0 oy
509 göst.
Diğer kategorisinde (536 puan) tarafından

image

Türkiye’de 2019 yılında 16/17 yaşındaki kız çocuklarının evlenme haritası. Sizce 21. YY. da hala neden çocuk evlililiği var ?

13 Cevaplar

+5 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Çünkü yüz yıllar değişir ama insanın sapkın beyni asla değişmez hala bu kadar sübyancı varken çocuk larda evlendirilir bebeklerde tecavüze uğrar tecavüzü subyanciligi iki davul çalıp halay çekince mesrulastirdiklarini zannediyorlar 
(6,190 puan) tarafından
Valla ha evlenmiş ha tecavüze uğramış.16-17yadinda birisi evlenince zaten tecavuze ,istismara giriyor
tarafından
Aynen öyle su yaşımda bile iki çocuk annesi oldum üçüncüye gebeyim hala bazı şeyleri kaldıramıyorum ağır geliyor kaldı ki 16 17 yaşında nasıl kaldıracaksın hem cinsel yönden hem ev idare etme yönünden zor yani ve yanlış
(6,190 puan) tarafından
Kendi isteğiyle de evlense gene yanlisKendi isteğiyle evlenmesi de istismar olduğunu degidtirmez.Diyelim zorla polis,jandarma var ya da devletin yurdu evlenip,çocuk yapmayı akıl ediyorsa onu da eder bence
(9,920 puan) tarafından
Bebekle tecavüz aynı cümlede ne kötü :(
tarafından
Biz aynı cümlede tahammül edemiyoruz ama bunu yaşayan insanlar var allah hepsini kahretsin bebeğe göz dikenin gözü çıksın inşallah
(9,920 puan) tarafından
Sapıklığa üzülüyorum kuzum yazdıgına degıl. ALLAH insanlara muhakeme gücü versin minnacık cocuklardan ceksınler ellerını
tarafından
Anladım canım ona istinaden yazdım zaten bende çok üzülüyorum okumak görmek duymak bilmek istemiyor insan ... yarabbim herkesin nefsine gem vursun akıl fikir iman vicdan merhamet versin
tarafından
İnsanlar cahil kaldıkça cahil nesil yetiştiriyorlar. Anne babaların hem evlenmeden önce hemde çocuk sahibi olmadan önce kesinlikle eğitim alması lazım. Küçükken hadi amcana pipini göster AA kızım bak küçük kuzenin oldu bu senin eşin olacak gibi şakalar büyüyünce çocukların evcilik oynarken hadi ben anne sen baba ol gibi söylemleri aileleri güldüyor. Sonra da çocukların beynine işler bu çocuk diyip yanında özel şeylerimizi konuşmamalıyız çocuk kaset gibidir herşeyi kayıt eder. Hala günümüzde çocuk gelinleri Görüyorz çok kötü bir durum
-Reklam-
+1 oy
(30,201 puan) tarafından

Bazi insanlarin beyinlerindeki tahtalar noksanda ondan heleki istenmeyen bir evlilik olunca  direk el ne diyer su olur bu olur zihniyetindeler. ALLAH akil fikir versin 

+1 oy
(6,190 puan) tarafından
Cocukla evlenenlere ben pedofili gözüyle bakiyorum ve benim için de oylrler.Ha çocuk yaşta evlenmişsin ha tecavüze,tacize uğramış sin aynı sey
0 oy
tarafından
Hiç şaşırmıyorum
0 oy
tarafından
O 615 Ankara mi !!!!!
0 oy
(6,396 puan) tarafından
Annem derki kiz ewladinin yedigi ekmekten rahatsiz olan war galiba anlayamiyorum anlam weremiyorum kendi istegiyle hayat sartlariyla ilgili bisey diemem benim kardesim 21 yasinda askerden geldi konu komsu dior ewlendir askerden geldi annem de daha cocuk o olgunlaga ulasamadi bi ewin sorumlulugunu bi esin yukunu kaldiramaz elin kizinin bedduasini alamam dior basiti 
0 oy
(310 puan) tarafından
Gayrı resmi evlilikler bilinse sonucun çok daha korkunç olacağını düşünüyorum 

15 16 yaşında kendi isteği ile evlenenler de var biliyorum ama daha küçük yaşta zorla  evlendirilenler çok avı
0 oy
tarafından
İnsanlar değişmedikçe yıllar değişse ne olur Allah akıl fikir versin 
0 oy
(3,834 puan) tarafından
eğitim bu konuda eksik kalıyor. bu hem okullarda anlatılmalı hem ailelere anlatılmalı. cahillik yenildiğinde bitecek bu pis düşünceler
0 oy
tarafından
16 yıl okulumu okudum evliliğin ne oldugunu haklarımı karsımda bana saygi duyan insan olması gerektiğini öğrendim ona rağmen evlenirken çekindim 25 yasında yeni evlendim evlenirken acaba daha erken mi diye düşündüm yetiştirilme tarzı cok önemli bizim ailelerimiz once once meslek sahibi olmamizi öğütlerler hep ben öğrenciyken veya okumadan evlenmeye kalksam karşı cıkabilirlerdi ben zorlanmayayım diye. Aile çok önemli 
0 oy
(434 puan) tarafından
Rezalet  harran 1 numara bu konuda  bence 20 yaş bile çocuk sayılır kimse kusura bakmasın 
0 oy
(285 puan) tarafından
Ben 19 yasimda evlendim ama bundan önce 15 yaşında biriyle nisanlanmistim ve 16 da evlenecektim ne bilim normal gelmişti o aralar bana ama şimdi düşünüyorum ben 20 yaşındayım çocuğum var bir tane şu an bile kaldıramıyorum evliliği o zaman ne yapardım bilmiyorum keşke diyorum keşke evlenmseydim buda öyle bitseydi işte olmuşla ölmüşe çare yok üstelik eşimle de hiç anlasamayix o benden 7 yaş büyük düşünce farklılıkları olsun yaşam tarzı olsun istekler olsun hayaller bile bir olmuyor hep farklı o yüzden çok iyi anladım ki bir kendinden çok büyük biriyle evlenilmemeli bir de küçük evlenilmemeli eşim benimle kolay kolay konuşmaz ben konuşmak istediğim de ise bana çocuk gibisin boş boş konuşuyorsun falan der öyle yani 
0 oy
(7,436 puan) tarafından
O yesil olan yer Tunceli galiba okuma oranının en fazla olduğu il ordan belli oluyir zaten kız çocukları okutulmali diyorum bütün yatırımları kız çocuklarına yapılmalı diye her zaman söylüyorum okumamanin bahanesi olmaz 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 67 göst.
28 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 164 göst.
0 oy
1 cevap 102 göst.
4 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (599 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 242 göst.
27 Mart 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (599 puan) tarafından soruldu