Yemek pişirmek, evi temizlemek, çocuk bakmak kadının görevi değil, size ikramıdır.'' HZ.MUHAMMED (SAV)
Zorunluluğumuz yok canım neden olsun ki bu evde ben yasiyosam o da yaşıyor ben yiyosqm oda yiyo oda kirletiyo yok temizlik ortak olunması gereken bişi zaten biri yapmış yapmazsan eğer vebal altında olursun haram işlemiş olursun diye öyle bişi yok canım ne haramı ne günahı eşinin gönlünü yatakta geri cevirirsen günah olur ancak yemekte temizlikte öyle bişi yok kocaya itiat farz olduğunu ilk defa duydum temizlik yap yemek yap çocuk bak bunlar yapar kadın fakat yaomayinca günah felan olmuyo yani kocana tabi saygıda kusur etme ama aynı şekilde o da sana kocaya itiat diye bişi ne demek kolemisin sen ikinizde eşit haklara sahipsiniz
Valla canim şahsi fikrim yapılmalı ben eşimle çok kötü kavga etsem dahi yemeğini yapar önüne koyarım
Canım dimimizde ev işlerini kadının yapması mecbur değildir muteber kitaplar da böyle bildirilmiş. Lâkin evimizin huzuru için bunları yapmamız daha iyidir. Dinimiz kadının kocasının dine aykırı olmayan her isteğini yerine getirmeli buyurmuş. Bir çok hadis-i şerif var eşlerin birbirine olan hakları üzerinde. Eşin sana mesela bise getir dedi o sana ağır olacak bisey olsun. Sen onu yapmak zorundasın ama eşin sana ağır gelecek şeyi yaptırdığı için günaha girer. Yanı bu konu okadar kapsamlı bir konu ki. Sen eşine kızıp evini temizlemeden günah olmaz ama huzurunuz bozulduğu için sıkıntı olabilir. Zaten kadin olsun erkek olsun gecimsiz esle imtihan zor ama mukafati cok buyuk bir sinavdir. Sen böyle bunları düşündükçe dinen zorunluluğum yok diye elini ayağını evinden cekersen şeytan vesvese verir araniza soğukluk girer Allah muhafaza. En güzel şey eşinle konuş ona rahatsız olduğun şeyleri söyle. Yanı bu konuda okadar denecek şey var ki. Yanı nakil edecek deyim. Çünkü dinimiz senin benim fikirlerime yorumumla öğrenilmez canım. Ehli sünnet alimlerinin bildirdiği nakillerle öğrenilir.
http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1378
http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4135
bak bu linkte sahih hadislerle bildirilmiş ehli sünnet alimlerinin nakilleriyle karı ve koca hakki çok güzel anlatılmış okumani tavsiye ederim canım.
1,489,675 soru
24,347,365 cevap
346,309 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın