0 oy
732 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Gun icinde neler yapiyorsunuz uykulari nasil konusuyirlar mi kac kelime? Birde gece sut yada mam iciyirlar mi canlar 

16 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap

1. Benimkinin kelimeleri daha cumle kuramiyor    
  2. Anne 
  3. Baba
  4. Teyze
  5. Dede 
  6. Nene yani annenne
  7. Avla yani abla
  8. Abi
  9. Ara yani araba 
  10. Bi yani bir
  11. Ü yani üc
  12. Be yani bes
  13. O yani on
  14. Harflerin bazilarini biliyor 
  15. Gemi yerine memi 
  16. Ekmek
  17. Mama
  18. Meme 
  19. Su
  20. Muz
  21. Alma yani elma
  22. Ümmü yani üzüm 
  23. Agga yani ayakkabi
  24. Degisik sesler ve h.a.y.v.a.n taklitleri yapiyir suan aklima geln bunlar
(581 puan) tarafından
Maşallah canım kaç aylık çocuğun okula yazdirin :D benim oğlum 17 aylık dedikleri de şunlar
Ditti(yani gitti)
Bitti
Baba(ama babayı bilinçli söylediğini sanmiyorum)
Baaak der bişeyleri gösterip
Mama
Ben o gün birşeyler gösteriyorum böyle böyle diyerek oda böyle demeye çalışıyordu
Cümle kuruyor karşımda koca adam gibi konuşuyor ama ben hiçbirşey anlamıyorum yani anlaşılmıyor
tarafından
2 yasina girdi bugun kuzum kelime olarak cok seyelr soyluyorda cumle kuramiyor seninki daha kucuk kuzum bir anda basliyorlar zaten
(581 puan) tarafından
Anladım canım benim Maşallah bebişine. Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin yavruna
tarafından
Amin kuzum butun bebislere ins ❤
-Reklam-
0 oy
(58 puan) tarafından
3 yasinda kizim gündüz uykusunu yatar 1 saat gece yatmadan süt icer gun icerisindede kardesiyle oynar bana yemek yaparken yardim eder guya :D arada kapiya cikar filan iste
tarafından
2 ysina girdi bugun cnim erkek benimmi
(58 puan) tarafından
Kuzum kafana takma erkekler kizlar gibi dilli olmuyo biliyoruz sen iletisim kur o acilir merak etme normal yani
tarafından
Tamam kuzum insallah erke n konusur cok istiyorum  da ;)) sende kac cocuk var
(58 puan) tarafından
Amin canim zamanla olur merak etme. Bende iki kiz var canım biri 3 yasinda biri 8 aylik :)
tarafından
Allah bagislasin canim
0 oy
tarafından
22 aylık gece uyanırsa emziriyorum daha 2 ay sonra kescem o zaman mama da içermem sanırım doyurup uyuturum. Baya kendini ifade ediyor temel kelimelerin çoğunu söylüyor cümle kuramıyor öğlen 1 veya 2 saat uyuyor gece de 10 11 gibi uyuyup sabah 9 10 gibi uyaniyor genelde
tarafından
Bizimki gece de yiyor hala ya  bendr yazdim yukariya aklima gelenleri aynen cumle kuramiyor hala uyku duzenleri ayni gibi
tarafından
Aynen benim oğlum da bu kelimeleri söylüyor normal bence gelişimi
tarafından
Insallah canim birde konussalardi bska cocuk var mi
tarafından
Yok canım tek senin?
tarafından
Benimde tek cnim suanlik dusunemiyorum;) 2 yas sendromuna girdi mi seninki
tarafından
Fena girdi hem de sürekli mızmız geçen kapıyı ben açtım diye kendini yerlere attı ben yaparım kendim yerim havalarına girdi ev mahvoldu valla canı sağolsun :)
tarafından
Aynen bizimki de bu ara ayni ya cok memnuniyetsiz yemegini ke di yemek istedi dun gorsen her yer corba oldu valla aynen canlari sagolsun da insallah  uzun surmez;)
tarafından
Inşallah inşallah yoksa işimiz zor valla :)
0 oy
(3,701 puan) tarafından
2 yaşında kızım günde bir kere uyur bazen 2 3 gibi bazen 5 6 gibi geceleri uyanıyor arada şu içer yatar konuşması da tüm kelime
tarafından
Cumle kuruyor mu birde emziriyormusun gece uyanip mama yoyor benimki
(3,701 puan) tarafından
Cümle kuruyor o zamanlar hamile kaldığım için 1 yaşında bıraktı emmeyi kardeşi emiyor
0 oy
(905 puan) tarafından
Kızım 2 hafta sonra 2 yaşayacak herşeyi konuşuyor duyduğu şeyleri tekrar ediyor hayvanların ısimlerini biliyor renkleri biliyor komut verdiğimde eksiksiz yerine getiriyor mesela sofra bezini kaldırıp mutfağa götürüyor yerde kağıt falan bulunca çöpe atıyor:)
0 oy
(250 puan) tarafından
Baba 

Anniy

Aba 

Abi 

Dede 

Nene

Ayy

Bayi yani barış amcasına bayyi diyor :-)

Fu yani su

Nımnım yani yemek 

Bide bişey yapınca anniy ayy diyor 

Biz daha 19 ayligiz tabi sütten kestigimden beri gece yatırmadan önce çorba yapıp ekmek doğrayıp veriyorum sabaha karşı 6 da uyanıp aglar o zaman da süt veririm bizde sorun şu 19 aylık ama üsten 4 alttan 3 yandan 2 dişi tek var yani geç diş çıkarıyor

Ve hala konuşmuyor anlıyor ama söylediği kelimeler sadece bunlar 
0 oy
(581 puan) tarafından

Benim oğlum 17 aylik söyledigi kelimeler  Ditti(yani gitti)
Bitti
Baba(ama babayı bilinçli söylediğini sanmiyorum)
Baaak der bişeyleri gösterip
Mama
Ben o gün birşeyler gösteriyorum böyle böyle diyerek oda böyle demeye çalışıyordu

Cümle kuruyor karşımda koca adam gibi konuşuyor ama ben hiçbirşey anlamıyorum yani anlaşılmıyor gunde 2 kere uyuyor gece de süt içiyor 

0 oy
(3,135 puan) tarafından

Yeğenimden biliyorum gece çok uyanır 15 aylık. Yemekten çok meme ister sürekli memede olmak istiyor. Anneanne demeyi öğrendi bir de kızıma bebek diyemiyor bebi diyor ☺️ anne baba diyor. Bazen ni ni der anlamayız :D bir de su diyemiyor ss ss diyo :D

0 oy
(16,787 puan) tarafından

Günde 1 defa uyur oğlum ama yorumlara baktım da bi benim oğlum konuşmuyor :D mama baba dede anni oda  bazen der nene sadece bunları. Söyler anlar ama kelime az ya 

(16,787 puan) tarafından
Beklerim 2 yaşından sonra giturcem kesin içim rahat değil bizde dil bağı vardı kesmedi doktor gerek yok dedi bende ondan mı diye kafamı yedim
(16,787 puan) tarafından
Çocuk bence yada kbb
tarafından
Ama oyle bisey olsa hic konusmaz bence dil bagini nasil ogrendin
(16,787 puan) tarafından
Doğduğunda doktor kontrol ederken söyledi bize
tarafından
Bize bisey demediler bilmiyom ki
0 oy
tarafından
15 aylık götür beni aya aya aya oooouuu diye şarkı söylüyor memmooo diyor (dedesinin adı) annnnaaa babaaa kediye pisi diyor köpeklere aşil diyor bizim eski köpeğin adı. Gel aç papat hadi naynaynam diyor ( salıncağa veya parka gitmek istediğinde) kaç diye bağırıp koşuyor kovala beni anlamında azad diyor net bir şekilde amcasının adı. Pis yapma git diyor bunları söylüyor sadece kuzum 
0 oy
(2,039 puan) tarafından

2 yaşinda kızım var 15 aylıkken emzirmeyi kestigimizden beri gece beslenmesi sütü maması filan yok bizimle beraber yemek yiyor gündüz bir uyku yapıyor genelde 2 saate yakın uyuyor dilinin de maşallahı var napiyosun diye sorunca iyiyim sen napiyosun bile diyor gerisini sen düşün :)

0 oy
tarafından
26 aylik. 

Anne baba anneanne dede hatite (hatice) mama gol attaa  diyor ve sesleri taklit ediyor. Gece gündüz uykuları çok güzel akşam 9 da uyur sabah 8 de kalkar gündüz en az 1 saat uyur. Gece mama içmez uyumadan evvel süt icip uyur.
0 oy
(7,138 puan) tarafından
15 aylik oglum hic birsey yemez sadece beni emiyor deli ediyorr 
0 oy
(5,053 puan) tarafından

Oğlum 19 Aylık

Gece 11 Buçuk 12 Gibi Uyur Sabah 10 Da Kalkar

Öğlen Uykusuna 1 2 Gibi Yatar 1 Saat Bilemedin 2 Buçuk 3 Saat Uyuduğu Olur 

Gün İçin De Oyuncakları İle Oynarız Boyama Yaparız Oyun Hamuru İle Oynarız Bana Ev İşlerin De Kendi Çapın Da Yardım Eder :angel:

Gece Uyumadan 10 Buçuk Gibi 1 Kase Ekmek İçli Çorba İçiriyorum

-Anne

-Baba

-Dede

-Mama

-Şu (SU)

-Abiş

-Bırak

-Nennen (Anneanne)

-Del

-Dit

-Bağırma

-Ah

-Şşş

-Ayşe

-Yaaaa

-Şaşaşa

-Aşk

-İmm Beni Öpünce Söylüyor

-Aşk

-Haşan

-Ayı (Dayı)

0 oy
(2,462 puan) tarafından
bak anne baba hala anane kabak balkabagi su abla abi kendi ismini esimin ismini gitti bitti ac kalk mama meme su iç top bebek gibi bazi kelimeleri konusuyor birsey istedigi zaman da çekiştiriyor istedigi yere goturup gosteriyor 16 aylik kizim :)
0 oy
tarafından

Tek uyku yapıyor 20 aylık 8.30 kalkış  13.30 uyku 1 saat bazen 2 kafasına göre gün içerisin de bazen 4 öğün bazen 5 abur cubur vs ile 5.öğün evde durmak istemiyor yukarı babaannesine kaciyo kapıyı filan aça biliyo çok dilli bazen sovuyo galiba diyo eşim anlaşılmıyor çünkü  anne demiyordu 1,5 yaşın dan sonra anne dedi :D baba,nene,fu diyo suya,mama,yemem,benim der herşeye bu ne diye çok soru soruyo bide herşeye bu ne diye gösteriyor 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 626 göst.
30 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Cetineylul317 (1,266 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 677 göst.
16 Nisan 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 264 göst.
1 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,026 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 363 göst.