0 oy
357 göst.
Diğer kategorisinde (3,740 puan) tarafından
Neden erkeklerin ailesine karşı hep susmak alttan almak zorundayız ve hep öyle isterler cevap verince kendini ezdirmeyince kötü olan biz oluyoruz ? Hep kendi ailelerine gitmek eve çağırmak isterler birgunde hadi annengile gidelim demezler ? Onların ailesi neden dokunulmaz oluyo ? Kaynanalar onca lafı derler sayarlar biz en ufak bir şey deyince suçlu oluyoruz ama şu sözü çok beyenirim haklı suçlu olunca arsız güçlü olurmuş o durumdayım şuan 

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Her şey koca da bitiyor iki tarafı dengeleme de sorun yoksa bü saydıkların sorun olmaz
(3,740 puan) tarafından
Öyle valla bizimde anamız var babamız var ailemiz var ama annem bı laf etse eşime hemen eşimi savunurum ama erkekler öyle değil iste
tarafından
Benim annem eşimi savunur :)) onun annesi ona laf etse ben onu savunurum. Eşim annesini bilir o yüzden ben laf edeyim istemez ama zamanı gelince kendisi çok ağır konuşur. Benim aileme karşı Allah razı olsun hiç bir lafı hareketı yoktur biz uzakta yaşıyoruz mesela gittiğimizde 1 ay da bir iki gece anca kalır ama annem felan benim laf etmez çalışıyor gezsin kafasını dağıtsın derler yani her türlü anlayış lazım. Kaynanam genelde sivrilen kişidir o kadar kişinin arasında yani laf söyler karışır laf sokar ama yeri gelir idare ederiz yeri gelir karşılığını alır. Ama kötü niyetli biri değildir onu biliriz. Eşim de bana laf ettirmez. Dediğim gibi dengeyi kurmaları lazım yoksa hep mağdur kadın.
(3,740 puan) tarafından
Aynen canım denge çok önemli
tarafından
Annemin dediği bi laf var sanırım kendi içinde geçerli :) bir abim var. Der ki; en iyi kaynana bile oğlunu kıskanır.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Herşey sende bitiyor canm emin ol başta nasıl alıştırırsan öyle gider. Laf söylemen gerekiyorsa başta da söyleyecektin ki aa bu kız böyleymiş diyecekler esin de öyle kabul edecekti başta susup susup sonradan laf konustugun zaman aman smdiye kadar sustun Smdiden sonra da süs derler 
+1 oy
tarafından

Ben ilk defa bu forumda kaynanalari vs... kişilerle birlikte yaşayan yada aynı apartmanda yasayan insanlar gördüm. Hepsinin ekonomik durumu oldukça da kötü. Çaresizlikten hiçbir yanlışa aşağılamalara baskılara vs.. asla ses çıkaramıyorlar. 

