0 oy
1,339 göst.
Diğer kategorisinde (18,760 puan) tarafından
Hayatım da ilk defa tarhana çorbası staj gördüğüm yerde patronum yapıp getiriyordu. Ama yaptığı beyazdı tarhana çorbası. Görünüş olarak güzeldi oturduk yicez 1 kasik attım ağzıma allahım bu ne kusmamak için kendimi zor tuttum. Allah affetsin öyle kötü bir tad görmedim ben. Ama.intermettem gördüğüm.kadariyla tarhananın rengi kırmızı onun tadı nasıl.oluyor tarif etsenize bana 

11 Cevaplar

0 oy
(7,118 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ben yapacağım kadar ıslatirim.  Sonra tencereye tereyag ve çok az miktarda sıvıyağ koyuyorum. Yağ eridikten sonra daha önce ezmiş olduğum 2-3 dis sarımsağı ekleyip karıştırıyorum.  Sarımsakları yakmamamiz lazım çorbanın hadi değişir yoksa. Sonra biraz salça ve nane atıp kokusu çıkana kadar kavuruyorum. En son ıslattigim tarhanayı ekleyip karıştırıyorum şöyle bir, son olarak üzerine yeterli gelecek sekilde su ekleyip, ocağın altını kısıp kaynamaya bırakıyorum ve hadi muhteşem oluyor. 
-Reklam-
0 oy
(2,866 puan) tarafından
İki türlü tarhana var yoğurtla yapılan bide normal gördüğün gibi olan canım
(18,760 puan) tarafından
Yoğurtlu olanı ya güzel değil ya patronum yapmasını beceremedi. Zaten yemek yapmasını o kadar iyi bilen biri değildi
(2,866 puan) tarafından
Ben çok severim çok güzel oluyor
0 oy
tarafından
Yapılan tarhana yapanın el lezzetine bağlıdır yoğurtla bugdayla yapılan var bide nohut kırmızı biber vs.yapilan var kaynanamgil beyazını çok yapar kendi annem de arada yapar ama iki tarafinkide çok güzel olur biraz yapanla alakalı kırmızı olanı annemle yapmıştık valla miss olmuştu çok beğenerek iciyodum
(18,760 puan) tarafından
Benim patron yapmasını becerememiş o zaman
0 oy
(1,909 puan) tarafından
Ekşimsi güzel bi tadı var aldgn yere bağlı canım ama ben çok beğeniyorum çok pratik çok fa sağlkklı beyaz yemedim hiç
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Onlar tarhana yapmayı becerememiş bence yoksa harika bir çorbadır :) 
tarafından
Yoğurdun Mu sen gece cano
(25,181 puan) tarafından
Yok Kız uyumuşum bugun yogurcam
(18,760 puan) tarafından
Nasıl yapıyorsun sen tarif versene diğer postunu gördüm malzemelri hazırlamışsın bana da söyle
0 oy
(3,209 puan) tarafından
Canım tarhana da köfte gibi yapanın ne koyduğuna göre değişir herkesinki başka olur. 
0 oy
tarafından
Beyaz olan güzel değil zaten kırmızı olandan ye sen çok lezzetli Bi çorba vazgeçemezsin 
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Kız beyaz nasl yapmis acaba bn de hic gormedim..mis gibidir tadi bayilirim..salcali fln yapıyoruz biz domates soslu fln..
0 oy
(7,436 puan) tarafından
İki çeşit tarhana var sizin yediğiniz Maraş tarhanası kırmızı olan un tarhanası Maraş tarhanası çok guzel olur 
0 oy
tarafından
Ben tarhana çorbasını hiç sevmiyom ya 
0 oy
(122 puan) tarafından
İlk deneyimin kötü olmuş tarhananin her yörede farklı çeşidi var dene hepsinide çok severiz biz oğlum 10 aylık oda bebek tarhanası aldım onu yapıp veriyorum seviyo:)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 279 göst.
4 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Berivan022 (3,521 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 9,526 göst.
0 oy
6 cevap 219 göst.
0 oy
8 cevap 332 göst.
15 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler