0 oy
709 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (980 puan) tarafından
Sonunda kayınvalidem yayladan döndü evine.  Dün gelmişler. Akşam eşimi arayıp bize gelin diye çağırıyorlar Hem torunu getirin sevelim hem  Memleketten getirdiklerimizi de alır gidersiniz diye Eşim de kızdı  tabii hava soğuk hem bizde araba mı var nasıl iş yapıyorsunuz diye. Neyse sabah kahvaltıya gelin dedi. Sabah aradık kahvaltıya geliyoruz diye biz yaptık dediler neyse biz gelince yaparız dedik tamam bekliyoruz dedi kayınvalide yoldan simit alıp gittik. Baktım ne çay var ne bişey anne çayı geliyoz dediğiimde koysaydın keşke dedim nolcak 2 dakkada yapılır dedi geçti. Kız uyuyordu uyandı hemen alıp sevdi sevsin bişey demiyorum. Konu şu kızıma niye sarı renk giydirmişim giydirilmezmiş. İşte tulumlarını neden 3-6 ay alıyormuşum 6-9 alacakmışım uzun süre giyecekmiş yazıkmış. Bunun üzerine ben emzirmek için yan odaya geçtim eşimi işliyor diyor ki çocuğun giydiği haram yediği helal diye. Çok kıyafet almayın gereksiz harcama yapmayın falan filan. Eşim de diyo ki kızıma feda olsun.  Sonra diyor ki ben sana telefon açarım kızımı hazırlarsın gelirim aşağı indirirsin ben sahile kızımı gezmeye götürürüm yok artık ya korona var kadın takmış gezdirmeye. Daha neler neler var da buraya sığmayacak.

Uzun oldu kusura bakmayın.

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Aman tatlım ya bence sen kaynana başta sinir olmssn o yüzden ne dese batar hale gelmiş boş ver koymadysa inan ben niye koymadn bile demem gider demlerm hazrlarm buyur anne der cagirim kaynanmda bana der çok tutturdu şekerli su Verde sarilgi düşsün diye tamam anne veriyorm dedm verdmmi tabiki vermedm he diyip gecicn duymcn bazı şeylerini yoksa ömür geçmez ki kocanın ailesi sonuçta sürekli gorucgn insnlar gezmeye mi goturcm dedi sen değil kendi oğlu desin korona var gezme olmaz anne şimdi diye oğluna alınmaz ama sen ben elin kişiyiz ne desek batar bırak konssn onlar eskiler hep zorluk çekerek büyüttüğü için şimdide böyle küçük almayın sürekli büyüyor çocuklar masrf olmasn diye diyorlar tamam anne diyorm yine bildgmi yapiyorm mesela :D yanlış analama soyledgmi genel olarak konstm bu kadr şeyleri kafaya takarsak yaslaniriz ki ben 4 yıl kaynanma yasadm inan krndi kızlarıyla zor anlasr ama bir ortama girdmi benim gelinm şöyle böyle diye hep över benim kulağıma gelir idare etmesini bilicksn yaşlılar yaşlandıkça cocuklasiyor bizlerde yaslanıp bakalm bizler naisl huysuz olucaz :)
(980 puan) tarafından
Ya hep bir laf sokmaları var yazmadığım konular da var. Kayınpeder bile karışıyor neymiş çocuğa yan bakmayacakmışız oda yan bakarmış şaşı olurmuş. Kaynanaya diyorum tv izlemesi zararlı nolcak anlamaz baksın varsın. Kakasında kan çıktı kızımın onun araştırmasını yapıyoruz doktor randevumuz var nolcak kan olsa bişey olmaz diyorlar bizde büyüttük falan diyor ya sinir oluyorum. Bende büyütmedin demiyorum anne artık eskisi gibi değil herşey artık daha kolay diyorum anlatamıyorum sürekli bir tavır  nasıl rahatlıktır anlamıyorum inan.