Ben çevresindeki tüm kadın arkadaşları çalışan bir kadınım ve hayatımda hiçbir arkadaşımdan böyle sorunlar duymadım. 
Çalışmayan okumayan kadınlar ekonomik özgürlüğe sahip değildir ve herşey e evet demek zorunda kalır. Arkasında ekonomisi iyi olan ailesi yok yada gelinlik kefen lafını sarf eden geri kafalı aileleri var. 
Istisnalar kesinlikle var ama eğitim seviyesi düştükçe, bunu önemseyen ailelerin oğulları ile evlenemiyorsunuz.  Eğitimi önemsemeyen aileler çocuklarına daha acımasız ve kötü davrandığını düşünüyorum. Böyle çocukların aileleri size iyi davranmaz. Çocukları için fedakarlık yapan onu toplumda hem sosyal hem dr ekonomik olarak iyi yerlere gelmesini isteyen ailelerin oğulları ile evlenmelisiniz. 
Dediğim gibi bu sadece forumda okuyarak gözlemlediğim şeyler. Kimse katılmak zorunda değil.
(25,181 puan) tarafından
İnan bende ilk defa burda görüyorum kaynana ile hatta bütün sülale ile bir arada yaşayan görümce kayın elti hepsi bir arada yaşayan hayatımda görmedim duymadım buraya girdiğimden beri hayretle okuyorum. Büyük cesaret...
tarafından
Ya canım bize göre cesaret isteyen şey bunu kabul eden insanların sosyal çevrelerinde örneklerini gördüğü şey olabilir. Çünkü hayır dediklerinde aksine yadırganıp azar isitiyorlar yada konu yine ekonomik özgürlüğe geliyor, ekonomik durumları sadece mutfak masrafını karşılayacak seviyede. Normalde herkes ülkenin geleceği için endiselenirken ben hep çok umutlu davranır ve konuşurdum. Ama foruma girdikten sonra korkunç bir karamsarlık içindeyim. Gencecik kızlar erkekler daha ergenlikten çıkamadan evlenmişler. Hayır evlenmek isteyebilir ama hiç mi bir ana baba 17 18 19 20 yaşındaki gencecik bir insanin parasız pulsuz bir hayat kurmasına izin verir. Vallahi çok dramatik benim acımdan. Bu neslin annesi babası çocuklarına da kendileri gibi bir hayat reva görüyor, dilerim bu neslin ana babası kendi çocuklarına aynı şeyi reva görmez.
(7,436 puan) tarafından
Aynen bende ilk defa burda okudum gördüm benim çevremde yaşadığım yerde uzaktan yakından kimsede yok aile ile yaşayan 45 sene once annem yaşamış oda 2 sene babam hemen çıkarmış zaten.ve dedikleriniz gerçekten çok doğru kadınların her zaman söz hakkı olacağı gücü olmalı işi olmasa bile o güce sahip olacağı altta yatan bir mesleği olmalı ki onlara muhtaç olunmadığıni bilmeleri gerekiyor
tarafından
Bu sorunları yasayan kadınların-yine forumda gordugum kadariyla- akılları başına 30 35 den sonra geliyor. O zaman ise herşey için çok geç oluyor :((
0 oy
(2,266 puan) tarafından
İş kocada biter bacım o dengeyi sağlaması lazım 
(3,740 puan) tarafından
Anne farklıdır tabiki annenin yerini kimse tutamaz anne olunca daha iyi anlamadım ama eşin yeride farklıdir şöyle bir söz vardır biri var etti biri yar etti diye bunu ayırt etseler çok güzel olacak hersey
(2,266 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
tarafından
İş eşte biter mesele ben susarım eşim konuşur çünkü öyle aliştirdim 
(3,740 puan) tarafından
Kaynanam en ufak şeye ağlayıp üste çıkınca eşime pek bir şey dedirtmiyo
0 oy
(2,788 puan) tarafından
Burda önemli olan eş aslında iki tarafı da denge de tutmalı ki bunlar yaşanmasın
0 oy
tarafından
Allaha şükür ben öyle bisey yaşamıyorum evet ben yine susuyorum ama benin vereceğim cevabın 2 katini eşim ailesine veriyo 1 kere onun ailesine gidildiyse 1 kere benimkine gidilir hep kendisi teklif eder evet esiminde benimde çok hatalarımız oldu ama düzeltmek için çabaladık halada devam ediyoruz sevgi saygı varsa herşey duzelio ben çok eziyt çektim ama eşim smdi ailesi arasa ben bi hanıma soruyum dio benden bi cevap almadan bisey demiyo ailesine 
0 oy
tarafından
Ben nasıl eşim ve ailem.arasimdaki dengeyi sağlamaya cabaliyirsam eşimde sağlamak zorunda gerçi yapmıyor ya neyssss...

İnsanın eşi savunmazsa arkasında durmazsa dediğin gibi haklı suçlu oluyor arsız güçlü oluyor ..

Evlenince ayrı yuva kurması gereken kişiler halbuki erkekler ama biz kadınlar   onların ailesinin yanında oluyoruz bizim aileye gelince de gün veriyorlar gün var mı böyle bişey 
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Nasıl alistirirsan öyle gider daha sevgiliyken veya görücü usulü de olabilir mesafeni insanlara karşı hep korumak ve tavrını net belli etmen gerekiyor bu sadece koca ailesi olarak değil karşındaki yeni tanıdığın herkese karşı karakterin net olacak ki sana davranışlarını sen sekillendireceksin onlar istediği gibi davranamayacak ve eşin seni o sekidle tanirsa öyle davranır erkek te bitiyor biraz da aile ilişkileri bunu senin için yazmadım genel yazdım bu arada 
0 oy
tarafından
Çünkü kadınların çoğu evlendikten sonra ailesini çöpe atıyor bu bi gerçek. Yok kaynanam istemiyo anneme gelme dedim yok eşimle tartıştı diye abimi sildim falan filan. Ben şuna inanırım aileyi yuceltecek olan da rezil edecek olan da evlattır. Bugüne kadar asla ne eşimi aileme ezdirdim ne de ailemi eşime ezdirdim iki tarafın yeri de ayrıdır. Dengeyi kuramayan evliliği beceremez

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 633 göst.
0 oy
6 cevap 499 göst.
+1 oy
8 cevap 534 göst.
0 oy
4 cevap 323 göst.
18 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,498,366 soru