0 oy
527 göst.
Diğer kategorisinde (2,586 puan) tarafından
Kızlar ya bırakmak istiyorum ama olmuyo örnek veriyim mesela yastıkları aynı yöne koyarım diger gün farklı olursa sanki evde huzursuzluk cıkıcak sanki yada sürekli içtigim bardaktan farklı bi bardak kullanırsam bi corabım var onu bikac giydiğimde evde tartısma cıktı giymemeye özen gösteriyorum. Saate bakınca bile 14 52 görünce bişi oluyo hahahahManyak mısın diceksiniz :D valla takıntı oldu artık ve her hareketim düğüne düşüne yapıyorum. Bişeye cok inanınca olurmuş ya bende kendimce farklı bisi yapınca kötü bişi olucak diye şartlıyorum.. Kızlar bu manyak halimden nasıl kurtulucam akıl verin vesveseye döndü 

10 Cevaplar

0 oy
(383 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Çok düsünmeyi birakarak canim. Cok dusunme her seyi akisina birak, evde ki tartismalari hayatinda ki kötü anilari belli bir kaliba oturtmaya calisma bunlar hep çok ďüşünmekten kaynaklaniyo malesef
(2,586 puan) tarafından
Çok haklısın canım yeni bi eve taşınıyoruz belki oraya gidince bu huyumu bu evde bırakırım
(383 puan) tarafından
Psikolojide sostematik duyarsizlasma doye bir yontem avr canim. Takinti edindigin durumu her gun yavas yavas yenmek icin bir seyler yap. En sonunda o takinti ettigin durumu komple tersini yap ama bunu kendini hazir hissettigin zaman yap ki stratejin ters tepmesin
(2,586 puan) tarafından
Tamam canım denicem söz
(383 puan) tarafından
Allah kolaylik versin canim :)
(2,586 puan) tarafından
Saol kuzum
-Reklam-
0 oy
(23,415 puan) tarafından
Psikoloğa gidebilirsiniz 
(2,586 puan) tarafından
Kendi kendime kurtulamaz mıyım kız alışkanlık haline getirdim
(23,415 puan) tarafından
O zaman teker teker çalışın üzerinde. Mesela yarın ilk iş yastığın birini farklı koyun. Ertesi gün diğerini derken belki açarsınız
(2,586 puan) tarafından
Sen söylerken bile tüylerim diken diken oldu :) haklısın üstüne gidicem cok saol
0 oy
tarafından
Bence psikoloğa görün:)
(2,586 puan) tarafından
O derece diyosun :DD
tarafından
Yani konuş rahatla en azından iyi bir akıl verir sana canım
0 oy
(3,270 puan) tarafından
Cnm obsessif olmuşsun tedavisiz düzelmen biraz zor çok kişi de var bu durum normal yani
(2,586 puan) tarafından
Öyle mi canım tam tersi herşeyi yapsam acaba düzelir miyim
(3,270 puan) tarafından
aslında faydalı olabilir cnm mesela takıntılarının üzerine git o çorapları giy aklına gelsede hayır hiç birşey olmuycak diyip giy bardağını sürekli değiştir ısrarla aksini yap ben olsam o şekilde denerdim kendimi
0 oy
(2,241 puan) tarafından
ben aştım onu canim bendede vardi aslinda kendimizi sartladigimiz icin oluyo emin ol . mesela sen sunu yaparsam nasilsa tartisma cikacak diye ennufak birseyi buyutuyor olabilirsin . bende cuma gecesi cok kotu kavgalarimiz oldu hep cuma gecesi kavga edecez diye herseye kopuruyordum baktim boyle olmayacak degistim sukur birsey de olmuyo bir yemek var onu yaptigimda kotu bir haber almistim onu aylarca yapmadim bircok ornegim var ama artik aklima getirmeden onlari yapiyorum giyiyorum sukur totemlerimi kendim yikiyorum 
(2,586 puan) tarafından
Aynı benim gibi.. Beni cok iyi anlıyorsundur düşünmiyimmi napim nasıl kurtuldun kuzum
(2,241 puan) tarafından
çok iyi anliyorum canim boyle yasamak zor surekli aklinda kurarsin. dusunmemeye calis mesela o corabini elini attiginda ilk onu alacağım şekilde koy illaki giyinirken eline gelir dusunmeden giyersin farkettiysen bile o gun herseye ılımlı ol kavga cikmasin bak goreceksin kendini sartlamazsan aslinda kendi kurdugun seyler oldugunu gorceksin :)
(2,586 puan) tarafından
Tamam canım aynen öyle yapıcam teşekkür ederim
(2,241 puan) tarafından
rica ederim canim insallah guzel olur hersey :)
0 oy
tarafından
Vesvese in en iyi ilacı Felak ve nas sureleri bol bol oku bence 
(2,586 puan) tarafından
Sürekli nas okuyorum kuzum inşallah gecer
0 oy
tarafından
Tamam artık o saatte iyi bir şey bekle kötü şeyler bitti
(2,586 puan) tarafından
Öyle düşünüyorum ama olmuyo sinirim bozuluyor hatta o ana yaklaştıkca telefonun ekranına da tv ye de bakamıyorum
0 oy
(2,493 puan) tarafından
Tıptaki adı obsesif kompülsif bozukluğu. Anlattıklarında beni gördüm. Doğumdan sonra çok çok daha fazla arttı bende. Vesvese özellikle. Çok zor bir durum günlük işlerimi dahi aksatıyor. Bir defa psikoloğa gittim fakat memlekete gelince kaldı. Önümüz hafta psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum destek almak istiyorum.
(2,586 puan) tarafından
Hala devam ediyor demekki sende de. Cok kötü bi durum umarım kurtuluruz kuzucum ya
(2,493 puan) tarafından
Çok zor Allah düşmanımın başına vermesin. Inşallah kurtuluruz. Bence aşamıyorsanız siz de destek alın. İlaç desteği ile halloluyormuş araştırdım.
(2,586 puan) tarafından
İlaç felan içmem canım kendi kendime kurtulmak istiyorum. Bi arkadas az önce önerdi herşeyin tersini yavas yavas yapmak lazımmış denicem sende dene istersen belki etli eder ilaca başvurma
(2,493 puan) tarafından
Ocağı kapıyı evi kontrol ederdim çok şükür o davranışım söndü. Ama vesvese kısmı beni çok zorluyor. Psikoloğum burda olsa devam ederdim ama artık bi uzman yardımı almam lazım canım. Benim çok önceden beri var. Bazen zaptedilmiyor maalesef.
0 oy
tarafından

Tedavi alabilirsin canım , gerçi bende bazen fazla abartiyorum ama kendime bakmam lazım önce :ermm:

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 47 göst.
22 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde media-karanfil (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 104 göst.
27 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Kubra- (1,161 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 150 göst.
25 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Kimsesiz kalp (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 199 göst.
11 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kdkdkfk (34 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,316 soru

24,167,524 cevap