olmak için yazdım tekrardan . Sonra eşim gelip aldı beni. Orda 2-3 saat kaldım ama lanet olsun. Bagirmadigim halde bana bagirmazsn diyor. Normalde de soru sorulmuyor bunlara sorsan insan yerine koyup cvp vermezler. Birde utanmadan onlar bana bağırıyor 2 bayan doktor. Düzgünce konusulsaydi bu şekilde olmazdı. Ağladım orda 2 canlı insanım burda hepimiz öyleyiz nasıl azarlayip bagirirsiniz nasıl insansiniz diye... Hastanedn çıkıp anasagligina geldim 11.8 tansiyonum. Heyecan ve panik olunca yükseliyor tansiyonum.
O esnada kendi doktoruma gitmeyi unuttum birdaha ne zaman gitmem gerek bilmiyorum. Şeker yüklemesi sürekli yapılması şart mı ? 1 kere bu yetiyor mu yükleme ?
Uzun oldu kızlar kusura bakmayın... Halen etkisindeyim normal doğumların... İnsan kapıyı kapatır bu nasıl hastane nasıl insanlık anlamış değilim
Canım bitanem. Seni korkutmak istemem asla ama ben yüksek tansiyon dan kızımı kaybettim. Sakın ihmal etmeyin. Lütfen tansiyon senide bebeğide zehirliyor
1,487,754 soru
24,320,296 cevap
345,276 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın