0 oy
578 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kizlar 2 buçuk yaşlarında bı kızım var bide kardeşi 10 aylık neyse kızım sürekli kardeşine ısırıyor saçını cekiyo napcami şaşırdım nasıl davrancami şaşırdım yapma etme diyorum hala devam yine yapıo en sonunda insanım bnd sinirleniyorum kızıyordum bazen vuruyorum çok zorluyor sakin olmaya çalışıyorum anlatmaya çalışıyorum yok yapma dedim halde devam bugün küçügun sesi kısıldı çok ağlamaktan bna akıl verin bn napcam nasıl vazgecircem bu kızı kızıma kızdım içinde çok üzülüyorum vicdan yapıyorum gerçekten

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Canım ona görevler ver yani hani bebeğin altını değiştirirken gel simdi kardeşinin bezini alalım ıslak mendili i ver bana sana yardım etmesini sağla kafasını dağıt oyunlar oyna onunla bence senden ilgi bekliyor annesi 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bi tane hediye alıp kızına versen bak kardeşin sana hediye almış kardeşin seni çok seviyor sende onu sev onu beraber büyütelim falan de 
tarafından
Yok cnm fayda etmiyor malesef psikolojimi bozdu bu durum gerçekten bnd ağlıyorum artık kızımla beraber kızıma kötü şeyler söylüyorum
tarafından
Rabbim kolaylık versin ne diyim
tarafından
Amin cnm ins
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Sürekli kücügü korumaya calistigin icin inadina yapiyo belli ki..cok korumaci olma bnce..gel de kardesini sev de bak o seni cok seviyo de..elini tut sacini sevdir..kardesinin de elini tut onun sacini seviyo gibi yapsın..bisey alip ver kardesin almis sana de..yani sürekli bebegi ondan koruyup onu dıslanmis hissetrme derim bn
tarafından
Okuyunca gözüme geldide belkide haklısın cnm dikkat etmeye çalışacam ins
(3,074 puan) tarafından
Dene bnce mutlaka farkini görceksin..ilgi cekmek icin yapiyo belli ki..onu cok korudugun icin kiskanclik da vardr tabi..dene bakalim faydasini görürsün umarim..
0 oy
(263 puan) tarafından
Canım benim oğlum 5nyasinda 1 buçuk ylik kızım var bugün bi girdim ne gorim besikte bebek yatıyor ayaklarindan kaldırmış allahım az kalsın belini kıracaktı bende kızdım hatta vurdum ona sinirimden bu ilk dgl hep yapma etme anlamiyor bende dedim baba na dcem işte çöpe atacaz ağladı falan hayır diye ims geçer aynı dert bizde de var ama ısırma falan yok com şükür seninki küçük ondan belki daha anlamiyorcnm
tarafından
Nasıl davranacağımi gerçekten bilmiorum akşam olunca böyle vicdan yapiorum düşünüp keşke kizmasaydim öyle demeseydim n bilim zor gercekten bian önce düzelir ins
(263 puan) tarafından
Inş canım vala bende de aynı şey var kızıyorum bazen vala vuruyorum da artık tepeme getiriyor sonrapisman oluyorum geçer inş sabredecz ne yapalım ama ısırması falan yazık kıyamam oynaması lazım coc7gunuzun kardesiyle neden öyle acaba
0 oy
(270 puan) tarafından
Sakın büyüğe kızma yoksa psikolojisini bozarsın.O zaten kardeşini kendisine rakip gördüğü için herşeyini elinden aldığını düşündüğü için yapıyor bunu birde ona kızarsan yine onun yüzünden senin ona kızdığını düşünüp daha çok kinleşecek.Küçükle çok fazla ilgilenmemeye çalış en azından onun yanında.Daha çok büyüğü ile ilgilen onu çok sevdiğini falan söyle sıksık.Vakit geçir hatta birlikte oyunlar oynayın.1 yaş aralıklı 2 kızım var psikolog ne dedi biliyor musun bana.Bir gün eşin eve gelirken birini alsa getirse kadın veya erkek farketmez yabancı biri gelse eve.Eşin sana deseki bundan sonra bu kişi ile birlikte yaşayacağız her an herşeyimizi bununla paylaşacağız dese nasıl karşılarsın?Eşine ne dersin? Tabi canım ne demek tabiki birlikte yaşarım  mı dersin dedi.Işte o da tam da aynısını yaşıyor dedi.Bir anda hayatına biri girdi ve çocuğunuza dedinizki bununla her şeyini paylaşacaksın anneni ve babanı bile paylaşacaksın dediniz çocuğa.Napsın bu çocuk dedi :) Hiç böyle düşünmemiştim şaşırdım kaldım.
tarafından
Canm bn ikisinede bakmiom mesela evi topliom bakiorum kızım kardeşine vurmuş  ortada bişe yoken bile gidip saçını cekiyo
(270 puan) tarafından
Çok normal ama.Kıskançlık doğanın kanununda var.Yalnız bırakmamaya çalış birlikte vakit geçir yapacak bişey yok bu süreci çok fazla yara almadan atlatmak lazım.Benim küçük olan biraz kendini toplayınca tam tersine döndü herşey tüm herşeyin acısını sonra çıkardı büyükten :) Hala bi olay olsa küçük büyüğü ağlatır.Dayak yiye yiye arsız oldu :)
tarafından
:) güldüm vla bizimki de belki öle olur kucugu bişe olunca ablasinin ayağını tutup bağırıyor yavaş yavaş geliyo
(270 puan) tarafından
Ama o kadar öz güvenli o kadar kendinden emin bir çocuk olduki düşe kalka düşmemeyi dayak yiye yiye arsızlığı öğrendi.Hiç bişey yapamasa çaktırmadan çelme takıp düşürüyordu.Büyükte el bebek gül bebek büyüdü nazlı daha çok onunla ilgilendim oda mız mız oldu.Küçük herişini kendisi halleder büyükte hala annnneeee diye bağırıyor.Hepsi geçiyor üzülme akışına bırak kenfi psikolojini de bozma onları da üzme.Sadece dikkat et gözetleki Allah korusun ciddi bir zarar vermesin.Ufak tefek şeyleri engelleyemiyorsun.
0 oy
(6,189 puan) tarafından
Pedagoga gotur kizini
tarafından
Doru diyorsun aslnda
0 oy
(2,718 puan) tarafından
İlgi kuzum ilgi icin yapyo kiskancliktan benim buyuk iglanda ayni zman zaman oluyo boyle op kokla sevdigini soyle bak 
0 oy
(703 puan) tarafından
Yalniz bırakma.İkisininde bebek oldugunu unutma sen vurunca herşey daha kötü olur.Yazik günah.O kardeşi olmasını istemedi sen istedin sonuç olarak.Onun yanında fazla sevme.Ben seni daha çok seviyorum diye soyle sürekli.Sen zitlasirsan herşey daha da içinden çıkılmaz bir hal alır.
0 oy
(5,370 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun kuzum 
0 oy
(53,863 puan) tarafından
senin dikaktini cekmeye calisiyor olabilir. onada sorumluluk vermeyi denedin mi mesela altini alirken ablasi yardim et bezini getirirmisin o sana muhtac elini tutar misin bak agliyo oynatsan sussa gibi kucuk cunku oda ilgi sevgi onun uzerinde yogunden ortakçı gelmis kiskanmasi normal canim
0 oy
(14,061 puan) tarafından
Küçüğü korudugun için digeri kıskançlık yapıyor aslinda ne yapıyorsan ikisiyle birlikte yap hatta büyük olana abla olduğunu kanitlamasi için firsat ver kardeşinin sorumluluğunu biraz üstlensin
0 oy
(15 puan) tarafından
Öncelikle Allah yardımcın olsun benim oğlum 3 yaşındaydı ikizlerim doğduğunda birden afalladi çocuk bir değil iki kuma arkamı donsem bir vukuat sakın büyüğün yanında sevmemezlik yapma kucugunude yanına alıp ikisiyle beraber oyna,büyüğüne hardesiyle ilgili ufak sotumluluklar ver mesela altını alacağın zaman senin görevin bez getirmek hadi bakalım kardeş seni bekliyo,kardeşin seni çok seviyo hadi ninni söylede uyuyulım gibi .Sakin sadece buyuguyle ilgilenme kisjanmasin diye en büyük hatayı orda yaparsın 
0 oy
(25,178 puan) tarafından
Yapma etme demek daha cok hırçınlaştırır ve inada yapar cnm kıskanıyor belli ki ona biraz daha farklı zaman ayırıp birlikte aktiviteler yapın kardeşi ile ilgili sorumluluklar ve

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 268 göst.
1 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birdilektut (1,332 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 210 göst.
0 oy
11 cevap 268 göst.
0 oy
5 cevap 167 göst.
30 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Huzur içimde (454 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,830 soru

24,064,701 cevap

330,298 kullanıcı

...