tarafından
Bende çok duydum çok ugrastm emn ol sana tavsiyem sen değil eşin diyecek eşin karistirmiyck bir iki sert cikick sen hiç muhatap olmcksn o konularda dogm yaptm mesela daha ertesi gün bebeğin ağzına bal sürmeye kalktı anne sürme bal bir yaşından önce yasak dedm ben bütün cocuklarma yaptm dedi ben sadce eşimin gözünün içine baktım o dedi sürme yasak diyor sana anne sen yaptn diye bizde yapmak zorunda değiliz dedi birdaha ikiletmedi bile ama ben deseydim farklı olurdu evet gerckten bazen benimde sinirlendim çok konu oluyor ama 65 yaşında yaşlı diye ses etmemeye gayret ediyirm oğluna dırdır ediyorm bende :D sana tavsiyem sadce eşinle konuş böyle konularda onsert çıksın o oğlu ona laf edemezler deedgm gibi biz el kiziyiz onların gözünde ne desek batar agzimzla kuş tutsak niye iki tane tutmadan derler
(980 puan) tarafından
Eşimde karışmamasını söylüyor annesine. O zaman da diyor ki tamam annem siz bilirsiniz tabii de ben kötü birşey demiyorum hani falan filan diyip duygu sömürüsü yapıyor eşimde bana sevdiğinden düşündüğünden yapıyor duymazdan geliver üzülüyor kadın diyor. O ne uyanık o bir bilsen. Oğlunun merhametinden faydalanıyor
-Reklam-
0 oy
(57 puan) tarafından
Yani cnm bazı kaynanalar böyle benimkinde arada geliyorlar ona saçma sapan şeyler için konuşur şeker hastası der gülüp geçerim ama cok ileri gitigi zmn patlıyorum yani elimde degıl ne yapcan mecbur katlanıyoz huzurumuz bozulmasın diye Allah akıl mantık empati kurmayı versin şu yaşlılara
(980 puan) tarafından
Bizimkinin biraz cahillik ve patavatsız tavırları var anlamaya çalıştım fakat olmuyor. Amin inşallah
0 oy
tarafından
Aanladigim.kadariyla eşin sessiz kalıp annesini kırmamak icin susmamazlik yapmiyo..eşin soyluyosa yaptirmiyosa boşver canım..ne desen boş yani..iş eşine dusuyo biras..ne seni ezdirmicek nede işine karistirtcak.. bu nu yapabiliyosa istediğini desin he de geç.
(980 puan) tarafından
Eşim yaşlı onlar duymazdan gel diyor fakat beni boğuyorlar.  Beni zamanında istemedikleri için de ısınamıyorum bir türlü. Eşimin ısrarları ve rest çekmesiyle istemeye geldiklerini de bildiğim için olmuyor sevemiyorum bir türlü işte
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Kaynana deme bas belasi dee.her seye takmasalar olmaz
(6 puan) tarafından
Sizinki de mi herşeye karışır ya
(1,437 puan) tarafından
Karisirda ne hayatimi mahf etdi basima gelmedim kalmadi .simdi sukur konusmuyoruz esimde konusmuyorda rahatim
(980 puan) tarafından
Aynen öyle. Bizimkiler de küstü fakat eşim affetti barıştılar. Ben de zamanında beni onlarla görüştürmedin onları kötüledin şimdi de yakın olmamı bekleme dedim
0 oy
(1,900 puan) tarafından
Zaten herşeye karışmasalar olmaz herşeyin en iyisini onlar bilir bizimkide sürekli konuşur gereksizce çoğunlukla cevap bile vermem ama tepemi attırıyo hiç susmuyo hiç 
(980 puan) tarafından
Ah  benimki de aynı canım hiç susmuyor herşeye bir cevabı bir kılıfı bir lafı var. Yaa sabır çekiyorum artık.
0 oy
(618 puan) tarafından
Kaynanan doğru söylemiş aslında fazla yapmayın diye sizi düşünmüş olabilir ama su korana günlerinde ne gezdirmesi Allah aşkına  
(980 puan) tarafından
Düşünme değil kız. Para harcamamız batıyo buna. Eşimde gezmeyi çok sever. 2 sene önce İstanbul'a gezmeye gittik. Ardından da bir Marmaris gezmemiz olmuştu her seferinde lafını eder. Onu bırak yemeğe çıkarız haberi olsun evde niye yemiyorsunuz der
0 oy
(186 puan) tarafından
Günün birinde bnde kaynana olacağım ama asla böyle davranmam tavsiye veririm ama  gelinim herşeyi en ii bilir der geçer otururum ama şuan tüm kaynana laradn nefret ediyorum ıyyy 
(980 puan) tarafından
Ahh tatlım ideal kaynana olacaksın desene. Neden böyleler anlamıyorum inan. Bu kadar zor mu oğullarının eşlerini anlayıp hoş görüşlü olmak
(186 puan) tarafından
Onlar için imkansız olsak gerek bu öküz öldü ortaklık bozuldu hesabı eşim evlendi tüm ipler koptu kızınada aynısını yapmaları dileğiyle diyorum sadece
(980 puan) tarafından
Bizimkinin kızı  yok ki empati kursun.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 622 göst.
25 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,402 göst.
12 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Eda06 (3,740 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,310 göst.
28 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu