0 oy
469 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
Merhaba kızlar oğlum tam 1 yaşında sütten kesmeyi düsünüyorum çok zayıfladım emzirdiğin için diyorlar birde oğlum doğduğu günden beri uyumuyor gece gündüz artık dayanamıyorum çok zorlanıyorum sütten kesilince gece boyu uyur diyorlar gögüslerimde süt yokmuş gibi yumuşacık nerdeyse bir deri çok sütüm olmamasıda etkiliyor tabi kararımı kessem mi kesmesem mi çok kararsızım deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız birde gerçekten gece boyu uyur mu ? Sütüm yeteri kadar olsa dayanayım 1 yıl daha diye düsünürüm ama sütümde doğru düzgün yok 

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Oglum 13 aylık yanmda oldugu her sanıye emiyor. Hatta gogsum acıkta dursun 2 dk oyun oynasın 2 fırt ceksın gıtsin gelsin emsin ıstıyor. Geceleri uyudugum uykudan bır sey anlamıyorum feci zayfladım. Hatta pesınde kosmaktan kollarm ve bacaklarım aşırı kaslandı. Ama hıc sutten keameyı dusunmedım.meme onun sıgındıgı liman. Sadece doymak ıcin emmıyor bebekler. Anneye ıhtıyacı oldgunda emıyor guven duygusu ıcın emıyor bşr yeri agrıyor emiyor. Hastanede serum yerken bır tek memede sakınlesmısti. Bunları da dusundugumde bazen canıma tak etse de suan erken oldgnu dusunuyorm kendı ıstedıgı zamana kadar devam edecegım.anne sütündeki vitamınlere hıc gırmeyecegım 1damlası bıle cok degerli. Boyle bır ımkanın varken bırakma derim ben canım. 
tarafından
Teşekkür uzun uzun yazmısın cok haklısınız valla canım zaten içim kesmeyi dununce rahat degildi sizin yorumlarinizla netlestim iyice ♡
tarafından
Cok sevındım canim benm. İnan bende gun ıcınde yetti artk meme yok dıyorm sonra dayanamıyorum:) bıde goguslerm ananemınkınden beter öyle soyluym bır derı var ama süt de var. Goruntuye aldanma:)
tarafından
Benimkide aynen öyle resmen sünmüş bir deri çok kötü
tarafından
Annem gecen dedı yolda açsan toplumun kabuslarına giriyo memen diye ceza yazarlar:) yalnız degılsın emmeyı bırakınca toparlarmış kuzum smdılık ıdare edıyoz napalm:)
-Reklam-
0 oy
(2,474 puan) tarafından
Uyumayan bebek uyumaz sırf uyumuyo diye 1 yaşındaki bebe sütten kesilmez.

Emziren anne vitamin vs kullanabilirsin
(2,474 puan) tarafından
Zayifladigin için de kesilmez farkındaysan vitamin kullanabilirsin demişim. Bebeğin 1 yaşında göğsün artık tabiki dolu olmaz belli bir süreden sonra göğüs terbiye olur çünkü.
Benim fikrim kesmemen yonunde
tarafından
Bilmiyorum ilk cocugum bu derece küçülür mü gogus bilemiyorum resmen deri
(2,474 puan) tarafından
En başta nasıldı ama zaten malesef deforme oluyor illaki gogus
tarafından
Baya büyüklerdi taş gibi normaldede gögüsüm çok ufak değil ama şuan içler acısı.
(398 puan) tarafından
Doktora danıs istersen o sana daha iyi bilgi verir
0 oy
(5,483 puan) tarafından
Bebeğin süt hakkı 2 yaş canım, bence kesme , annem beni 1 yaşında kesmiş hala der çok pişmanım keşke kesmeseydim sütten diye. Bi de emen çocuk daha zeki olurmuş bilimsel araştırmalar da var bu konuda. Sen yemene içmene dikkat et. Bakma dışarıya,illa diyosan keseceğim lütfen doktora danışıp yap bu işi
tarafından
Bende pisman olmaktan korktugum icin karar veremiyorum birde bu pandemi süreci falanda var tabi bagisikligi icin devam etmeyi dusunuyorum ama bende helak olmus durumdayim 47 kiloya dustum 170 boya istah vs yok zaten ama kesmiycem heralde en azindan 1.5 yas olana kadar
(5,483 puan) tarafından
Takviye vitamin, iştah açıcı şeyler kullansan keşke tatlım. Gerçekten bayağı zayıflamışsın. Aklımda kalmasın dersen aşıya gittiğinde ebe ye bi danış belki senin için de bişeyler önerir
0 oy
(1,938 puan) tarafından
Bemce bu sebeplerle kesmemelisin bende de ayni seyler var ama dayanmamaiz lazim anne sütü alması onun icin daha iyi emin ol 
tarafından
Aynen kiyamiyorum yatan ona pisman olmaktan korkuyorum.
0 oy
(5,372 puan) tarafından

