0 oy
439 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (519 puan) tarafından
Fırında tavuk patates yapacağım 8 parca tavuk butum var ama ben yaparken bir türlü tavuklar pişmiyor tavuklar pissin diye fırında 2 saat tuttuğum bile  oldu bu sefer patatesler dağılıyor.  Bunun bir püf noktası var mı nasıl güzel yapabilirim?

17 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ben ilk önce biraz haslatirim tavukları fırından önce. Sonra atarım fırına yarm saatte pişer 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tavuklarin ustune bıçakla cizdin mi hic? 
(519 puan) tarafından
Yok canım bide öyle deneyeyim
tarafından
Bi dene canim o zaman icide piser sadece üstü degil
0 oy
(1,390 puan) tarafından
Fırının alttan 1.teline koy. Üstüne varsa yağlı kağıt kapat baya pişsin. En son kızartma için kağıdı al üst kata çıkar tepsiyi. Ben öyle yaparım hep gayet güzel pişer 
(519 puan) tarafından
Sağol canım denicem
0 oy
(136 puan) tarafından
Üzerine salçalı su dokuyormusun..aslında hemen pismesi lazım cnm
(519 puan) tarafından
Döküyorum canım yine de pişmiyor
(136 puan) tarafından
O zaman tavuklara çizik at yada ortadan kesip öyle koy patetslerin arasına ..inşallah olur
0 oy
tarafından
Butları önden ya haşlayacaksın yada etlerini açacaksın cnm yoksa pişmiyorlar 
(14,210 puan) tarafından
Aynen yoksa içi kalıyor
0 oy
tarafından
Tavuklara bıçak ile çizik at Bi kaç tane 
0 oy
(15,255 puan) tarafından
Tavuklarını 1 saat önden 2 yemek kaşığı sirke yoğurt salça sıvıyağ ve baharat ile harmanla. Üzerine çizik at lokum gibi pişer 
0 oy
(5,397 puan) tarafından

Tavuklara bıçakla çizik at çizik derken del yani güzelce aç patatesleri alta tavukları üste koy güzelce sosunu gezdir bi de tavukların üzerine domates koy tereyağı parçaları koy lokum gibi olacak 

image

 

0 oy
tarafından
Bacı fırında tavuk yapacağım zaman öncesinde güzelce haslıyorum çünkü içi pişmiyo diger türlü sonrası fırına veriyorum lokum gibi oluyor.
0 oy
tarafından
Soslamadan önce 10 dkk kaynat bacım üzerine çok su ekleme 
0 oy
(14,062 puan) tarafından
Butlara kesik olacak sekilde 2 defa cizik at daha çabuk piser yada onceden tencere de kaynat 15 20 dk sonra fırına at
0 oy
(2,233 puan) tarafından
Ben yağlı kağıt ile kapatiyorum. Ilk yarim saat falan bakiyorum yumuşamış pişmiş  aliyorum yağlı kağıdı kizarincaya kadar tekrar pismesini bekliyorum. Eger büyük but falansa alırken açtiriyorum ince oluyor çok  guzel pisiyor veye bicakla cizik atarim
0 oy
tarafından
Ben onceden tavuklari atiyorum uzerlerine bicakla cizgi atarak sonra patatesleeri ekliyorum 
0 oy
tarafından
Üzerine çizik at ve derecesi önemli açıp kapatma yapma 
0 oy
(2,263 puan) tarafından
Ben ilk biraz haşlıyorum ya da içini bıçakla açarım ama haşlayınca daha güzel pişiyor
0 oy
(503 puan) tarafından
Tavuklari hafif kesmen lazim bnmki gayet guzel pisio cnm patateste ezilmio esit pisiolar
0 oy
(6,190 puan) tarafından
Fırını önceden isit

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 407 göst.
10 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Nz (605 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 193 göst.
24 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Kimolsam (1,083 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 237 göst.
12 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Kimolsam (1,083 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 198 göst.
11 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,408 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,476,748 soru

24,173,703 cevap

336,000 kullanıcı

...