0 oy
1,418 göst.
Diğer kategorisinde (52 puan) tarafından
Geldiler herşey güzeldi benim kızım 8 aylık ve çok sık uyanır gece ağlayarak genelde en geç iki saatte bir uyanır emer öyle çok kilolu bi çocukda değil onun bebeğide 13 aylık maşallh gece sadece bir kez uyanırmış ve kilosu daha iyi bizimkine göre o mamayla besleniyor benimki anne sütü bana sürekli aç ondandır aç çocuk uyumaz gibi şeyler dedi çok moralim bozuldu yediriyorum yemiyor memeye de gece ağlayarak uyanıyor veriyorum iki emip bırakıyor emzik tutmadığı için beni kullanıyor ama ya doğruysa diye içim içimi kemiriyor yatırmadan yedirmeye çalıştım yeni yeni ek gıdaya alıştığı için midesini bulandırıyor ne yapacağımı şaşırdım bebeğim gerçekten açlıktan uyumuyor olabilir mi 

21 Cevaplar

0 oy
tarafından

Benim bebeğim doğduğunda zayıf bı bebekti. İlk 3 ay anne sütü içti ememedi bu yüzden sağdım icirdim. Sonra mamaya başladım mecbur. Hani şu yorumda SAĞLIKSIZ yazıp insanın sinirinı bozanlarin bahsettiği mamalar varya ondan. Mamayla da çok kilo alması. Her neyse 4 aylık olunca kaşık mamalarında başladım. 5 aylık olunca meyve sebze püresi yoğurt bunlara başladım. 6 aylık olunca peynir pekmez bebe bisküvisi yumurta bunlara başladım. 7 aylık olunca kemik ve tavuk suları ile çorba yaptım şehriye vs. 8 aylık olunca ceviz gibi yiyebileceği kuruyemisi çektim purelerinde kattım yedirdim. Yoğurt çorbası mercimek çorbası yedirdim. Çorbalarını basınına kıyma falan attim. Tavuk yedirdim Bebeğimi sık sık besledim. Sabah bı başlardım. Mama hariç gün boyu öyle ek gıda yedirirsin bı mama bı ek gıda. Bı ben bilirim bı Allah bilir ne kadar uğraştığımi. Şu emzirip mama kötü diyenler mamanın sıkıntısını bilmiyorlar. Gece kalk suyu ısıt mamayı yap icir git biberonu yıka yat. Gündüzde aynim haa bı de bebek ne kadar içiyor belli olmuyor bazen mama çöp oliyor. Ki ekstra maddiyat gerektiren bişey. Herkes ister emzirmek, emzirmenin rahatlığı konforu masrafsızligi varken neden mama.cunku süt yok yapacak bişey yok.. zaten 9 aylık oluncs eline verdim meyvesini falan kendi kemirdi yedi. 10 aylık olunca kendi yediklerimizden vermeye başladım. 11 aylıkken biz ne yersek ondan yiyordu. Tabi SAĞLIKSIZ gıdalardan uzak tuttum tutuyorum da. Cips çikolata vs vermiyorum eline oldukça uzak tutuyorum. Hazır gıdalar vermiyorum yemeğimi özellikle kendim yaparim. Tarhanasini dahi kendim yaptım. Ek gıda ya artık baya baya geçmiş olman lazim. Kilo bebeğin saglikli olduğu anlamına gelmez. Önemli olan beslenmede gerekli vitaminleri besin degerleir alıyor olması.

(52 puan) tarafından
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim başkalarına yaptığın yorumları da okudum hassasiyetini anlamam belki mümkün değil ama inan elimden geleni yapıyorum arkadaşlar sağlıksız derken mama veren annenin kötü olduğunu yada bebeğine zarar verdiğini değil genel olarak mamaların kilo yaptığını ve tabiki anne sütü kadar yararlı olmadığını anlatmaya çalışıyorlar ilk 20 gün bende kızıma mama verdim ve sadece o ay 1.200 gram aldı sonra hep yarım kilo aldı mecbur kalınca insanlar mama veriyor ben hiç ben emzirmek istemiyorum mama vereyim diyenini görmedim insanlara kırılıp yanlış anlamayın eminim sizde aynı fikirdesinizdir mecbur kalınca tabiki mama veriyoruz yoksa önceliğimiz anne sütü insanlar da benim içimi rahatlatmak için bunu anlatmaya çalışmış eminim çok iyi bir annesinizdir sağlıkla huzurla bebeğinizi büyütmeniz dileğiyle sağ kalın hoş kalın teşekkürler
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 1,910 göst.
0 oy
14 cevap 971 göst.
16 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde Sirius76 (1,318 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 2,621 göst.
2 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nihalllll (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 728 göst.