Emziren zayflasaydı en çok ben zayflardm tam tersi şişiyorum 85 kiloyum :D

tarafından
Ahh keske bende kilo alsam :))
0 oy
tarafından
2 yaşına kadar o süt o çocuğun hakkı canım uyumayan çocuk uyumaz emin ol benim oğlumda öyleydi 3 yaşına kadar uyumadı bol bol su iç vitamin takviyesi al bence ama o yavrunun hakkı olan sütü kesme 
tarafından
Haklısın gercekten pandemide var.
0 oy
tarafından
1.5 yaş Mart'ta 2 olucak yaş gününden sonra kesicem inşallah arada kesicem deyince eşimde kızıyor yaşına kadar emsin diye :)) Ne kadar ense kâr anne sütü bağışıklığı güçlendirir birde zaten şu virüs zamanı bekle bence
tarafından
Aynen pandemi zaten etkiliyor kararimi
0 oy
(8,321 puan) tarafından

Gece gündüz süt veriyorum ek gıda almıyor desem yeridir ama zırnık zayiflamiyrm aksina iştahım açılıyor çocuk çektikçe ... Keske bende zayiflasam :)

Sen artık annesin çocuğun için bir yıl zayıflığa da uykusuzluğa da dayanabilirsin bence :) Allah yardımcın olsun çocuğun sende iki sene emme hakkı var bunu unutma

tarafından
Tesekkur ederim Allah hepimize yardim etsin :)
0 oy
(11 puan) tarafından
benim bebegimde 19 aylik oldu gece uykusu fazla yok karni tok olsa bile beni emmek istiyor sabret birazdaha yemene dikkat et bende zayifim anne olunca cok baska oluyor 
tarafından
Aynen oyle dayanamam yapamam dedigin herseye katlana biliyorsun
0 oy
(1,629 puan) tarafından
Sütün olduğu sürece emzir bence. Emzirirken kilo vermiyor insan bebeğin peşinde koşarken ona yemek o bu yapıcam diye yoruluyorsun ondan kilo veriyorsun. Bide iyi beslen, kahvaltını iyi yap kuru yemiş ye bağışıklık sistemini güçlendirir güçsüz olmazsın. Ben de zayıfım 171 boyum 55 kiloyum, 70 ile doğurdum, oğlum şuan 13 aylık, süt verme ile ilgili değil, 3 ay öncesine kadar 63 kilo idim, hareketlenince gitti tüm kilolar. O yüzden bence sütten kesme az olsun o yemek yiyor doyuyor, süt onun hakkı, bu memeler onlar emsin sağlıklı olsun diye süt doluyor. ❤️ 
tarafından
Çok sağol çok haklısın ♡

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 101 göst.
2 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gözde62 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 233 göst.
29 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Yakamozzzz (436 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 208 göst.
14 Ocak 2023 Diğer kategorisinde HASRETiM160121 (2,299 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 357 göst.
6 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,592 soru

24,171,631 cevap