Benim bebeğim doğduğunda zayıf bı bebekti. İlk 3 ay anne sütü içti ememedi bu yüzden sağdım icirdim. Sonra mamaya başladım mecbur. Hani şu yorumda SAĞLIKSIZ yazıp insanın sinirinı bozanlarin bahsettiği mamalar varya ondan. Mamayla da çok kilo alması. Her neyse 4 aylık olunca kaşık mamalarında başladım. 5 aylık olunca meyve sebze püresi yoğurt bunlara başladım. 6 aylık olunca peynir pekmez bebe bisküvisi yumurta bunlara başladım. 7 aylık olunca kemik ve tavuk suları ile çorba yaptım şehriye vs. 8 aylık olunca ceviz gibi yiyebileceği kuruyemisi çektim purelerinde kattım yedirdim. Yoğurt çorbası mercimek çorbası yedirdim. Çorbalarını basınına kıyma falan attim. Tavuk yedirdim Bebeğimi sık sık besledim. Sabah bı başlardım. Mama hariç gün boyu öyle ek gıda yedirirsin bı mama bı ek gıda. Bı ben bilirim bı Allah bilir ne kadar uğraştığımi. Şu emzirip mama kötü diyenler mamanın sıkıntısını bilmiyorlar. Gece kalk suyu ısıt mamayı yap icir git biberonu yıka yat. Gündüzde aynim haa bı de bebek ne kadar içiyor belli olmuyor bazen mama çöp oliyor. Ki ekstra maddiyat gerektiren bişey. Herkes ister emzirmek, emzirmenin rahatlığı konforu masrafsızligi varken neden mama.cunku süt yok yapacak bişey yok.. zaten 9 aylık oluncs eline verdim meyvesini falan kendi kemirdi yedi. 10 aylık olunca kendi yediklerimizden vermeye başladım. 11 aylıkken biz ne yersek ondan yiyordu. Tabi SAĞLIKSIZ gıdalardan uzak tuttum tutuyorum da. Cips çikolata vs vermiyorum eline oldukça uzak tutuyorum. Hazır gıdalar vermiyorum yemeğimi özellikle kendim yaparim. Tarhanasini dahi kendim yaptım. Ek gıda ya artık baya baya geçmiş olman lazim. Kilo bebeğin saglikli olduğu anlamına gelmez. Önemli olan beslenmede gerekli vitaminleri besin degerleir alıyor olması.
1,486,347 soru
24,299,931 cevap
343,998 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın